• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    GAF:
    OGMIOS: ... tak imho je funkční k sobě bejt upřímnej ... pochopit, že každá nespokojenost, každej hněv má ve svý podstatě jenom jeden kořen ... a že v lidským .. tomhle světě existuje jen jediná hodnota člověka nebo bytosti.
    a taky si přiznat, že není třeba cestovat se strachem a hněvem kamsi daleko .... protože tam daleko není nic než iluze ... minulost už minula, není tu .. a budoucnost není nikde vyjma v hlavě každého z nás, není třeba cestovat ani tam ani tam, protože to že tam není žádné místo, není tm nia prostor k řešení ... ai najedné straně tedy člověk NIC NEMÁ .... a z toho pramení jediná hodnota, která vám přístupná je .... vědomí, že jediné, co zbylo, co zbývá, co člověk může mít .... je přítomnost ... přítomný okamžik .. jediný prostor, který je a kde se dá něco dosáhnout.

    jediný kořenem nespokojenosti a nenaplnění je pocit oddělení ... ale to je jen pocit, víra, kterou vás indoktrinovali :-)
    jediná hodnota člověka je, když vládne svému životu, je svobodný od svodů emocí a úletů mysli ....
    vztek může bejt jenom z toho, když se neovládáš, protože na to nemáš prostor, protože prodléváš někde jinde (v minulosti nebo budoucnosti) ... vztek je proto, že sis nechal vzít svůj prostor, svojí svobodu (se rouhodnout, čemu dáš svojí energii a čemu jí nedáš), která je tvojím jediným právem a velikostí, a tak vždy žehráš a vzteklíš jen na sebe ... vždycky je to jen tvoje prohra, nehledě nato že sis, zrovna nemohl pomoct ...
    to nevadí ... jen to pozoruj .. všímej si jak, kdy a proč to přichází .. né kdo a co ti udělal ...
    zkoumej jak se cítíš a kdy .... protože poznat svoje nitro je jediný způsob, jak s tím pracovat .. jak se ovládnout .. jak být svobodný ... jak se nevydat napospas stínům a démonům a dravcům, čo číhaj .. chtěl bych napsat za každym rohem, ale tak daleko to neni :-))

    enjoy
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAF: ono neni uplne dobry dat hnevu volnej pruchod. mluvim z vlastni zkusenosti. ja se jeden cas hodne moc rozciloval a ve finale ten prival energie do hlavy udelal svy. mel jsem potom problemy s reci a psanim kuprikladu. proste se mi to cely poprehazelo. chvili trvalo nez jsem si to jakz takz srovnal ale jeste dneska po letech to mam rozhozeny. takze treba konkretne hnev umi napachat hodne skody kdyz se v cloveku rozhori naplno a nema hranic. nicmene ani dusit to v sobe neni dobry. to potom zpusobuje ruzny nemoci. a taky nemluve o tom kdyz clovek v hnevu jedna, to napacha ve vnejsim svete taky hodne skod.
    ja jsem za to ze by clovek mel rozpustit to proc se hneva. to proc v nem vlastne hnev muze rust. me dost pomohlo videt jak jsme vsichni provazany. videt ze neni rozdil mezi tim uvnitr ve mne a vnejskem. jeste dneska se hodne rozciluju ale vetsinou se zarazim a necham to jit, udelam se prazdnym a hnev vyvane jako vsechny jevy. nekdy to jde a nekdy to nejde.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ALIQUPISO: prd na dravce, radsi se zamer na praxi a nerozptyluj se strasidlama.
    GAF
    GAF --- ---
    OGMIOS: tím spíš, když se mu stavějí do cesty překážky. A jedna z překážek je i snažit se nerozčilovat se. Jj.

    Vezměme to takhle. Co třeba průvodcovské zvířata. Ta mají různou barvu (srsti). Tam by to mohlo hrát roli ne? Jakože kdo má tygra (oranžovou) tak má sklon k... kdo má kočku (černou) tak má sklon k... kdo má nevim... křečka (žlutýho) tak má sklon k...

    Takhle nějak by to šlo?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    GAF: kazda emoce je energie ktera ti pusobi v tele. kdyz vezmu hnev tak ten pokud neni usmernovat tak stoupa do hlavy, silna horka energie a muze ti tam neco fyzicky poskodit. krom teda toho ze tyto negativni energie ti ubiraji pozornost takze kolikrat propasnes vsechno okolo a zustanou ti jen ty.
    a kterejm barvam to odpovida ti nepovim. ja to takhle na barvy nevidim.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ERUVEO: já osobně to považuju za docela relevantní přístup .. to že o tom ostatní nemluví neznamená, že o tom neví ... jen prostě chtějí akcentovat možnosti svobody a síly než jisto jistý opak ... mám pocit, že to je čistě praktický východisko: určitým způsobem (myslím) počítají (ti ostatní učitelé/náboženství/informátoři) s tím, že pokud člověk praktikuje nedostatečně je to jedno a když praktikuje tak se počítá stím, že si bude vědět rady.
    težko říct jestli ta konzumace probíhá až po smrti ... mě to spíš přijde, že už jsme jistým způsobem žrádlo (vykonavatelem vyšších sil) a tim způsobem jsme možná počas našeho nevědomího života chráněni orchánci, tradicí .. atd.
    GAF
    GAF --- ---
    NIKOPOL: děkuju, dobrá reakce.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    .. .a šalvěj užívat ... ta je na 10 000 krát požehnaná a blahořečená ve všech tradicích :-)

    (nevim teda jestli pro KUATA to neni moc primitivní :-), ale rád budu když mně poučíš o alternativách)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    ALIQUPISO: není to tak hrozný .. člověk je bezmocnej většinou dobrovolně, v tom je ten trik. pozitivně vzato - můžeš si vybrat být vědomá si přítomnosti a řekněme; pracovat s inspirací :-)

    GAF: .. s barvama se dá pracovat, je to moc fajn ... barvy jsou medicína a tak mohou léčit, každá něco ... chci tím říct, že mimo toho že obecně jsou a můžeš je vnímat, můžeš je používat pro svoje lazení a přitáhnutí ekvivalentních ?výsledků? .. jenže k tomu jaksi, je potřeba nebo spíš to může jít jedině se světlem, poznáním, vědomím .. když je kanál průchozí.
    jestli už si se rozhod, že chceš, aby ti bylo dobře .. tim líp :-) ... pokud se přidržíš v tom světle nezůstane nic, co má být vyjeveno, skryto ... poznáš průvodce a ty ti nejlíp poradí, jak máš pracovat s barvama ku prospěchu svýmu i ostatních .. proto se asi mluví o tom světle.
    pokud máš konkrétní problém k řešení, dá se samozřejmě postupovat z druhý strany, ale stejně to chce světlo vědomí, záměr, barvy
    přijde mi, že význam barev je všeobecně známej, všude se to píše, ale z vlastní zkušenosti můžu potvrdit, že i když to člověk opakovaně slyší, čte ty významy těch barev, tak to prostě nějak neslyší, nezapamatuje si, neví co stím, prostě nějak se ta informace nechytne, na druhou stranu když už ví (co stim, jak to použít) .. je ten význam jednotlivejch barev nějak tak automatickej a psát to skoro ani nedává smysl.
    nevim .. možná je to působením vyšších sil, z rad průvodců nebo jiný způsob zdělení, poznání - fakt - ty informace jsou úplně běžný, běžná symbolika barev.
    konc konců stejným způsobem jakým si pouštíš tmu si pustíš světlo .. a pak barvu kterou budeš chtít a pokud požádáš ona se ti představí.

    jen, co je myslim důležitý vědět, že by člověk radši neměl pracovat (tímhle způsobem) sám, vždycky mít svýho průvodce nebo učitele, předka, kulturního hrdinu na svojí straně a nebo alespoň žádat o ochranu svoje vyšší já, anděla strážnýho a prozřetelnost, stvořitele, velkého ducha. některý tomu říkají svěřit se pod ochranu tradice .... (a když tu tak pereme to slovanství je super mít jakoukoliv tradici, předání, dědictví, který tě ochrání .. konc konců zrovna ten ježíš kristus je na tohle to moc fajn, i když to asi není :-)echt slovanský kulturní hrdina, myslím naší předkové ho v celku rádi přijímali a viděli po boku ostatních příslušníků svého panteonu, protože .. je prostě moc fajn :-) )

    ALIQUPISO: (prosím ber to jako ftip) .. jo aha :-) tak možná radši děkuj vyšším silám, svým ochráncům :-)
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    Jaký je váš názor na létavce (dravci z hlubin vesmíru)? Nějaké dobré tipy na disciplínu? Tuhle otázku už jsem pokládala v auditkách podobně zaměřených, tak se omlouvám těm, kteří to čtou znovu. Cvičí tu někdo tensegritu?
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    GAF: No tak třeba kombo inteligence a laskavosti bych viděla modročervenorůžové, šlechtnost a vtip zase zelenooranžově, haha, fakt nevím. Jako určitě se to nějak vybarvuje, osobně to určitě vnímám.
    GAF
    GAF --- ---
    ALIQUPISO: já to použil jenom jako opis. Spousta lidí ví co je tohleto s tou tmou... ale už málokdo něco... no já nevim jak to říct... jinak barevnýho?

    Věci jako laskavost nebo šlechetnost nebo vtip nebo inteligence... jakou maj tyhle barvu uvnitř duše? Jaktože se o nich takhle nemluví, že tedy mají nějakou barvu? Vždyť to jsou fenomény uplně stejný rodiny. Akorát tak nějak lepší přeci .) Maximálně se mluví o světle. Světlo lásky, světlo naděje... ale kurňa světlo má určitý podoby a každá z těhle vlastností může mít taky konkrétní dopady. Černá a bíla to je tak... plytký...

    Podle mě to má být barevný. Respektive že různé vlastnosti a schopnosti maj určitou barvu. Něco jako aura třeba. Předpoklad duše+organismu. Tíhnutí k něčemu. Myslím, že kdybych v sobě mohl takhle vidět právě nějakou barvu, a věděl bych k čemu patří, věděl bych, co taková barva přináší něco prostě... mohlo by se to líp - zřetelně a hmatatelně citelně používat celé. A že by to prospělo nejenom mě, ale dalším.

    Ale hmm, asi to sem nakonec opravdu nepatří. Jako.. je to záležitost psychiky, ale asi ne z hlediska šamanysmu.
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    NIKOPOL: Být vykonavatelkou vyšších sil je fakt psycho - bezmoc.

    GAF: Ten druh síly pramenící z nenávisti používám zrovna v posledním měsíci vyloženě hojně a nebaví mě to, spadla jsem do děsných sr... takže bych také ráda uvítala nějakou inspiraci či radu. Popiš ještě prosím o co konkrétně se zajímáš? Nějak jsem se v tom ztratila.
    GAF
    GAF --- ---
    NIKOPOL: ? asi mi nerozumíš. To odmanění se nemá nic společnýho s temnotou. A temnotu si nehodlám "ponechat", tu schopnost pouštět se věcí a fenoménů, který jsou škodlivý (teda aspoň některejch) tu ano. To je snad rozdíl...

    A hlavně jsem chtěl slyšet něco na téma těch barev a užitečností a už mam druhou reakci na téma temnota. Ach jo.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    sorry za dýlku ... nemám čas to po sobě ani přečíst .. ta prosím buďte tolerantní :-)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRAGEL: wow ... díky za odpověď :-) paráda ...

    no pozdě bycha honit .. jsem se toho zdeňka měl zeptat, co tam dělá, když rodí ?!

    nicméně 60 lidí to čumim ... a opět bych lamentoval, jak to, že nic nevim ...

    imho stěma svátkama ... nejsem si úplně moc jistej, že jako je, co hledat .. ve smyslu nějakejch pramenů, ..
    co se historických pramenů týče, tak to je prostě smůla, jediný, co tak nějak zbejvá sou fabulace kulturních historiků a folklóristů .. což taky nemusí bejt úplně od věci ...

    trošku jsem stim oběvování tradice začal na vlastní pěst, začal jsem od toho, co víme, vim ...
    no a přijde mi to, že jako neni moc, co jako vykopávat, hledat ....
    důležitý je imho najít místo, kde se dělali rituály .. a nebo prostě zkoumat krajinu a jít k těm bodům který jsou nejsilnější a ležej hierarchicky nejvejš .. no a pak se prostě jít zeptat, jako ahoj sme tu, v míru přicházíme, jsme děti otců, co ztratili víru svých předků a tak se teď plazéme s prosíkem k vám ,,,
    no a ono se to objeví

    každopádně nechci bejt sám ....

    to je můj fb https://www.facebook.com/adam.bernau.90 ... si mě přidej :-)

    a kdy bylo to původní setkání ?
    ....
    mám totiž takovou nakouslou polemiku ... a jako fakt nechápu ... spravim Vás o tom později

    KUATO: ... myslím příteli, že nejde o mysticismus, nebo dokonce o mystéria ... ale spíš o veřejný kult ... pro lidi, pro laiky, pro mnohost ... pro uctívání (imho je to potřeba, je to přecejen jiný když někam cestuješ, modlíš se z domova a když někam přijde já nevim 100 lidí se společnym záměrem)


    ERUVEO: vody ve kterým plave mystik jsou ty samé vody ve kterých se topí neurotik.

    imho toho soukromýho prostoru, života atd .. zase úplně moc neni, spíš jaok je to společnej prostor, vesmír, bytí ... a my jsme takový idei, záměry tohodle společnýho základu.

    shoudou okolností většina velkých myslitelů všech kultur světa příliš nevěří na lidskou originalitu, samostatnost, jedinečnost atd. .... mnohem spíš chápou člověka jako vykonavatele vyšších sil .. nebo pnutí ... nebo čeho, co nás směřuje k tomu, co si myslíme, že nás zajímá a co chcem .. ale původně to vlastně nebyl až tak náš osobní nápad nebo touha nebo záměr

    GAF: ...takže .. bacha na tu temnotu ...imho si jedeš to, jak píše OLIAS ... stím, že přesvědčení si to ponechat protože .. je víceméně akorát obranej mechanizmus, kterym se vyhýbáš změně (je ti vlastně pohodný jakej seš .. ideální to asi neni, občas něco rozbiješ někomu ublížíš .. ale je težký si představit něco jinýho tak se radši držíš toho, co znáš. co kdyby ta změna nakonec znamenala změnu k něčemu, co nechceš .. . nebo ještě hůř k něčemu co si ani neumíš představit ... to co si neumíš představit pak rozhodně vystupuje jako cizí, co ohrožuje tvoje momentální oblíbené já (které jako každé já nasobě lpí)

    chtěl bych se kuata zeptat jakej v tý tradici, co vyznává on (jestli je to hermetismus?asi), mají význam svátky ... případně jestli existují nějací učitelé, předci .. něco co je fajn potkávat protože to třeba přináší prosperitu tvojí zemi ... a že třeba je to tak, protože je to jakože duch tý země ? .... případně pomáhá dětem aby byli chytrý a silný a zdravý a tak ... to podle tvojeho úsudku nestojí za to ?
    GAF
    GAF --- ---
    Rozbil jsem toho dost, umim docela dobře kde co opouštět a někdy i odpouštět (ale nejenom lidi, ale třeba i zlozvyky, projevy ega když se od nich potřebuju odmanit a takový).

    Nehodlam to zbavit, ono se to bude ještě hodit. Ale rád bych taky věděl, nejlíp několika způsoby, jak něco v oblasti emočních a psychických a sociálních krajin stavět. A třeba ještě přitom bavit sebe i ostatní .D

    A potřebuju k tomu mít taky kvalitativní podklady. Ne jenom takový ty "to se má dělat" náznaky od vágních společenských úzů typu, že slušnost se vyplácí, který jsou užitečný asi jako vůně utrhnutýho květu ve vzduchu, když člověk potřebuje nástroje a vědomosti k pěstování stromu na kterym takový květy rostou.

    Věřim, že nějak kolem těch barev vnímaných vnitřním zrakem se to může motat. Jen to neumim uchopit, zkoušel jsem to zatím bez viditelných úspěchů. Tak jsem si přišel pro inspiraci. Nevim... možná že archetypální zvířata, duchové předků, obsahy genové paměti a jiné věci týkající se šamanismu by k tomu mohly třeba také vést. Koneckonců se říká, že v čem se depresant topí, šaman plave. To a onen vnitřní zrak, který zřejmě šamané používají tj. i od toho různé vjemy konkrétních podob...
    GAF
    GAF --- ---
    OLIAS: tak... to nevím právě. Protože já vím jenom o tom, jak to dodává sílu a schopnost (nejlíp něco rozbít) a ta síla je fakt cítit, jakože má člověk s tim mnohem lepší pocit údernosti a tak...

    ...jenže je to podle všech referencí druh síly zrádnej. Kterej... jj, asi něco vyžírá pak zpětně. Ale to až druhotně ne?

    Každopádně já bych se nejradši zabýval právě tim druhym. Už i kvůli zmíněný zrádnosti. Nějak se mi nechce učit, proč je tohle špatný. Spíš jako proč a jak je něco (jinýho) užitečný / dobrý jakou to má barvu a jak se tim "rozsvěcet"? Tj. mít sílu toho konkrétnhío druhu? Mno asi tak.
    OLIAS
    OLIAS --- ---
    GAF: No to ti nevim, jestli to chápeš správně, že ta zavšivená nenávist připadá jako druh síly, co ti dodává energii....není to spíš druh síly, kterej energii spotřebovává?? Až tak moc, že nejsi schopnej zachytit to, co potřebuješ?
    GAF
    GAF --- ---
    Nevím kam se s touhle myšlenkou obrátit. Můžu teda jenom doufat, že z nějakého mně zatím neznámého úhlu pohledu sem může patřit.

    ...zdá se, že nejenom pro mě, ale vlastně pro většinu je důvěrně známý jak mít v sobě hustou tmu, základ pro zavšivenou nenávist a nemoně hustou nasranost a cítit to jako druh síly, kterej dodává energii. Jo super. To umí každej, už proto děkuju nechci.

    Ale jak používat vlastně dost podobnym způsobem, ale jiný projevy vnitřní síly... řekněme ty co jsou užitečné bez vedlejších zdraví škodlivých účinků, jakou maj barvu, z čeho konkrétně rostou, jakou maj kvalitativnost a proč... to bych rád věděl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam