• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    CUCHULAIN: Jeho vlastní potní chýše začla být před dost dlouhou dobou malá, tak se dohodl v Sudislavi u Kubasů. Říkal že je to chýše na 3 koně ... no skoro byla :-) Dokonce jsem se na nikoho netlačil, chvílema jsem hledal, jestli tam nejsem vlastně sám, protože tam bylo prostoru na tančení, jsem zvyklej se mačkat pot na pot :-D a to je pak nářez, když slyšíš prosby toho vedle sebe ;-)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    DRAGEL: Víťa je fajn. Už jsem ho dlouho neviděl kulicha :-)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: ivanku ivanku :D
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: na modlení jsem tuhej v kolenou ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    CUCHULAIN: s Víťou. Dostalo se mi cti dělat ohniváka, tak to ještě zpracovávám, protože je to úplně jiný zážitek.
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    DRAGEL: s Robertem?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: malo ses modlil..priste prosim se modli za aspon 1000 prispevku clovece :D
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    jsem si dal jednu potní chýši a je tu přes 100 příspěvků .... si myslím, že nebyla zas tak dlouhá ... :-D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    a tohle je taky dobrej trenink :D
    Spinning Lady Right & Left Brain Test
    http://www.mindmotivations.com/resources/free/rightleft-brain-test
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    CUCHULAIN: pane vy jste jantar :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no cestovat neda...tak to neber...to je prave ze jizda :D
    no proste dobra prilezitost jak se naucit byt pritomen v kazdem okamziku. nemas cas na to sednout a meditovat, ci samansky cestovat. tak proste konej a bud pritomen v kazdem svem cinu. to je stejne ucel :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: tak kdoví, jak to s tím cestováním je... já si aktuálně pohrávám s konceptem, že se cestuje do nitra vlastního těla... on tam ten vesmír totiž obsaženej je... takže se vlastně nehneš z místa, ale přitom projedeš vesmírem. Jak nahoře tak i dole...

Jo a souhlas (v určitým úhlu, když už jsme načli tu geometrii .) s tím necestováním.. pro mě je v tomhle velká kotva domeček a zahrada, který potřebujou ještě hodně péče, aby zase nabrali svoji bývalou slávu. A u toho se jaksi cestovat nedá, když člověk přes den maká v práci a o víkendech tuní zahradu :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: jo to kazdopadne jsou tu cinny :D jen jsem tim chtel rict ze nemam potrebu cestovat mimo tuhle nadhernou Zemi :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: no ja si myslim ze vsechno je dovednost a tudiz vse se da vytrenovat :) staci chtit a pustit se do toho. ja treba neumim jen to ceho se bojim a nezkusim to a nebo to co nechci umet.
    pro me nejvetsi moudro ktery mi kdy prislo bylo ze jaky si to udelam, takovy to mam :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: znáš Zen aneb umění údržby motocyklu? A vlastně i závěrečná pasáž Pokojného bojovníka zahrnuje tématiku výstupu na kopec... já teda u toho vylejzání ka kopec si vždycky vzpomenu na Freuda (zvlášť teda českomoravská vysočina má optimální tvary kopců :-) nicméně ten spirituální rozměr tak prostého činu jako je lezení na kopec je evidentní...
    Velká bagáž, to je jedno z témat, se kterým válčím, ale postupně se to poddává... takovou zkušenost výstupu na kopec by si měl zažít každý, ale ve vhodně nastaveném kontextu, aby mu to docvaklo :)

OGMIOS: vždyť jasně, ony se naštěstí ty otevřený brány vnímání po čase zavírají :o)

OGMIOS: hele tak to znám, ale bacha, on fakt ne každej je v tomhle skilled... zažil jsem podobný situace, pro mě taky není problém se i úplně vyndanej ovládat a komunikovat v normálním světě, ale respektuju, že spousta lidí to neumí, protože to fakt asi neumí (nebo nechtějí umět, ale v rámci mýho světonázoru je dobrý respektovat hranice druhýho člověka a jeho obrany)... podobně mě vytáčelo, jak jsou některý lidi neohrabaný a mají malý povědomí třeba o věcech v jejich nejbližší blízkosti - jako děcku mně dycky matka šlapala na hračky na koberci a evidentně si jich nevšimla, to stejný v dospělosti kamarádi i žena jsou schopný třeba shodit z lavičky na které sedí nějakou věc, nevšimnout si toho, pak na ní ještě šlápnout, takový to slonovství v porcelánu. Ale s tím nic nenaděláš, stejně jako s tím, že si někdo nastaví hranici, že prostě zhoubovanej nemůže do obchodu, protože to ty lidi určitě poznaj!!! (a i kdyby poznali, tak co, že, jdeš si jenom koupit pití a ne jim vybrat krám :o)
    Možná i to co popisuješ je nějaká dovednost, která se fakt hodí pro "kráčení v obou světech" :o) Mě by zajímalo, jestli se to dá vytrénovat a nebo to buď máš a nebo nemáš...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: a o tom je pro me prinos samanismu.ze se clovek nauci byt kazdou nohou v jinym svete a presne vedet ktera bije a interagovat na vsechny strany a spravne zaroven. proste ze se ti ty svety nepomichaj. pac kort u nas to lidi neskousnou kdyz jim zacnes vypravet o tom ze te navstevujou trpaslici a vily a tak. je to takovy tabu(ja vim nedokonalost spolecnosti ale co nadelate) no tak pri samanskejch cestach se clovek uci a vi v jakym svete je a jak se tam chovat.
    taky je tady jedna uroven sveta kde kazdy jsme kazdym, respektive my vsichni co jsme kdy byli jsme a budeme jsme jen manifestaci jednoho vedomi a proto vlastne jsme kazdym ikdyz prozivame realitu zdanlive jako jednotlive bytosti.
    pro me osobne prochazeni svety nebyl nikdy problem. dost me v tom vytrenovaly houbicky. jednou jsme takhle snedli houby a kdyz to najelo a z cloveka se stala zdivocela blazniva opice tak v ten moment dostali kluci schyzu ze neni piti a zacli sklouzavat k ty temny strane a ze nemuzou do kramu ze jsou zhoubovany jak slak..tak rikam..co blbnete to prece nevadi, se snad umim zaridit ne..a vyrazil jsem do kramu, nic si z toho nedelal ze pulka kramu byla jedna velka barevna halucinace. nasel piti, zaplatil podekoval a sel. nasel jsem ty trosky, dal jim piti a hned se meli lip. pritom se stacilo zaridit, prizpusobit podminkam, prijmout halucinace a kracet ve dvou svetech zaroven :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: chce to filtrovat jen to z jakyho uhly se na to divas.
    ono je trochu blby kdyz se cloveku pomichaj uhly pohledu a zacnes vsem tvrdit ze ses jezis..ti to nikdo nezbasti :D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DARJEEL: lol no vono to je docela prakticky..ja takhle par let nazpatek ve skotsku vyrazil do hor na par dni a rikam si dole na nadrazi u uschovny schranky jestli bych nemel odlozit nepotrebny veci a vzit jen to co potrebuju(mel jsem na zadech necelejch 30kilo batoh), ale rekl jsem si ze to je zbytecny. jak ja vul si potom nadaval :D no a jdu takhle po hrebeni a miji me skupinka a kdyz kolem me presly tak zdalky slysim jak se jeden mladas pozastavuje ze nechape proc se lidi tahaj do kopce s takovou bagazi :D
    no a vloni jsem sel do jineho kopce s kamaradama a jak takhle jdu a voni blazni se tahnou s planama a tak..tak mi doslo ze je zbytecny tahat se do kopce s prilis velkou zatezi. vse jsem odlozil u cestu a vylezl lehkej na kopec a na kopci jsem prozrel.
    proto si myslim ze by lidi meli lizt na kopce apod aby zjistili co je v zivote opravdu dulezity a co ma cenu si do toho pomyslnyho zivotniho kopce vzit sebou :)
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    69 nepřečtených příspěvků. to bude asi znamení. jdu s tím za Janinkou :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: tak to bude správně :-)
    mno a kosmický energie jsou činný i na zemi, vždyť o tom je celá astrologie, neni asi úplně od věci okouknout zdroje.

DARJEEL: to asi jo .. ale tak každej máme nějakou cestu, předky, historii životů na zemi .. atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam