• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: koukám, že zásadní myšlenka "když je to vynucené, tak to nelze nazývat solidaritou" ti pořád uniká... aneb "(povinné) platby dle výše příjmu, bez ohledu na to do jaké míry zároveň čerpáš, nemožnost přímo rozhodnout o alokaci daní apod." NEJSOU solidarita...

ale když to přesunu do tvé roviny - proč je podle tebe nutné provozovat tu "tvoji" solidaritu z veřejných rozpočtů???
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: ale já tu přeci nic nekázal já se naopak ptal tebe jak to myslíš. Teď už vím.

Mně osobně je jedno jak to chceš nazývat. Prostě a jednoduše se z daní (o jejichž morální opodstatněnosti nijak nepochybuju) tvoří veřejné rozpočty, z těch se "přerozděluje" jednak na solidaritu "v užším slova smyslu" (s potřebnými apod.) a jednak financují funkce státu (ozbrojené složky, justice, školsiví apod.).

Prvek solidarity u daní je jasný minimálně u té platební stránky (platby dle výše příjmu, bez ohledu na to do jaké míry zároveň čerpáš, nemožnost přímo rozhodnout o alokaci daní apod.) takže jsem fakt hned neviděl že se otáčíš právě na tomhle.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SI_WANG: pro mě za mě se třeba poser, když se ti uleví :) ale zkus to nedělat v tomhle klubu, prosím...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    VIR_KENNY: placeni dane - tu je otazka Komu. Jakemu radu - radne republice, zkurvenymu statu...

A co zkurvene republice? :-)
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    LONESTAR: A? Se mám posrat, že tobě nějak připadám, když se vysmívám tvejm píčovinám?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SI_WANG: protože pak vypadáš jako TLUSTEC, karlíku ;)
    CICO
    CICO --- ---
    bolševiku, hlavně se neposírej, strašně by to páchlo...a vůbec nejlepší bude, když půjdeš do hajzlu, protože stejně tak nemá smysl reagovat na tvoje pičoviny, v tvém případě zásadně sprosté pičoviny
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    A co, že odvoláváš? Se mám posrat? Argumentovat na tvoje píčoviny nemá smysl, proč bych to tedy měl dělat?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    SI_WANG: nedávno jsem vedle napsal, že na rozdíl od Tlustce dokážeš alespoň občas argumentovat... ODVOLÁVÁM!
    SI_WANG
    SI_WANG --- ---
    Aha, takže fakt další kolečko, akorát tu bylo krátké intermezzo s testem na zabavení publika, než se komik nachystal...omg
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: no, tak tos mě pochopil špatně (buď selektivně nečteš od začátku (LONESTAR), nebo jsem se možná nevyjádřil dostatečně srozumitelně...
    solidarita dávat někomu (potřebným) DOBROVOLNĚ - to je základní myšlenka...
    pokud přispíváš někomu NEDOBROVOLNĚ (NAPŘÍKLAD tak, že ti někdo (stát) peníze odebere násilím a dá je těm, které on (stát) prohlásí za "solidarityhodné", tomu už se solidarita říkat nedá :(
    je to takhle srozumitelnější?

"černými pasažéry" myslím ty, se kterými se třeba necítím být dobrovolně solidární

BTW - "soudci, policajti" jsou dost průhledný faul - nebo ty si vážně myslíš, že výplaty soudců a policajtů jsou SOLIDARITA???
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    no já měl za to že povinné přispívání do veřejných rozpočtů (placení daní) a solidaritu jsi sloučil ty, cca tady : LONESTAR: LONESTAR:

resp. na větu o solidaritě jsi navázal placením daní ...

ale tomu tvému s těmi "černými pasažéry" asi nerozumím. To máš na mysli příjemce státních peněz/služeb (školáky, důchodce, soudce, policajty apod.)?
    NJAL
    NJAL --- ---
    VIR_KENNY: 3 roky ;-) Ale paranoiou bych to nenazyval, spise "vyhnuti se dalsi mozne blbe situaci".
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    KEMAL: nerozumíme si - já nemluvím o "přispívání do veřejných rozpočtů dle svého vlastního svobodného uvážení, ale o tom, že solidarita je dobrovolně přispívat potřebným dle vlastního uvážení!
    a právě pokud ti stát sebere a dle svého (státu) uvážení přispívá těl, které on (stát) prohlásí za potřebné, to za solidaritu nepovažuju... Navíc právě v tomto případě je spousta "černých pasažérů" mezi příjemci :((
    CICO
    CICO --- ---
    VIR_KENNY: ...to vlastní sebezařazení dle testu, řekl bych, odpovídá, byť fakt netuším, co měli měřit některé otázky, v něm položené...)

...jinak asi úplně přesně nechápu, co mám komentovat, nicméně v určitém ohledu jsi možná uhodil hřebík na hlavičku, když říkáš, že: "jsem tradiční normál, který se v rámci aktuálního společenského chápání posunul někam mezi ultras"

...a to je ono, k radikálně-populistické stranické opci (rozuměj ultrapravici) mám IMHO mnohem, mnohem dále, než se domnívají mnozí diskutující zde a mám za to, že pokud si mě takhle někdo zařadil, tak mnohem pravděpodobněji v důsledku vlastního subjektivního chápání těchto kategorií než na základě mé argumentace ke kterémukoliv diskutovanému tématu (pokud jsem se vůbec vyjádřil či vyjádřit dokázal...))...koneckonců, Njal to ve svých posledních dvou postech vyjádřil velice trefně a já k tomu momentálně asi nedokážu nic kloudného dodat...)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    NJAL: logicke to je, kdyz je to hned. tj. do jednoho roku. Ne po peti letech. To je paranoa.
    NJAL
    NJAL --- ---
    VIR_KENNY: Meh :-) Ty preci taky nikomu nepredkladas svuj kompletni moralne-ideologicky profil, ze ne... Navic, a to je ma zkusenost, kdyz me nekdo na prvni diskusni srazce hystericky serve podle nekolika vet, tak tim spis je logicke, ze si ja zachovam od nej distanc, nez abych mu predlozil svuj profil k milostivemu prokadrovani :-)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    VIR_KENNY: daně platíš státu (obecně), ne? (Víc se mi líbí staročeské slovo "berně" - protože ne že ty (dobrovolně) dáváš, ale stát (násilímú bere... Jaká je to forma státu (radne republice, zkurvenymu statu, krali ci cirkvi 19-cteho stoleti), je v tomto případě irelevantní...
    Prirozene autority nejsou rovny tem prirozenym - eee? obávám se, že tuto myšlenku jsem nepochopil - můžeš ji trochu rozvést?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    LONESTAR: kdyby každý přispíval do veřejných rozpočtů dle svého vlastního svobodného uvážení, vyskytla by se spousta neplátců
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    placeni dane - tu je otazka Komu. Jakemu radu - radne republice, zkurvenymu statu, krali ci cirkvi 19-cteho stoleti?

NJAL: jenze se za to schovavas a zatim jsi ani jednou nerekl co doopravdy citis a jaky jses. Kdyz prijdes do verejne debaty na internetu, muzu te hodnotit jen dle toho co o sobe priznas a jak a co reknes, ne jinak.

LONESTAR: s tim souhlasim, v tom nejsme v rozporu, ale to je jen maly dil pravdy. Prirozene autority nejsou rovny tem prirozenym
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam