• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: No v padesatych uz tak moc doznivani valecnych utrap vliv nemelo - a pokud slo o preziti : ano po menove reforme v 53, kdy o penize prisli hlavne drobni lide. Koneckoncu pproto ty boure ( a nejen) v Plzni.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BONGI: Jasně, ale to ses dozvěděl z televize, nebo z novin? Mně zajímají ty komunikační kanály..
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    abych nebyl duplicitni:)

FEMUR --- --- 14:03:57 20.1.2012
    SI_WANG: nerozumim jedne veci, pokud byla horakova tak nebezpecna ze i dnes pises zaplatbuh, ze se ji nedostalo prava na odpor, nebo ze nemohla provest statni prevrat jak tvrdis, prc potom byla nucena vypovidat lzi a pripravene a vykonstruovane blaboly? pokud byla tak nebezpecna proc ji neodsoudili i u politickeho procesu na zaklade realnych cinu, skutkove podstaty trestnych cinu!? proc si museli vymejlset?
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: Ale jiste : Novotny a Barakuv proces a Strugalova uloha, Strugalovi neshody s Novotnym, reformni komuniste a 68, Strugal versus Indra, Bilak, Kolder, reformni kridlo (Hegenbart) versus konzervativci (Jakes) pred 89....
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: Aspoň z úzkého referenčního kruhu, přeživších babiček co jsem potkal..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Zastrašní obyvatelstva jsou Lidice.. Procesy si většina lidí si z té doby nepamatuje, protože měli plný ruce práce s vlastním životem po válce. (Nemoce apod.)
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LUBOB: Nauč se číst.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    SI_WANG: picovina jsi ty.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ostatne, o cem jinem nez o strachu je teror?
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LUBOB: Ta píčovina s gulagem tu už byla probírána a vyvrácena. Nauč se číst.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    O tom, že procesy nebyly zaměřeny na nahnání strachu lidem svědčí i to, že obyvatelstvem byly procesy podporovaný

jo, jasne. stejne jako severokorejsky lid truchlil pro sveho zemreleho fuhrera (jinak gulag).

to jsou dneska perly.

SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    FEMUR: "proste ja tvrdim ze to bylo divadylko pro lidi, potreba identifikovat vnejsiho(vnitrniho) nepritele, sejmout ho ukazat silu jak zatocej s temahle kadrama.. "
    Identifikovat vnějšího, nebo vnitřního nepřítele nebylo potřeba. Divadýlko pro lidi...no, propaganda dělá divadýlko pro lidi vždycky. Jako demonstrace síly - ano, to souhlasím. Tahle demonstrace síly ovšem nesměřovala vůči obyvatelstvu.

"kdyby jim slo o zastraseni opozice mohli to udelat daleko mene vyrazne"
    Mohli. A tím by nedosáhli ničeho. Zastrašování se nedělá: "prosím vás, lidičkové, já jsem mocný a pokud budete zlobit, tak ty ty ty! budeme se moc zlobinkat, tak prosím vás, biuďte hodní, jo?"

"bylo to vice slozkove, opozici ukazat takhle s vama zatocime, a lid utvrditv tom ze se rezim stara jak je silny a pripadne potlacit jakekoli myslenky na odpor."
    Ano.

""takhle s vama zatocime" pro mene schopne kritickeho mysleni to bylo samozrejme postaveni tak, ze horakova ohrozovala republikusmarja to to neni videt ?:)"
    Ano.
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    BONGI: Tak vnitřek strany, resp. určitá křídla, cílem sdělení PP určitě taky byl. To nelze popřít.
    To s tím ukázáním a realitou třídního nepřítele je sice zajímavá interpretace, ale nevysvětluje, proč se teda jednalo o ty lidi, o které se v týhle maškarádě jednalo. Ale určitě to lze aplikovat na vysvětlení Slánskýho, aj.

BONGI: Ale ano, ukázat Moskvě - to jsou ty moje kolonky: [ SI_WANG @ Antikomunisticky klub ] "Kdyby nebyla potřeba plnit sovětský kolonky na počet výslechů a odsouzenejch"

"Nasledne o jejich strach, aby se diky vlaznemu postoji ci nesouhlasu, nedostali do soukoli sami o sobe."
    Ano. Jako popis vnitřní motivace to je imho velmi přesný.

". A tenhle strach jim vydrzel daleko dele nez v okolnich statech. I nastup Chrusceva jsme zpocatku podporovali vlazne"
    Jj, protože nebylo jasný, co bude. Kritika kultu JVS taky byla přijímána podezřívavě. Stejně pak později i perestrojka.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HAROLD: chvilku mi to trvalo:-)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Malé OT, ale já prostě musím:

ROFL!!!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BONGI: ale každopáně, tím se přesně dostáváme k té otázce: co je ksč? Co určuje politku KSČ v daném době a k těm vnitřním mechanismům... KSČ jako strana musí stále bojovat o legitimu před lidem, ale vnitřní pnutí zůstávájí mimo věřejnost.. Co pamatníci, dostávali se vnitřní rozbroje ve straně na veřejnost nějakým způsobem?
    BONGI
    BONGI --- ---
    Krome toho, slo o strach nasich soudruhu u moci a potreba ukazat Moskve, ze si situaci umeji zvladnout tvrde i sami. Nasledne o jejich strach, aby se diky vlaznemu postoji ci nesouhlasu, nedostali do soukoli sami o sobe. A tenhle strach jim vydrzel daleko dele nez v okolnich statech. I nastup Chrusceva jsme zpocatku podporovali vlazne. (koneckoncu jsme nakonec prispeli i k jeho padu).
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: ha sorry, ty to sám píšeš.. to jsou tyhle přestřelky..
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    BONGI: byls rychlejsi
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BONGI: A to je myslím ten duch stalina - si_wang ať mně když tak opraví..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam