• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LUBOB: Ta píčovina s gulagem tu už byla probírána a vyvrácena. Nauč se číst.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    O tom, že procesy nebyly zaměřeny na nahnání strachu lidem svědčí i to, že obyvatelstvem byly procesy podporovaný

jo, jasne. stejne jako severokorejsky lid truchlil pro sveho zemreleho fuhrera (jinak gulag).

to jsou dneska perly.

SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    FEMUR: "proste ja tvrdim ze to bylo divadylko pro lidi, potreba identifikovat vnejsiho(vnitrniho) nepritele, sejmout ho ukazat silu jak zatocej s temahle kadrama.. "
    Identifikovat vnějšího, nebo vnitřního nepřítele nebylo potřeba. Divadýlko pro lidi...no, propaganda dělá divadýlko pro lidi vždycky. Jako demonstrace síly - ano, to souhlasím. Tahle demonstrace síly ovšem nesměřovala vůči obyvatelstvu.

"kdyby jim slo o zastraseni opozice mohli to udelat daleko mene vyrazne"
    Mohli. A tím by nedosáhli ničeho. Zastrašování se nedělá: "prosím vás, lidičkové, já jsem mocný a pokud budete zlobit, tak ty ty ty! budeme se moc zlobinkat, tak prosím vás, biuďte hodní, jo?"

"bylo to vice slozkove, opozici ukazat takhle s vama zatocime, a lid utvrditv tom ze se rezim stara jak je silny a pripadne potlacit jakekoli myslenky na odpor."
    Ano.

""takhle s vama zatocime" pro mene schopne kritickeho mysleni to bylo samozrejme postaveni tak, ze horakova ohrozovala republikusmarja to to neni videt ?:)"
    Ano.
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    BONGI: Tak vnitřek strany, resp. určitá křídla, cílem sdělení PP určitě taky byl. To nelze popřít.
    To s tím ukázáním a realitou třídního nepřítele je sice zajímavá interpretace, ale nevysvětluje, proč se teda jednalo o ty lidi, o které se v týhle maškarádě jednalo. Ale určitě to lze aplikovat na vysvětlení Slánskýho, aj.

BONGI: Ale ano, ukázat Moskvě - to jsou ty moje kolonky: [ SI_WANG @ Antikomunisticky klub ] "Kdyby nebyla potřeba plnit sovětský kolonky na počet výslechů a odsouzenejch"

"Nasledne o jejich strach, aby se diky vlaznemu postoji ci nesouhlasu, nedostali do soukoli sami o sobe."
    Ano. Jako popis vnitřní motivace to je imho velmi přesný.

". A tenhle strach jim vydrzel daleko dele nez v okolnich statech. I nastup Chrusceva jsme zpocatku podporovali vlazne"
    Jj, protože nebylo jasný, co bude. Kritika kultu JVS taky byla přijímána podezřívavě. Stejně pak později i perestrojka.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    HAROLD: chvilku mi to trvalo:-)
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Malé OT, ale já prostě musím:

ROFL!!!
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BONGI: ale každopáně, tím se přesně dostáváme k té otázce: co je ksč? Co určuje politku KSČ v daném době a k těm vnitřním mechanismům... KSČ jako strana musí stále bojovat o legitimu před lidem, ale vnitřní pnutí zůstávájí mimo věřejnost.. Co pamatníci, dostávali se vnitřní rozbroje ve straně na veřejnost nějakým způsobem?
    BONGI
    BONGI --- ---
    Krome toho, slo o strach nasich soudruhu u moci a potreba ukazat Moskve, ze si situaci umeji zvladnout tvrde i sami. Nasledne o jejich strach, aby se diky vlaznemu postoji ci nesouhlasu, nedostali do soukoli sami o sobe. A tenhle strach jim vydrzel daleko dele nez v okolnich statech. I nastup Chrusceva jsme zpocatku podporovali vlazne. (koneckoncu jsme nakonec prispeli i k jeho padu).
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: ha sorry, ty to sám píšeš.. to jsou tyhle přestřelky..
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    BONGI: byls rychlejsi
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    BONGI: A to je myslím ten duch stalina - si_wang ať mně když tak opraví..
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    SI_WANG --- --- 13:26:56 20.1.2012 --- 00:39 :: diskuze :: Antikomunisticky klub^
    FEMUR: Ano vytipovaní a aby odsouzení mělo dopad na skupiny kolem nich

FEMUR --- --- 13:27:44 20.1.20121 odpověď
    SI_WANG: na skupiny kolem nich - obyvatelstvo.

SI_WANG --- --- 13:31:07 20.1.2012 --- 00:02 :: diskuze :: 10.000 perel Nyxu - OT and FLAME^
    FEMUR: Ne.

FEMUR --- --- 13:32:14 20.1.2012
    SI_WANG: ano. kdyby slo jen o skupinu a skupiny kolem ni mohli si to usetrit pochyta a zavrit. nebylo nutne to prenaset rozhlasem, masmedialne to vlacet etc etc.:)

SI_WANG --- --- 13:34:30 20.1.2012 --- 00:02 :: diskuze :: 10.000 perel Nyxu - OT and FLAME
    FEMUR: ne. O tom, že procesy nebyly zaměřeny na nahnání strachu lidem svědčí i to, že obyvatelstvem byly procesy podporovaný. Cílová skupina propagandy s PP je jinde.

tak asi se v tomhle neshodneme. proste ja tvrdim ze to bylo divadylko pro lidi, potreba identifikovat vnejsiho(vnitrniho) nepritele, sejmout ho ukazat silu jak zatocej s temahle kadrama.. kdyby jim slo o zastraseni opozice mohli to udelat daleko mene vyrazne. proste tvrdim ze to bylo predstaveni pro lidi, obyvatelstvo. jaksi ne jen pro skupiny( opozici) neb timhle by je asi nepresvedcili, bylo to vice slozkove, opozici ukazat takhle s vama zatocime, a lid utvrditv tom ze se rezim stara jak je silny a pripadne potlacit jakekoli myslenky na odpor. "takhle s vama zatocime" pro mene schopne kritickeho mysleni to bylo samozrejme postaveni tak, ze horakova ohrozovala republikusmarja to to neni videt ?:)
    BONGI
    BONGI --- ---
    SI_WANG: O nahnani strachu slo predevsim uvnitr samotne KSC - eliminace mozne opozice proti stranicke stalinisticke linii ci tendence jit vlastni cestou (ktere tu skutecne po valce byly). U verejnosti slo spis o ukazani na existenci a realitu tridniho nepritele a nutnosti podpory a nasledovani strany proti vnejsimu ohrozeni podporovanemu zevnitr.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    RUDOLF: si wang, jasně tvrdil že šlo o zastrašení opozice..
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    FEMUR: ne. O tom, že procesy nebyly zaměřeny na nahnání strachu lidem svědčí i to, že obyvatelstvem byly procesy podporovaný. Cílová skupina propagandy s PP je jinde.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FEMUR: mně příjde že ne:-)
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: "stejně jako vyburcovat lid - bo válce ale zdecimovaný, slabý a nemocný.." ... tak tohle skutecne zajem nebyl, vyburcovany lid by spis prekazel. Ikdyz mas pravdu v tom, ze vyburcovani v tom bylo "vyburcovani tridni nenavisti vuci jakekoli opozici oznacene vedouci stranou" .. o jeho prospech ci zdravi lidu ale vubec neslo.
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    RUDOLF: no dyk to rikam:) kdyby slo jen o efekt! na skupiny kolem Horakovy mohli se na rozhlas a vsechno vysrat proste je pochatat zavrit popravit. ale ono slo prave o predstaveni pro lidi, coz siwang rozporuje.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    FEMUR: teda.. vždyť práve pro rozhlas a média se to dělalo:-)
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    BONGI: "SI_WANG: Nepodsouvam, jen rikam, jak mi ( a zrejme nejen mne) vyroky Semelove a tva nasledna obhajoba vyzniva."
    No a já ti říkám, že ti to vyznívá špatně.

"Jak by tenhle vyrok (jeho vyzneni) prijala KSCM a ty v souvislosti s Protektoratem a smrti Fucika ci Vancury?"
    Nevím, zeptej se: http://www.kscm.cz/stanoviska-tiskove-konference-projevy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam