• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    CICO
    CICO --- ---
    ...čurák, kterého vyhodíš dveřmi a on ti pro jistotu vleze dovnitř oknem...))
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    tak ROasi nebyl tak spatnej napad. ty nesmysly o terorismu se turesily dost dlouho bez vykricniku a ROFLU a LOLU, ale ted to zda sena druhou stranu nejde.
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    BONGI: No, koneckoncu, co cekat.
    BONGI
    BONGI --- ---
    SI_WANG: No, koneckoncu, co cekat.
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    BONGI: LOL
    BONGI
    BONGI --- ---
    SI_WANG: Nikdo nepsal, ze disen neco zmohl a za to zaslouzi obdiv - disent se o neco aktivne snazil a riskoval na rozdil od jinych co napriklad aktivne spolupracovali ci rezignovali - za to zaslouzi obdiv.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    já jsem nedávno narazil na místy docela zajímavou diplomku, která mimojiné rozebírá i různé druhy kolaborace...

Nevyhnutelnost kolaborace
    aneb
    Pomahači zla v Protektorátu Čechy a Morava a v Nizozemí

http://is.muni.cz/th/64510/ff_m_b1/Nevyhnutelnost_kolaborace.txt
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    BONGI: Nepoužívám slovo terorismus v širokém výkladu. A ano, mlátí to s mnou smíchy, protože to, cos napsal jak ty, tak Prevít o kolaboraci je ultrapíčovina. Nemluvě o té hodně naivní představě, že disent něco zmohl a zasluhuje za to obdiv.
    BONGI
    BONGI --- ---
    SI_WANG: Zvlastni, kdyz ty pouzivas slovo terorismus v tak sirokem vykladu, tak je to normalni. Ale vnimat slovo slovo kolaborace nejen ve vyhranenem slova smyslu, s tebou i Haroldem mlati o zem smichy.

Spis smutny usmev.
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    BONGI: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ROFL
    BONGI
    BONGI --- ---
    HAROLD: proc ta manipulace? Disent ale take neco delal aktivne proti. Proc vytrhujes jen cast? ..
    BONGI
    BONGI --- ---
    HAROLD: Ne, ale jak jsem psal, take treba chodil k volbam.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    HAROLD: Ten ne. Ten jen farizejsky prikladal, aby vypadal, ze spolupracuje.:)
    BONGI
    BONGI --- ---
    PEGGYK: Navic - i ti, o kterych se pozitivne zminujes ( koneckoncu i mnozi z disentu), i ja a pravdepodobne i Previt, jsme chodili k volbam ...
    HAROLD
    HAROLD --- ---
    Takže vlastně i takovej disident, kterej byl v kotelně a topil tam, tak tím topením vlastně spolupracoval a .......... wow
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    BONGI: Tak nejak jsem to myslel.
    BONGI
    BONGI --- ---
    PEGGYK: Ano, rozumim ti, ale chapes kolaboraci jen ve smyslu "aktivni podpora". Nicmene Havlovi, jak jsem tomu rozumel neslo o lepeni nalepky ci pejorativni odsouzeni, slo mu o to, ze jen neni tak jednoduche a mozne shodit odpovednost za minuly rezim jen na ty "aktivne podporujici" a ze skoro na kazdem z nas, co tehdy byli v aktivnim veku je urcity dil spoluzodpovednosti. neni treba se urazet.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    PEGGYK: Kolaborant = spolupracovnik.

V presnem vyznamu toho slova nebyl kolaborant jen ten, kdo zadnym zpusobem nespolupracoval.

Temer vsichni ostatni kolaborovali, tj. byli zamestnani statem, branci chodili na vojenskou sluzbu, volici vetsinou volili (kandidaty NF), hodne lidi chodilo na prvomajove manifestace, podepisovali co meli atd.
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    FIN: Ale vždyť o tom před chvílí psal BONGI... je bych opakovla to co on (a Přemysl Oráč v mém výroku byl spíš nadsázkou, abych Ti ukázala, proč jsem s Tvým výrokem nesouhlasila - vyzníval, jakože VŠICHNI Přemyslovci bylí úplně stejní).
    Uvádíš příklady z období cca 100 let (a uvádíš ještě knížata, nikoliv dědičné krále), ale Přemyslovci vládli ještě víc jak 200 let po Tebou posledně zmiňovaném datu.

PREVIT
    PREVIT --- ---
    To ALL:
    Navrhuji u tech Premyslovcu skoncit, dal uz to neni nutne.
    Ale rychle, prosim!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam