• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: dej vedet jaky to bylo. ja tam chtel vyrazit asi pred 2ma rokama ale zrovna nechtel nikdo dalsi tak se chyse rusila.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Ahoj Všem! Co si myslíte o potní chýši od tohoto pána viz. podrobnosti: http://www.samani.cz/index.php?Z=8&F=5 rád bych vyrazil již tuto sobotu...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ... mno, tohle je imho trochu něco jinýho než učení medicincínsko kola ... a pravda je, že různý kultury maj různý učení medicinskýho kola, různý podání různý systémy, jediný na čem se shodujou je ten kruh (a možná východ jak píšeš, ale ani to nevim jistě). kruh jak jsem slyšel je pro indiána základní výkladovej diagram (proto maj všichni "medicin wheel" ale každej je jinej)

    a proto bysme asi na příště měli uvádět, která tradice nás zajímá, kde jsem se stim setkali, atd.

    ale co zmiňujete .. to základní rozdělení vesmíru, světa je ale imho něco jinýho než medicin wheel.
    resp. tohle rozdělení světa samotnou možnost medicin wheelu, jeho souvislostí a náležitostí rituálů imho teprve zakládá.

    jako se základem s tímhle vydělením světa taky pracuju .. a docela teda stím bojuju asi dva roky, nebo spíš nebojuju .. protože nevim co stim

    od Alicie Hamm jsem naučenej, jak to maj Lakotové (a Hopiové to maj asi stejně), a tak to taky tak dělám ... sranda je, že tradiční národy svoje oltáře zakládali na způsob přírody, krajiny okolo .. a timpádem vydělení světa podle živlů je jistej druh jakože geografickýho, prostorovýho klíče, kterej situje určitou tradici do určitý krajiny.
    takže určitá krajina je to, co určuje jak ty strany a barvy a kvality v tom med wheelu jsou ne člověk.

    na druhou stranu je to člověk kdo stim pracuje na úrovni symbolů a sil a timpádem je jedno kam to člověk umístí síly jsou univerzální a jsou vlastně všude, tak že je jedno na kerou stranu to umístíme ... pro potřebu člověka a rituálu ... ale asi už ne pro potřeby spojení se zemí, tak jak to dělali předkové.¨

    dál taky vim, že germáni a kelti, i slovani měli jinej model světa než indiáni - resp. základní rozdělení pro ně bylo jiný, protože kvalita byla jiná ...

    a tak už se mi pákrát stalo, že jsem při provádění techniky, rituálu ... přehodil elementy a kvality na světovejch stranách a pak se opravil ... a taky už jsem to zkoušel to přehodit a odsloužit vědomě .... no a taky to funguje ... ale .. zase moc daleko jsem se stim nedostal ... ¨

    máte stim někdo zkušenost, uvažujete otom ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: tocej se dokola ;)
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    NIKOPOL: Každý indiánská šamanská tradice to má trochu jinak, jedině na čem se tyhle tradice shodují je východ, kde je slunce a žlutá barva, pak se líší v barevnosti a dalšíh věcech ohledně ceremonie. Když jsme se poprvé setkal s touhle nesrovnalostí, docela mě to vykolejilo, protože jsem měl uzavírat práci a já měl bytosti živlů jinak, než ten co ji otevřel. Od té doby se na to dívám trochu jinak o hodně tolerantněji. Svým způsobem všichni dělají jedno, jen to jinak oslovují a dávají tomu jinou formu.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    což mě připomíná ...

    v rámci medicínskýho kruhu existuje i jakási matematika, numerologie (jak by ne, všechno je matika, kmitočet), v tomhle symslu to chápu i jako dost zásadní informaceo principu fungování toho kruhu (ať už je ten kruh co, chce nebo ho jmenujeme jakýmkoliv pojmem)
    na podání těhle informací nikdy neni čas ... ten výklad sežere samostatej seminář (alespoň víkend)
    druhá věc je, že záležitost je to specifická a hluboká, ne každej se chce namáhat, a na zaplnění semináře je potřeba alespoň 10, 15 lidí ... já mimo sebe vim ještě o dvou.

    ...
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRAGEL: to se ti asi nedostane .. vím, že existujou různý knížky (alespoň dvě jsem viděl obě anglicky a nejsem si úplně jistej podání kterejch indiánů o medicinským kruhu se tam popisuje) ..

    co mě bylo řečeno: medicinskej kruh je ústní tradice a nemá rád, když je to zapisováno, a pokud se o něm píše (někdo si dělá zápisky a tak) vždycky dojde k nějakýmu omylu, chybě, dezinterpretaci. a proto se o něm nepíše.
    chápal jsem to tak, že když se člověk stává adeptem tohodle učení, respektuje ho a jeho požadavky, nároky, a tim pádem ani v budoucnu a už se to všechno naučí o něm z úcty k učení a učitelům psát nebude. ...

    bráno v úvahu: tedy i jestli nějaký knížky o med. kruhu existujou, neni úplně jistá úroveň nebo autenticita zdroje, protože sám ten kdo o tom uičení píše ho sám tim psanim popírá ... tzn. těžko říct, co se tam vlastně píše k věci.

    díky za report a fotky :-)
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    DRAGEL: jsem tě poznal bez nápovědy :)
    NIKAO
    NIKAO --- ---
    DRAGEL: Markétu mám moc ráda, hodně toho ví u umí jít do hloubky... Nejezdím už je to pro mě dost drahý, ale dost mi to chybí... celkově v tý masovitosti - nevytrácí se tam pak to kouzlo? Třeba u ajahuasky to je to co mě odrazuje, u nějakých festivalů to je naopak.. asi záleží na lidech co se tam sejdou, hlavně žádný business..
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    WAMP_ELF: účast byla asi 120 lidí, nejsou tam vidět všichni, jsou to takové momentky
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    nevim proč ale na těch fotkách mi něco chybí.. a asi to bude vlastík plamínek.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Ke společnému setkání:
    Nemusí to být přímo potní chýše, můžeme se sejít na nějakém místě síly, udělat jednoduchou ceremonii se záměrem a pokecat ...

    Sháním nějakou dobrou knížku s popisem medicínského kruhu, nevíme o něčem?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    DRAGEL: jsem v červeném triku
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    Tak netuším, zda jsem se v Chotěboři s někým z vás potkal :-)

    Pár vypůjčených fotek:
    lakotawin | šamanské setkání Chotěboř 2014 – rajce.net
    http://lakotawin.rajce.idnes.cz/samanske_setkani_Chotebor_2014
    milanknob | Velké šamanské setkání 2014 Chotěboř - Geofond – rajce.net
    http://milanknob.rajce.idnes.cz/Velke_samanske_setkani_2014_Chotebor_-_Geofond/

    Přijel jsem v sobotu v poledně. Vyslechl si povídání Švarcových. Markéta si mě pak sama našla, ač jsme se tam viděli poprvé a moc pěkně jsme si popovídali. Krásná meditace a šamanská práce s kouřem od Carlose, stále se mám co učit. Večer pak Gri-Gri africké bubny (za poslední rok jsem je slyšel 4x, tak mě to už moc nebralo). Přechod přes žhavé uhlíky, o oheň se staral Jirka Škvrna a na uhlíky pouštěl Jirka Libáňský.
    Dostal jsem tam pár zajímavých informací, nad kterými budu ještě přemýšlet, takže celkem to bylo moc prima.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    já jsem pro společný akce ...

    ano, v jednotě je síla že (s jednotou sice pro začátek nepočítáme, ale alespoň pro počáteční synchronizaci)

    nicméně chotěboř jsem teda vůbec nedal..
    byli jste tam někdo ?
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: já bych to tu prostě dmýchal. Kamarád bude za čas pořádat potní chýši, tak když bude místo, tak napíšu ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: muzeme tu myslenku zkusit udrzovat pri zivote. ja osobne nevim nic co bude za 5minut ale sel bych se vypotit.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: no já jsem psal že můžu později a přijde mi to jako dobrý nápad. Jen moc vůle na to se sejít a sdílet energii moc není...
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ja to necham upadnout.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    co vlastne ten napad na tu potni chysi? nechame to upadnout nebo se slezem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam