DRAGEL: wow ... díky za odpověď :-) paráda ...
no pozdě bycha honit .. jsem se toho zdeňka měl zeptat, co tam dělá, když rodí ?!
nicméně 60 lidí to čumim ... a opět bych lamentoval, jak to, že nic nevim ...
imho stěma svátkama ... nejsem si úplně moc jistej, že jako je, co hledat .. ve smyslu nějakejch pramenů, ..
co se historických pramenů týče, tak to je prostě smůla, jediný, co tak nějak zbejvá sou fabulace kulturních historiků a folklóristů .. což taky nemusí bejt úplně od věci ...
trošku jsem stim oběvování tradice začal na vlastní pěst, začal jsem od toho, co víme, vim ...
no a přijde mi to, že jako neni moc, co jako vykopávat, hledat ....
důležitý je imho najít místo, kde se dělali rituály .. a nebo prostě zkoumat krajinu a jít k těm bodům který jsou nejsilnější a ležej hierarchicky nejvejš .. no a pak se prostě jít zeptat, jako ahoj sme tu, v míru přicházíme, jsme děti otců, co ztratili víru svých předků a tak se teď plazéme s prosíkem k vám ,,,
no a ono se to objeví
každopádně nechci bejt sám ....
to je můj fb
https://www.facebook.com/adam.bernau.90 ... si mě přidej :-)
a kdy bylo to původní setkání ?
....
mám totiž takovou nakouslou polemiku ... a jako fakt nechápu ... spravim Vás o tom později
KUATO: ... myslím příteli, že nejde o mysticismus, nebo dokonce o mystéria ... ale spíš o veřejný kult ... pro lidi, pro laiky, pro mnohost ... pro uctívání (imho je to potřeba, je to přecejen jiný když někam cestuješ, modlíš se z domova a když někam přijde já nevim 100 lidí se společnym záměrem)
ERUVEO: vody ve kterým plave mystik jsou ty samé vody ve kterých se topí neurotik.
imho toho soukromýho prostoru, života atd .. zase úplně moc neni, spíš jaok je to společnej prostor, vesmír, bytí ... a my jsme takový idei, záměry tohodle společnýho základu.
shoudou okolností většina velkých myslitelů všech kultur světa příliš nevěří na lidskou originalitu, samostatnost, jedinečnost atd. .... mnohem spíš chápou člověka jako vykonavatele vyšších sil .. nebo pnutí ... nebo čeho, co nás směřuje k tomu, co si myslíme, že nás zajímá a co chcem .. ale původně to vlastně nebyl až tak náš osobní nápad nebo touha nebo záměr
GAF: ...takže .. bacha na tu temnotu ...imho si jedeš to, jak píše OLIAS ... stím, že přesvědčení si to ponechat protože .. je víceméně akorát obranej mechanizmus, kterym se vyhýbáš změně (je ti vlastně pohodný jakej seš .. ideální to asi neni, občas něco rozbiješ někomu ublížíš .. ale je težký si představit něco jinýho tak se radši držíš toho, co znáš. co kdyby ta změna nakonec znamenala změnu k něčemu, co nechceš .. . nebo ještě hůř k něčemu co si ani neumíš představit ... to co si neumíš představit pak rozhodně vystupuje jako cizí, co ohrožuje tvoje momentální oblíbené já (které jako každé já nasobě lpí)
chtěl bych se kuata zeptat jakej v tý tradici, co vyznává on (jestli je to hermetismus?asi), mají význam svátky ... případně jestli existují nějací učitelé, předci .. něco co je fajn potkávat protože to třeba přináší prosperitu tvojí zemi ... a že třeba je to tak, protože je to jakože duch tý země ? .... případně pomáhá dětem aby byli chytrý a silný a zdravý a tak ... to podle tvojeho úsudku nestojí za to ?