DARJEEL: Luna jakože Měsíc ? Amaringa neznám vůbec ..
já jsem asi zastánce místních tradic.
naši předkové byli taky "domorodci", a byli takový jaký byly protože byly ještě ve spojení, byli in dio, jako původní obyvatelé ameriky, a poslouchali ducha a následovali jeho vedení, a jejich tradice byly takový jaký byly, protože naši předci žili v krajině v který žijeme my, a posluchali ducha, duchy který žijou v týhle krajině.
a stejně tak nás povede duch krajiny, duše české země, když budeme poslouchat :-)
co se týče toho kouzelníka, co mluví o nepřátelských stromech:
vím že existujou i temný stromy (člověk je ale nepotká často, a ještě míň často se knim přiblíží), a tak věřim, že se tomu pánovi Nevady mohlo stát něco nepřijemnýho a on abstrahuje a svoje zkušenosti představuje jako obecnou normu. Stejně jako mě se stalo něco přijemnýho, překvapivýho, krásnýho a tak to teď všude doporučuju a jako obecnou normu představuju všeobecný přátelství stromů a lidí, a téměř nepodmíněnou lásku.
nic co tam píše bohužel, nebo spíš bohudík, nemůžu potvrdit.
nebo teda takle, je klidně možný, že to všechno krásný byla jen přetvářka a cílená manipulace z hlubokýho a zarytýho nepřátelství stromů ke všem lidem .. ale nějak ty historický konsekvence, i konsekvence mojí zkušenosti a života, nějak mluvěj proti tomu, myslim, že stromy jsou takový kmotři lidí, dlouhý roky připravovali zemi pro živočichy a pro lidi, vždycky jim pomáhali a pomáhaji ,.... i Rembrand namaloval chatku s Dubem, tak že chatka je malá a DUB je pašáak strážce, ochránce a opatrovatel pastoušky a její rodiny, nenamaloval strom jako pavouka s dlouhejma nohama co čeká až se nějaká malá veš přiblíží aby si mohl smlsnout ... konc konců existujou i masožravý rostliny, a měli na to miliony let, klidně si mohli vyvinout chapadla a čelisti.
o mazatécích nevim nic :-) (ale když sem napíšeš nějakou pěknou inspirativní četbu o indiánech budu určitě rád, já čet naposledy myslim Léčivá síla amerických indiánů nebo tak nějak, to bylo super)
co se týče toho pohledu těch americkejch čarodějů ... nějak jsem to asi ještě úplně nepochopil jak to vlastně je ... jestli je vesmír v podstatě nepřátelskej a v podobě orla si přijde pro tvoje vědomí když mu ho vydáš a nebo je to všechno boží láska...
z těch svojich zkušeností myslim, že je to ta láska
OGMIOS: jo psychedelika jsou dobrý, někdy to lidem nedojde, že asi vzali málo ;-) je to dobrý na rozpomenutí se (ale víceméně je to takovej zrychlenej proces, jehož výsledku člověk dosáhne pokáním, takže bych je chápal spíš asi jako terapeutický prostředky)