• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    PREVIT: A ty chcípni.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    SI_WANG: Ty se nauc obcas mlcet.:)
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LONESTAR: Nejsem debil, abych mluvil na zrcadlo. Ale tobě to koukám přijde naprosto normální...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SI_WANG: to seš asi dost často v interakci se zrcadlem, viď, Karlíku...
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LONESTAR: Já se chovat umím. Jsem jen upřímnej, když jsem v interakci s debilem, říkám mu, že je debil.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SI_WANG: Nauč se chovat...
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LONESTAR: Nauč se číst.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SI_WANG: No ona otazka "The only social responsibility of a company is generating profit" bez blizsiho upresneni toho, o jakou spolecnost jde, je taky pekne dementni.

FEMUR
    FEMUR --- ---
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    liberal Cosmopolitan

KEMAL
    KEMAL --- ---
    tak samozřejmě na tom že je to v případě ČR za hodně peněz málo muziky s tebou souhlasím...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: pokud se ptáš takhle, tak "jen" proti "stávajícímu rozsahu"...
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    no moment ty brojíš proti institutu daní jako takovému nebo "jen" proti "stávajícímu rozsahu"?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: celá staletí tomu tak nebylo (alespoň ne ve stávajícím rozsahu), a fungovalo to...
    protože je to neefektivní?
    protože je čím dál tím méně plátců a čím dál tím více příjemců ("černých pasažérů")? protože při přerozdělování veřejných rozpočtů se odhadem 30% částky "ztratí"? (BTW - nejsi náhodou jeden z těch, kdo nadává na přebujelou korupci?)
    protože to dělá z příjemců nezodpovědné ovčany?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: protože to tak je a není nutné to měnit. Proč by se na tom něco měnit mělo (jak zřejmě naznačuješ) ?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: koukám, že zásadní myšlenka "když je to vynucené, tak to nelze nazývat solidaritou" ti pořád uniká... aneb "(povinné) platby dle výše příjmu, bez ohledu na to do jaké míry zároveň čerpáš, nemožnost přímo rozhodnout o alokaci daní apod." NEJSOU solidarita...

ale když to přesunu do tvé roviny - proč je podle tebe nutné provozovat tu "tvoji" solidaritu z veřejných rozpočtů???
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: ale já tu přeci nic nekázal já se naopak ptal tebe jak to myslíš. Teď už vím.

Mně osobně je jedno jak to chceš nazývat. Prostě a jednoduše se z daní (o jejichž morální opodstatněnosti nijak nepochybuju) tvoří veřejné rozpočty, z těch se "přerozděluje" jednak na solidaritu "v užším slova smyslu" (s potřebnými apod.) a jednak financují funkce státu (ozbrojené složky, justice, školsiví apod.).

Prvek solidarity u daní je jasný minimálně u té platební stránky (platby dle výše příjmu, bez ohledu na to do jaké míry zároveň čerpáš, nemožnost přímo rozhodnout o alokaci daní apod.) takže jsem fakt hned neviděl že se otáčíš právě na tomhle.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SI_WANG: pro mě za mě se třeba poser, když se ti uleví :) ale zkus to nedělat v tomhle klubu, prosím...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VIR_KENNY: placeni dane - tu je otazka Komu. Jakemu radu - radne republice, zkurvenymu statu...

A co zkurvene republice? :-)
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LONESTAR: A? Se mám posrat, že tobě nějak připadám, když se vysmívám tvejm píčovinám?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam