• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    GAF
    GAF --- ---
    Rozbil jsem toho dost, umim docela dobře kde co opouštět a někdy i odpouštět (ale nejenom lidi, ale třeba i zlozvyky, projevy ega když se od nich potřebuju odmanit a takový).

    Nehodlam to zbavit, ono se to bude ještě hodit. Ale rád bych taky věděl, nejlíp několika způsoby, jak něco v oblasti emočních a psychických a sociálních krajin stavět. A třeba ještě přitom bavit sebe i ostatní .D

    A potřebuju k tomu mít taky kvalitativní podklady. Ne jenom takový ty "to se má dělat" náznaky od vágních společenských úzů typu, že slušnost se vyplácí, který jsou užitečný asi jako vůně utrhnutýho květu ve vzduchu, když člověk potřebuje nástroje a vědomosti k pěstování stromu na kterym takový květy rostou.

    Věřim, že nějak kolem těch barev vnímaných vnitřním zrakem se to může motat. Jen to neumim uchopit, zkoušel jsem to zatím bez viditelných úspěchů. Tak jsem si přišel pro inspiraci. Nevim... možná že archetypální zvířata, duchové předků, obsahy genové paměti a jiné věci týkající se šamanismu by k tomu mohly třeba také vést. Koneckonců se říká, že v čem se depresant topí, šaman plave. To a onen vnitřní zrak, který zřejmě šamané používají tj. i od toho různé vjemy konkrétních podob...
    GAF
    GAF --- ---
    OLIAS: tak... to nevím právě. Protože já vím jenom o tom, jak to dodává sílu a schopnost (nejlíp něco rozbít) a ta síla je fakt cítit, jakože má člověk s tim mnohem lepší pocit údernosti a tak...

    ...jenže je to podle všech referencí druh síly zrádnej. Kterej... jj, asi něco vyžírá pak zpětně. Ale to až druhotně ne?

    Každopádně já bych se nejradši zabýval právě tim druhym. Už i kvůli zmíněný zrádnosti. Nějak se mi nechce učit, proč je tohle špatný. Spíš jako proč a jak je něco (jinýho) užitečný / dobrý jakou to má barvu a jak se tim "rozsvěcet"? Tj. mít sílu toho konkrétnhío druhu? Mno asi tak.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    GAF: No to ti nevim, jestli to chápeš správně, že ta zavšivená nenávist připadá jako druh síly, co ti dodává energii....není to spíš druh síly, kterej energii spotřebovává?? Až tak moc, že nejsi schopnej zachytit to, co potřebuješ?
    GAF
    GAF --- ---
    Nevím kam se s touhle myšlenkou obrátit. Můžu teda jenom doufat, že z nějakého mně zatím neznámého úhlu pohledu sem může patřit.

    ...zdá se, že nejenom pro mě, ale vlastně pro většinu je důvěrně známý jak mít v sobě hustou tmu, základ pro zavšivenou nenávist a nemoně hustou nasranost a cítit to jako druh síly, kterej dodává energii. Jo super. To umí každej, už proto děkuju nechci.

    Ale jak používat vlastně dost podobnym způsobem, ale jiný projevy vnitřní síly... řekněme ty co jsou užitečné bez vedlejších zdraví škodlivých účinků, jakou maj barvu, z čeho konkrétně rostou, jakou maj kvalitativnost a proč... to bych rád věděl.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: taky trošku;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: jo vekem to nebude :) respektive me stejne prijde ze se vsichni chovame jak maly rozmazleny deti jen to zastirame divadlem ze jsme rozumni dospeli :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    OGMIOS: To že jednotlivci a i lidstvo se vyvíjí skokově/přelomově, to si také myslím. Mám podobné výsledky pozorování;) Jen u těch více materiálních věcí )o kterých jsem psal), je to to trochu jinak. Spousta lidí nemá cíl a nemá ani často sebereflexi. to je to co jsem myslel tím příkladem s hrou na brumli. Jaká je pokora, když ti mlaďas řekne, již se nemám co učit (a po poslechu vím, že má a hodně) a já jako učitel ti řeknu (již klišé) budu se učit celý život :) Ano často to může být věkem, ale ne ve všech případech.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    JASONEKK: podle me se clovek rozviji prelomove. zvlast kdyz ze svy momentalni pozice nevidi kam to vsechno speje. ale tak delas nejaky veci a pak ti to najednou cely zapadne a dava to smysl a bum ty se posunes dal. do ty doby vic nepotrebujes a umis vse :D
    jednou jsem delal takovy cviceni kdy se clovek pozoroval ze svy nynejsi pozice na pozici ktery chce dosahnout a potom ze svy pozice idealu ktereho nekdy v budoucnu dosahne jak vypada dneska. zajimavy bylo ze kdyz jsem koukal ze svyho budouciho ja na sve dnesni ja..tak tam zadne dnesni ja nebylo. byl jsem jen to ja ten ideal, i presto ze dneska jsem treba jeliman co A i B a ani okem nemrkne :D
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    KUATO: Na tohle mám potřebu reagovat. tohle vnímám opět plošně. Tohle je běžný jev ve všem. Většina lidí si k něčemu čuchne, osvojí si tak nějak zaklady (základní techniky) a je přesvědčena, že A) víc nepotřebuje, B) umí vše :) Podrobnější dělení nemá ted význam, ale je to zajímavý fenomén. Zvláště narážím na B a něco mezi A a B při praktikách hry na brumli :) Asi jsme jako lidstvo dost povrchní, nebo se zajímáme o tolik věcí, že nás to k povrchnosti vede? Sám jsem se ještě nerozhodl jak to je :)
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: jenze ten zamer musis nejak zformulovat (jako by ses zameroval na cil, ke kteremu jdes) a k te formulaci muzes prave pouzit symboly urciteho "jazyka", pricem pod pojmem "jazyk" vnimam radu symbolu/prvku, ktere vyjadruji urcite ideje. kombinaci a vztahama techto cistych idei pak v "ozivenem/exhaltovanem stavu" se bud ladis na nejakou bytost, nebo kdyz uz jsi dostatecne poucen, tak sam tvoris nove priciny, ktere se casem az budou vhodne podminky promitnou do sveta dusledku (nas jevovy svet). imho to funguje velmi podobne jako programovaci jazyky - kdyz nemas v nejakem jazyce objekty a funkce pro vyjadreni/uchopeni nekterych prvku, tak s nimi nemuzes pracovat. ale muzes se naucit (nebo si klidne sam vytvorit) jiny jazyk, jeho logiku a syntaxi, a ten muzes treba modularne spojit s tim svym puvodnim (a nebo ten puvodni i zcela nahradit).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: hele podle me to je jednodussi. kdyz delas samansky cesty tak taky "volas" ruzny bytosti a mas ruzny nahledy a nepotrebujes k tomu znat nic. zato ale potrebujes mit zamer pro co si tam jdes.
    a s tou vyjimecnosti lidi. to co jsem videl tak clovek musi byt vyjimecny zorientovat se v zazitku po poziti spojencu. respektive ne kazdy vezme tu prilezitost za spravny konec.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KUATO: Každá lidská bytost má nějaký talent či talenty a pak je to o sdílení těchto talentů, což může být třeba v obskurdní skupině ;-)

    Jinak díky za rozšíření informací. Sdílení tvého talentu.
    KUATO
    KUATO --- ---
    DRAGEL: bohuzel to neni tak jednoduche. muzes pracovat s ruznyma entitama ruznym zpusobem, nicmene ne vsechny entity jsou dosazitelne kazdou cestou a ne vsechny cile/moznosti jsou dosazitelne kazdou cestou. uvedu priklad - jedna z psychurgickych technik zapadni tradice spociva v tom, ze vezmes svuj horoskop a do jiste miry ten obrazec pouzijes jako sigilum bytosti, kterou volas. kdyz se ti podari "do ni vniknout", dostanes moznost "nahlednout" konkretni situace, vztahy a touhy, ktere vedly k tomu, ze kazdy aspekt vypada jak vypada. k tomuto ale potrebujes umet cist, psat a znat potrebnou symboliku. nebo muzes studiem planetarnich entit dospet k pochopeni principu formujici tuto slunecni soustavu, a tedy ji nahlednout jako mikrokosmos vyssiho typu..

    my lide jsme pomerne slozite "stroje", kde rovina biologicka (kteoru mame spolecnou s prirodou) je jen jedna nase "vrstva", na ni jsou dalsi vrstvy kulturni. ty vrstvy kulturni formujou zpusob naseho uvazovani a sebedefinice a zpusob naseho uvazovani formuje velmi zasadne nase budouci osudy i moznosti, ktere jsou nam otevreny. kazda kultura je velmi specificka v tom, jake spolecne hodnoty a ideje sdili (a tim padem umi rozlisovat) a hodnoty a ideje, ktere rozlisovat neumi, tedy o nich ani neumi uvazovat. trivialni priklad na prakticke rovine - pokud nejaka civilizace prijme za sve nabozensky nazor, treba ze buh stvoril svet, a ze buh je nepoznatelny a tedy i jeho dilo - svet s nim sdili tuto nepoznatelnost, s nejvetsi pravdepodobnosti tato civilizace zustane technologicky na urovni doby kamenne nebo jen o malo vys. coz samo o sobe neni nic spatneko. tedy nebyt toho, ze ve svete existuje neco jako "prirozeny vyvoj", ktery spociva v necem, co by se dalo nazvat "valkou idei", coz se na fyzicke rovine projevuje i valkami mezi narody/skupinami, ktere tyhle ideje zosobnujou. tedy narody ztelesnujici ideje umoznujici omezeny rozvoj (treba kulty vazane na nejake konkretni necim jedinecne misto ve svete), jsou v nevyhode vuci narodum, ktere maji "pruznejsi" ideovou "napln"..

    tedy co se ti snazim mozna nesikovne rict je to, ze mysl schopna vysoke abstrakce a disponujici dostatecnou paletou nastroju ma mnohem sirsi moznosti studovat a pohybovat se v jemnych sferach, nez mysl, ktera ac je jinak stejne schopna, ty nastroje (pojmy) nema. tim nechci rict, ze nejsou vyjmecni lide, kteri jako nevzdelanci do neviditelna (i bez drog :o) proniknou a maji od prirody natolik vyjmecne rozlisovaci schopnosti, ze se tam zacnou orientovat sami. nicmene vetsina lidi toho imho schopna neni.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    OGMIOS: Ordelt poslední roky cestoval za šamanským poznáním do slovanských zemí. Nedávno byl v Litvě, kde se dostal k nějaké "konferenci" šamanů. Vyprávěl že se dostal do nějakého úzkého kruhu a že je možnost nějakou podobnou konferenci udělat v čechách, ale k tomu je potřeba nějaká základna, proto s Marianne v září vyprovokoval setkání na Vyšehradě. Mimo kruh jsem pak od něho zaslechl něco o originál slovanské potní sauně ze dřeva. Ty informace mám jen kusé. Jde o šamanské setkání nejspíše evropského významu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: co je konference domorodych kultur?
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    z emailu Vážení přátelé,

    toto je nový email naší skupiny slovanskykruh@gmail.com , který jsem založil. Název byl šetrně zvolen, ve stejném názvu vzniknul i Facebook

    - Slovanský Kruh.

    Z těchto informačních médií budete dostávat informace o slovanských akcích.

    Dne 19.10. proběhne schůzka vnitřního kruhu, kde budeme řešit název skupiny dle našich návrhů a také důležité kroky ohledně naší práce a přicházející konference domorodých kultur evropy v roce 2016, která možná proběhne za naší organizace v Praze.

    Těším se moc na setkání při oslavě ,,Dušiček,, kterou oslavíme 31.10. na slovanském hradišti ,, Zámka,,.

    Zdravím vás srdečně,

    Zdeněk Ordelt

    Sláva Rodu


    Vnitřní kruh bude beze mě, tak si počkám na výsledky, uvidíme co se do jara stane :-D
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: j abych dokonce rekl ze to je spis naopak, ze cim vic je clovek hneten tou dnesni civilizaci tim hur se otvira tem jinym vecem. kdo vi co dneska potrebujeme, vsechno to je jen cesta. bud delsi a nebo kratsi.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DRAGEL: on vo tom clovek kolikrat ani nevi. ja si porad myslim jakej jsem jemnej, tichej a plachej clovek a potom se ukaze ze jsem vobri neomaleny kolohnat :D
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    KUATO: Osobně si myslím, že na poznání andělů, zemských či mimozemských entit či sil, nepotřebuješ číst, psát ani počítat. To si myslím, že je pouze intelektuální prezentace ega ;-)
    Je pravda, že si mezi lidmi také vybírám s kým a jak sdílím.

    Je to tvá cesta ...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: nojo, mysl zapadniho typu potrebuje porad neco resit :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam