• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Ono se musí se sexuálními sila mi umět pracovat. Podle mého to není "samo od sebe". Je to hodně široký a individuální pojem.
    GAF
    GAF --- ---
    DARJEEL: že jste tady slušně trpěliví a hodný. Takže děkuju. A jinak, že holt se budu muset "nějak" snažit dívat se vnitřnim zrakem na něco co tam zatím nevidím. A nejspíš to pak časem rozpoznám. Ty barvy vzhledem k určité schopnosti. A že která vlastnost se týká které barvy se dá vysledovat například podle výkladů čtení aury.

    O ty barvy mi šlo protože je to něco hmatatelného. Nevím, že třeba jestli, když je člověk šťastný a prostupujeho to zrovna jako emoce, tak jestli by vnitřním zrakem šlo vidět třeba oranžovou. A pak, kdykoliv by člověk v sobě měl tendenci vnitřním zrakem vidět něco oranžového, tak by věděl se značnou určitostí, že se to spojuje se štěstím.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    DRAGEL: No ráda bych za sebe ručila, ale když jsi jen vykonavatelem vyšších sil, tak ani vlastně nemůžeš.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    VLKUN: Jn, s tím můžu jen souhlasit.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: šamani pracují se silami, takže bych řekl, proč ne. Sám mám jakousi zkušenost s bytostmi Svargy, úžasná je síla Striboga, praděda všech větrů, nebo třeba Velese "krále" síly a lesa ;-)
    S jinými bytostmi jsem se nesetkal s keltkými názvy mám nějaký problém a do tohoto lidu nepatřím.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    JASONEKK: úplně seriózně, před pár měsíci jsem to dělal, ale pak jsem viděl šamanskou práci s tabákem a to je ode mě ještě daleko, takže když bych se měl charakterizovat, tak ten co chodí světem síly.
    DRAGEL
    DRAGEL --- ---
    ALIQUPISO: Být vykonavatelkou vyšších sil je fakt psycho - bezmoc. Zní to dost divně, jako by jsi sama za sebe nechtěla ručit. Vnímám v tom dost nerovnováhu.

    GAF: Nějak mi tam zní agrese a emoce ... to není moc dobrý kombo.
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    jen když to tu čtu....mám také dotaz. Je tu někdo, kdo se dokáže prohlásit za šamana? Jde o seriózní dotaz ;)
    VLKUN
    VLKUN --- ---
    Aliquipso: řekl, bych, že magická praxe a sex se mohou hezky doplňovat, nebo také se vzájemně oslabovat - jako s lecčím jiným jde o to, jak k nim přistupuješ. Třeba v kombinaci tantry a šamanismu je sexuální energie (ne nezbytně přímo sex) plus, zatímco někoho jiného sex spíš vyčerpává, takže se mu raději vyhne. Hádám, že může jít o to, zda člověk sex bere jako čistě fyzický proces nebo i duchovní a jak si umí poradit s energiemi, které tím dá do pohybu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ALIQUPISO: jak ktery. ja jsem jeste zadnyho boha nepotkal kdyz nepocitam Slunce a Mesic.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Pracují šamani s božstvy? Odpusťte mi mou trapnou otázku, ale jsem na tomhle poli nováček. :-D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    GAFe, tak co sis tady z toho vzal, dalo Ti to něco, co tu různí lidi psali... nechceš udělat třeba nějakej executive summary? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: no myslel jsem třeba to plavání mystika a topení se neurotika... jako kdo to je ten neurotik (v tomhle kontextu), vždyť v tomhle smyslu je to úplně nesmyslný pojem, protože zahrnuje širokou paletu lidí (včetně Tebe a mě .) navíc neurotik toho s mystikem nemusí mít moc společnýho... já bych chápal, když bys řekl psychotik, v tom smyslu, že u psychotika dochází k dezorganizaci ega a pronikají k němu transpersonální obsahy, tedy obsahy, ve kterých mystik cíleně plave, ale pro psychotika jsou zaplavující.
    To stejný pak tady někdo použil pojem depresant, jako co to je? :))) Neříkám v kontextu šamanismu ty pojmy nepoužívat, některé (třeba psychospirituální krize ~ šamanská nemoc) mohou být příhodné... ale spíš mi to přišlo jako takový bezbřehý plácání pojmů...
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ALIQUPISO: ja znameni nesbiram. pro me je vsechno znameni :D nahlizim na vnejsi svet jako na obraz meho nitra.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    NIKOPOL: To byl spíš takový slovní obrat. Myslela jsem tím jestli dáváte pozornost různým znamením na své cestě? Nejlépe se to pozoruje v přírodě, ale osobně provozuji chaos magii, takže to vnímám i ve městě nebo virtuálním světě. Mám na mysli taková ta přitakání, že jdete správným nebo nesprávným směrem, mají velice různorodé podoby.

    Ještě by mě zajímalo, jak to máte jako šamani/šamanky se sexuálním životem? Osobně prožívám teď jakousi změnu, dřív jsem měla za to, že sex je skvělé doplnění magické praxe, ale teď už si tím tak jistá nejsem, ba naopak.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ALIQUPISO: jak se daj znamení sbírat ?


    DARJEEL: ad stín: nedávno jsem četl reklamu na Dalkeho Princip stínu (2) ... znáš ho, žnáš to ? (případně někdo znáte to ?)

    ad psychologický pojmy: rád se nechám poučit, jakých zavádějících nepřesností jsme se dopustili ? :-) resp. co tě pobouřilo ?
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    OGMIOS: Vím no, život je taková cesta podivná, dnes mám výjimečně dobrý den, našla jsem supr místo v lese. Sbíráte znamení?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ALIQUPISO: tak se nedej ;) nejlepsi zpusob jak neztracet energii je nevenovat tomu pozornost.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    NIKOPOL: I přestože se ovládám, jsem svobodná, tak jsou tu dravci a ti mi tu svobodu zničí.
    GAF
    GAF --- ---
    DARJEEL: ok, beru na vědomí. S těmi pojmy se má zacházet opatrněji, máš pravdu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam