• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RYBOSHŠaManYsMuS
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NIKOPOL: hele jako zajimavy, ale svaty gral a neubauer jsou podle Tebe samanismus? Okej, teorie implikatniho radu jeste mozna jo, ale ten gral...
    Nechcete se hejbnout nekam k jeziskarum? ;)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    NIKOPOL: popravde jako vychovany ortodoxny katolik, co ma za sebou katolickou skolu stredni, tak popravde na jezise koukam hodne z povzdali.
    pravda ale je ze mne docela zaujali informace od samanu, ze se jim napriklad zjevil jezis este drive enz prijdou misionari a varoval je a podobne storky.
    V posledni dobe mne ale zaujala kniha od pamely kribbe duchovne posolstvo, a v te podobe jak tam ona popisuje krista a kristovu energiu mi to prijde bejt pruchozi.... a citim ti tak.
    dal se uz asi nepohnu....
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRUDRIGER2: jo v pohodě .. mě jen zajímalo jakej máš vztah k Ježíši :-)

    .. nic .. stále mě zajímají Vaše zkušenosti s anděli ... případně odkazy na místní legendy, názvy atd. atd.

    prostě ... pojdmě dát dohromady, co víme o andělech :-) případně pojďme vyřešit jestli jsou to vhodní pomocníci pro naší praxi ...

    .... z ( [ NIKOPOL @ ŠaManYsMuS ] )
    stýkáte anděli ? ... jakože ty populární ? .. nebo nějaký jiný ? ... chodí za vámi ? .. chodíte za nimy ?

    dají se potkat v kostele ? ... viděli jste je tam ? ... ve kterým kostele ?

    znáte nějaké legendy o andělech .. jakože lokální legendy o lokálních činech či skutcích andělských bytostí ?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    NIKOPOL: Mne proste dela problem rozebirat vize ktere zažívám.
    Problém spočíva v tom, že když o tech vizích vyprávím a dopodrobna, tak se mi to nejak spaji s obycejnima predstavama a pak nevim ktera je s toho ta vize kterou jsem videl a co je jenom myslenka na kterou jsem myslel. kdyz o tech vizich moc nevypravim a nerozebiram je s jinima tak mi ty vize zustavaji jasne a silne. Stejne jsou smerovani mne a ne obecenstvu. Jasni neco jine se bavit o technikach atd atd .
    jsem rad ze nepouzivam zadne drogy a jine pomucky a vystacim si s bubnem.

    Ano par vizi uz i povypravim, ale to jsou priklad 10 let staré a už jakoby vypršel jejich význam, tak vím že už mi můžou splinout a pak už nevím co jsem presně viděl a nebo jen si myslel. Příklad je trpasliík se kterým jsem promlouval před asi 17lety...... První sílná vize , která mne postihla. Od té doby jsem pár krát přišel o buben, přestehoval se více než 10 krát, ale vize se opet zjevili a pomáhají mi a radí.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: aha .. super :-)
    pošta
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: ne to ne, je predstavenej radu Paula a Dionysa Keltske cirkve. ale nemam predstavu co vsechno to zahrnuje :)
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    OGMIOS: zajímavý ..
    představený jednoho řádu - se myslí jakože zednářské lóže ? nebo jakože je rytíř ? .. víš kterého?

    anglie mě teď nebo jako už nějak dlouhodobějc zajímá ... páč grál, artush, kulatej stůl ... a keltský křesťanství
    ze zpráv, co jsem četl to vypadá, že ta keltská církev byla docela konkurencí římský, protože disponuje svojí vlastní verzí tý dobrý zprávy, a z různejch pohledů autentičtější a legitimnější než jsou ty zdroje a východiska říše/katolický církve. (viz. apoštol Jakub, Tomáš .. a různý ty gnostický směry)

    což jsem dřív nějak nechtěl o tom ani slyšet, protože mi přišlo, že to je dávno ztracený vědění ...
    nicméně teď při dalších a dalších nájezdech do týhle tématiky se ukazuje, že keltská církev zanikla až docela pozdě a tímpádem by mohlo být i její předání nějakým způsobem dostupné ...

    pro všechny:
    toužím po knize https://www.kosmas.cz/knihy/117858/legenda-o-gralu/ .. nemáte to někdo ? že byste mi to chtěli půjčit, případně se toho úplně zbavit ?

    taky jsem za poslední rok narazil na zajímavý stránky tady: http://netexty.blogspot.cz/2009/12/neubauer-o-svatem-gralu.html

    btw: údocela bych někde sdílel linky, bookmarky a podobný návěští k zajímavejm informacím podle různejch témat ... chtělo by se Vám do něčeho takovýho přispívat, případně víte o něčem takovym ... něco takovýho si vedete ?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: ja jako malej cetl obrazkovou bibli :D jinak me to nelaka, ty jejich verse mi nevyhovujou. mam ale znameho z anglie co se tou krestanskou mystikou uz nakej ten patek seriozne zabyva, je to predstaveny jednoho radu. treba o Kabale bych rekl ze ma docela hlubokou znalost z tech par zminek kdy to problesklo v rozhovoru, ale jak se o kabalu a krestanstvi nezajimam tak jsem to s nim nijak vic neprobiral.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRUDRIGER2: jo, ale vídám je na místech, kde se daji potkat, protože tam mají z nějakýho důvodu ohnisko ... jinak ale dík dost různejm až hrůzostrašnejm zprávám k nim mám docela respekt, takže jak jsem zmiňoval ty kabalistický metody .. tak do toh ose mi jako úplně moc nechce ... asi hlavně proto, že jsem ty stvoření neviděl ani jednotlivě a o jejich povaze toho moc nevím, no a volat je ještě dohromady .. no prostě, zatím trošku vyšší dívčí

    jsem opět trošku v rozpacích, proč sem vůbec něco píšu, když v odpověď mi přichází "moc to rozebírat nechci"

    OGMIOS: ..mno to jo no. na druhou stranu se říká, že dokáže uspokojit i hledače pravdy respektive velmi náročného věřícího. tušim mám někde založenou session s výzkumem ohledně křesťanský mystiky .. takový taky něco je ...
    s tima řádama moc nevim: jak jsem pochopil všechny tyhle řády nebo alespoň většina byly v rozporu s církví alespoň po nějakou dobu a nebo s nějakou její frakcí ... často byly minimálně nařčený z čarodějnictví případně exkomunikovaný
    co to znamená je ale opět dost těžký říct .. onu tu církev taky v různejch dobách ovládali různý páky...
    ale tak dobře: máš na mysli, chceš se bavit o něčem konkrétnim ? o někom konkrétnim ? .. nebo dokonce víš o něčem konkrétním, co stojí za průzkum

    ještě teda na okraj: kolik je tu lidí, kdo přečetl bibli, alespoň jednou ?
    já jí totiž nepřečet a tak chtít vědět něco o křest mystice, když pořádně neznám ten základní propagovanej plán .. to je asi celekem debilní postup :-)

    KALICOR: můžeš to prosím rozvést, červenou knihu i bibli mám doma ... nečetl jsem (celé) ani jedno :-)
    KALICOR
    KALICOR --- ---
    OGMIOS: takovemu Jungovi se povedlo z bible slusne cerpat, docela zrejme treba v Cervene knize, a to sem si myslel o krestanstvi i o x krat prepsane bibli taky sve ;)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: ono krestanstvi svym obycejnym oveckam krom modlitby toho moc nenabizi. jsou ale řády kde se da dostat k ruznejm praktikam.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    NIKOPOL: moc to rozebirat nechci, sou to osobne veci, kazdopadne sem to psal jako reakci na andeli.A tys je uz videl?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    NIKOPOL: ještě líp: jseš kocourmikes ?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    DRUDRIGER2: nebo přesněji: mluvil on s tebou ?
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    hm .. v rámci průzkumu andělů, jsem se dostal a nahlíd do nějakejch kabalistickejch spisů (překladů samozřejmě - hebrejsky neumim) a jako ftipný no ...

    nějak se mi trošku rozpad ten obraz místního náboženství jako instituce proti čarodějnictví ....
    na základě toho čtení jsem nabyl dojmu, že ... takový ty kydy v bibli, že každej sejde, kdo jen něco mumlat bude .. atd .. jsou jen, asi pro křesťany ... podle těch kabalistickejch knih, židi čarovat můžou (minimálně aby se rána zahojila, úroda urodila a tak )
    co zůstává závadný resp. veškerá polemika/obhajoba je vedena (možná skoro až svedena) k poukazům, opětovný verbalizaci a několikerýmu ujištění, že zápovědi v bibli se týkají věštění (rozuměj jako Pythie v Delfách)

    nicméně pak se tam píše, docela kosmopolitně, že kabala je v praktický rovině nástroj k užívání a že stejný systémy, doktríny si uchovali i ostatní kultury který stojí podle židů za zmínku, a to jsou indové a většina národů na jih od kaneánu ... tzn babyloňani, asyřani, egypťani a peršani a asi ještě nějaký další, píše se tam kdo měl koho za boha a proč a kdy se uctíval.
    a zdá se, kabalistům, je jedno, kdo jim pomáhá, důležitý je sehnat si podstatnou pomoc (asi ve smyslu "účel světí prostředky")
    píše se tam o recitaci božích jmen, podle toho, co chce člověk dosáhnout, podle toho volá.

    křesťanství záhadně, ale nutno podotknout velmi pružně, adoptovalo, jak pohanský božstva do systému světců a světic, tak blízkovýchodní víru v andělé a démony.
    konc konců v tom by se dala i na krásně vidět další inspirace přebrána z fungování říše (dáme si do pantheonu všechny bohy a oni nám pak budou všichni pomáhat).

    no prostě hustý ....

    další objev je, že kabalisti měli docela velký respekt ke gnostikům a z jejich nauk hojně čerpali

    DRUDRIGER2: ahoj ... a toho krista si viděl a nebo sním i mluvil ?
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    uz jsem videl v vizich krista ale andely teda ne, pozeptam se na ne pri pristi seanci....
    ALIQUPISO
    ALIQUPISO --- ---
    The Shaman and the Jaguar (Full Documentary)
    https://www.youtube.com/watch?v=aydGvIk6OVw
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: hmm ja treba jednou mel hustej sen co se mi zdalo ze kamos a jeho pritelkyni budou mit dite ale jejich prvni dite bude muset kvuli nejakymu karmickymu dluhu umrit aby to druhy mohlo prijit. no a pak otehotneli a ja mel des v ocich. nikdy jsem mu to nerekl. nicmene druhy dite se narodilo a prvni odejit nemuselo. uz je to dost let.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    NIKOPOL: pokud jeste zabrouzdame na tema kocoura tak je to trochu kontroverzi bytost. v jednu chvili je v nirvane a v druhou chvili to cely popre alahem. je to nadhernej zivej priklad toho nejniternejsiho boje prijmuti a zavrhnuti.
    NIKOPOL
    NIKOPOL --- ---
    jo a ještě existuje spis kterej mě docela zaujal .. teda zatím jen podle názvu ... a to je lexikon andělů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam