• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: v tomhle chi mít naprostou objektivní jistotu ("v rámci nastavených parametrů :) ), že chci podstoupit genealogické testy. Tak budu znát svoje kořeny z pohledu genetického mapování. chci si tak porovnat intuici s vědou :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OGMIOS: jojo, taky vnímám keltskou a slovanskou tradici jako "návštěvníky", kteří sem přišli a zapustili kořeny do již existujícího mnohem déle existujícího "systému". Něco tu natvarovali podle sebe, ale hodně se taky zařídili podle toho, jak už to tu bylo. To stejné potom s křesťanstvím, které překrylo existující silou síť...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: DRAGEL: coz teda znamena ze by ta pripadna potni chyse byla u toho clovicka?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: slovanske koreny zeme nejsou. slovanske koreny muzes mit ty ale nemusis. my tu jsme takova sprsklotina ze muzeme bejt radi ze nejsme pes. pry taky geneticky mame jako jedni z mala v evrope keltskej material.
    jinak podle me jsou v krajine silne archetypy, ale je to mnohem starsi nez slovani nebo kelti. to je to co jsem se dozvedel ja. aspon teda u nas. je pravda ze jestli byly nejaka mista extensivne tvarovana urcityma tradicema tak ty archetypy muzou mit dneska formu techto tradic. a nebo pokdu clovek je tvarovanej tradici tak se mu muzou jisty sily jevit ve forme jeho tradice aby to lip pochopil. proto ja nejsem ani slovan, ani kelt ani ani...snazims e byt otevrenej a vnimat co tam je..at to ke mne prijde v jaky chce forme.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    JASONEKK: já hledám jen kořeny brumle v Česku a Moravě a zasekávám se na archeolozích a religionistickém ústavu :/
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: a máš v tom konání nějaký pokrok?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: Já bych jel rád! Přátelé připojte se. Mnoho z vás má schopnosti, které by bylo fajn sdílet byť jen v potní chýši, nebo s bubínkem v ruce. Cena kolem 250/hlava nebo jak to bylo je opravdu všimné. Tedy tak to já vnímám.... :) Pokud by to byla úzká skupinka lidí z fora + případně jejich přátel jsem pro.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: Hledám teď slovanské kořeny naší země.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KALICOR: Takové autidko by nežilo. V Reiki je dost prostoru a tolerance na témata spojená s ním, ale tohle už šlo mimo. Potřebovalo to lehkou korekci, aby si někteří něco uvědomili.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Pokud budeme oslovovat Svaroga, Roda, Velese, Mokoši, tak ze slovanské ;-)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: To co je potřeba o organizaci té potní chýše vědět najdeš na tom blogu, který jsem sem dával.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Netuším, zda má Bublábláto nějaké svolení. Říkal, že před rokem dělal "rodinou" potní chýši s Robertem Johnem Stojícím medvědem a ten o ní řekl, že je pěkná a čistá. Bubla o tom řekl, že to byla taková maturita :-D Já jsem svým založením strážce a rozhodně to má Bubla zvládnutý a v pohodě. Teď jde o to jak to cítíte vy sami.
    Jinak tahle záležitost není komerční a Bubla to dělá ve svém volnu a je to jeho srdeční záležitost. Jde taky o to, zda ho k nějaké takové chýši přemluvím. Jinak chýše dělá podle slunečních cyklů o rovnodenostech a slunovratech. Do jeho chýše se vejde do 20 lidí a když rozešle emaily s pozvánkami, tak za 8 hodin po odeslání má plno bez ohledu na denní či noční dobu rozeslání pozvánek.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    BBAN4N: Už to tam přesáhlo "zdravou míru" tohoto spojení.
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    nebo jinak, leceni samotny beru, ze je vhodny na cisto, ale tematiku jako takovou nevnimam nijak oddelenou...naopak :-)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OGMIOS: podle mě ty nástroje nejsou nijak oddělený, to vytváří jen bludná anti propagadna, která je mezi některými lidmi šířena. Většinou z nevědomosti, druhá sorta lidí to pak dělá proto, že otevření se na psychedelikách nezvládli integrovat nebo to jednoduše zapomněli
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    no Fear, Love only ;)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    ale no tak, venku takovy slunecny den a budem upadat do zoufalstvi a beznadeje? vse je to take dost na nas, zda ma sanci neco takoveho nastat, nebo se snad mylim? :) nase myslenky a slova se projektuji v teto realite, tudiz je vice nez vhodne je cilit tam kde jsou nase sny a prani
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: právě na ten "hon na čarodějnice" jsem myslel :/ vzhledem k tomu co se zase kolem děje jen pevně doufám, že se nebude smutná historie opakovat :/
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: no taky tu bude dost lidi co to delaj uz peknou radku let. ono se to casem podda a zabydli kdyz nedojde na dalsi hon na carodejnice.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: Chápu jak to myslíš... škoda je jen, že starších/stařešinů/guruů u nás moc nemáme. Spíše hrstku. No jak už jsem tu kdysi probírali. Je potřeba vytvořit nové kořeny, když tu starých moc nezůstalo. Snad budeme mít štěstí a budeme mít mnoho generací příležitost kořeny řádně zapustit a dědit informace a být součástí toho řetězu... :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam