• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    NJAL
    NJAL --- ---
    VIR_KENNY: 3 roky ;-) Ale paranoiou bych to nenazyval, spise "vyhnuti se dalsi mozne blbe situaci".
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: nerozumíme si - já nemluvím o "přispívání do veřejných rozpočtů dle svého vlastního svobodného uvážení, ale o tom, že solidarita je dobrovolně přispívat potřebným dle vlastního uvážení!
    a právě pokud ti stát sebere a dle svého (státu) uvážení přispívá těl, které on (stát) prohlásí za potřebné, to za solidaritu nepovažuju... Navíc právě v tomto případě je spousta "černých pasažérů" mezi příjemci :((
    CICO
    CICO --- ---
    VIR_KENNY: ...to vlastní sebezařazení dle testu, řekl bych, odpovídá, byť fakt netuším, co měli měřit některé otázky, v něm položené...)

...jinak asi úplně přesně nechápu, co mám komentovat, nicméně v určitém ohledu jsi možná uhodil hřebík na hlavičku, když říkáš, že: "jsem tradiční normál, který se v rámci aktuálního společenského chápání posunul někam mezi ultras"

...a to je ono, k radikálně-populistické stranické opci (rozuměj ultrapravici) mám IMHO mnohem, mnohem dále, než se domnívají mnozí diskutující zde a mám za to, že pokud si mě takhle někdo zařadil, tak mnohem pravděpodobněji v důsledku vlastního subjektivního chápání těchto kategorií než na základě mé argumentace ke kterémukoliv diskutovanému tématu (pokud jsem se vůbec vyjádřil či vyjádřit dokázal...))...koneckonců, Njal to ve svých posledních dvou postech vyjádřil velice trefně a já k tomu momentálně asi nedokážu nic kloudného dodat...)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    NJAL: logicke to je, kdyz je to hned. tj. do jednoho roku. Ne po peti letech. To je paranoa.
    NJAL
    NJAL --- ---
    VIR_KENNY: Meh :-) Ty preci taky nikomu nepredkladas svuj kompletni moralne-ideologicky profil, ze ne... Navic, a to je ma zkusenost, kdyz me nekdo na prvni diskusni srazce hystericky serve podle nekolika vet, tak tim spis je logicke, ze si ja zachovam od nej distanc, nez abych mu predlozil svuj profil k milostivemu prokadrovani :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VIR_KENNY: daně platíš státu (obecně), ne? (Víc se mi líbí staročeské slovo "berně" - protože ne že ty (dobrovolně) dáváš, ale stát (násilímú bere... Jaká je to forma státu (radne republice, zkurvenymu statu, krali ci cirkvi 19-cteho stoleti), je v tomto případě irelevantní...
    Prirozene autority nejsou rovny tem prirozenym - eee? obávám se, že tuto myšlenku jsem nepochopil - můžeš ji trochu rozvést?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: kdyby každý přispíval do veřejných rozpočtů dle svého vlastního svobodného uvážení, vyskytla by se spousta neplátců
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    placeni dane - tu je otazka Komu. Jakemu radu - radne republice, zkurvenymu statu, krali ci cirkvi 19-cteho stoleti?

NJAL: jenze se za to schovavas a zatim jsi ani jednou nerekl co doopravdy citis a jaky jses. Kdyz prijdes do verejne debaty na internetu, muzu te hodnotit jen dle toho co o sobe priznas a jak a co reknes, ne jinak.

LONESTAR: s tim souhlasim, v tom nejsme v rozporu, ale to je jen maly dil pravdy. Prirozene autority nejsou rovny tem prirozenym
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: můžeš upřesnit ty "černé pasažéry" v souvislosti s dobrovolností? IMHO jsou tito symptomem násilného přerozdělování...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: no, mně moje výchova poskytuje morální ospravedlnění daňové povinnosti (přestože jsem plátcem, nikoliv příjemcem) a s dobrovolností nesouhlasím proto, že nemám rád černé pasažéry ...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SI_WANG: zalez, trockisto :D
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    Takže další stand-up comedy s tím, že šaška Ojiro vystřídal komik Lonestar?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: tak je zkus neplatit a pak mi řekni, jestli ti reakce státu přišla jako násilí nebo ne ;)
    být produktivní mě "nutí" moje výchova, setrvávat v českém daňovém domicilu vlastenectví, rodinné vazby a tradice (nedělám si iluze, že bys to pochopil)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: ano. ne.

poznámka - nikdo tě nenutí ani setrvávat v českém daňovém domicilu, ani ti nepřikazuje být produktivní :-))
    NJAL
    NJAL --- ---
    Mimochodem, tady je ten muj socdem patriot :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VIR_KENNY: solidarita je dobrovolně dávat potřebným (v rámci rodiny, obce, národa, státu - "dle vkusu každého soudruha" :))
    někomu něco násilím (nebo jeho pohrůžkou) sebrat, část prožrat, část ztopit a část dát potřebným - to není solidarita...
    NJAL
    NJAL --- ---
    VIR_KENNY: Vsimas si ze vetsina lidi jsou vlastne mimo a ty patris (ackoliv clovek ma u tebe dojem ze patris k ultrapravici) mezi tradicni normal - kterej se jinak dnes posunul v ramci spolecenskeho chapani mezi radikalni az extremni pravici? - to ale fakt neni moje chyba, kdyz uz me zminujes :-) To je chyba tech, co pouzivaji slovo "nacek" jako sproste slovo na jakehokoliv sveho oponenta, pokud nejde o heretika z jeho vlastniho stada :-) Trosku prehanim, ale ne zas tak moc.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    LONESTAR: mam-li ti odpovedet spravedlive - je i neni. Kdyz uvazime, ze nejsme osamnele ostrovy ale soucasti spolecnosti a stale deti svych otcu a soucasti tradice i rodiny, tak nejsme a je to soucasti nasi identity - ano - je to nasilne, ale musime to prijmout protoze jsme to my. Neexistuje z vesmiru dany nase JA, z niceho nic, ego co muze cokoliv, stale jsme soucasti i naseho okoli i kdyz to je hovadske, porad jsme soucasti - pak - ano je to nasili, ale nasili reality. Az potom, co si tohle prizname, muzeme teprve vytvaret vlastni Ja. Ale az na tomhle uvedomneni - ne proti nemu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: ty odevzdáváš daně dobrovolně? ergo zkoušels někdy neplatit daně? ;)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: jaký násilí prosímtě? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam