• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    LUPUSWONDERBOY
    LUPUSWONDERBOY --- ---
    CICO: dehonestace urcityho id na nychu bez jakykoli znalosti konkretniho cloveka, ktery za nim stoji a jeho srovnavani s jakousi nezpochybnitelnou autoritou dosazeny funkce v akademicky hierarchii (balik je dobrej, protoze je docent, docenti jsou dobri, poklonme se jim, aaaano) zavani tautologii a druhem intelektualni zkratky, kterou bych uz skoro oznacil za tupost
    CICO
    CICO --- ---
    TIGRE: kua, Tigre, nezačínej...) Fidel ve své tzv. kritice nenapsal jediný důvod, proč považuje Balíkův článek za špatný (pouze obecné a posměšné, že jde o subjektivně nejhorší text na téma reforma, resp. její přijetí studenty), nicméně se v dalších pěti větách poměrně obšírně věnuje osobě autora a jeho neschopnosti a neodbornosti apod...
    ...řekl jsem, že někdo může zcela oprávněně za relativně větší autoritu považovat právě exšéfa katedry a docenta politologie ve srovnání s člověkem, o němž jsem v životě neslyšel s výjimkou právě takových povýšených hodnocení (Fidel)...toť vše!...klidně si važ Fidela, já si budu vážit třeba manažera z opičárny (mj. proto, že nemám důvod stylizovat se do pozice samoúčelného nonkomformisty) a žádné humpoláctví za tím nehledej...)

...jo, šlo o spor, nikoliv Praha vs. venkov, nýbrž Praha vs. Brno, ale chápu, že Ti to splývá a že je pod Tvou rozlišovací schopnost považovat cokoliv za cedulí Hl. město Praha za něco jiného než venkov, ale věz, že opak je pravdou...)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Nechtěl jsem se do toho míchat, ale musím. Pokud odhlédnu od sporů venkov vs. praha nebo naopak, které považuju na obou stranách za klasický projev provinčnosti a buranství, tak mi nedá neokomentovat to, co tady CICO: považuje za jádro pudla.

Odbývat kritizujícího tím, že nic nedokázal, patří mezi nejčastější nepochopení toho, jak funguje kritika. Snažit se někoho zdiskreditovat stylem "A co si dokázal ty?" je navíc nejenom projev humpoláctví, ale i naprostého odstřižení od reality. Zvláštní pachuť má i to, že i kdyby člověk na tuhle dementní logiku přistoupil, tak pokud se kouknu na to, co tu dělá X let Fidel (Fideli, ty to nečti!), tak by se myslím našli i jiní než já, kdo by to cenili o poznání víc, než manažerskou funkci na nějaké opičárně, která má nulový přesah přes katedru :)

Na závěr mi to nedá při téhle příležitosti nedoporučit klasiku, kterou jest Kapitola o kritice od Karla Havlíčka Borovského.
    CICO
    CICO --- ---
    CICO: ostatním se omlouvám, pochopitelně...)
    CICO
    CICO --- ---
    RUDOLF: soudruhu, nepoužívej pro argumentaci můj vlastní link, který je polemikou chlapců z katedry sociální politiky s chlapci z katedry politologie...a když už, tak si ho aspoň přečti celý, najdi si i ten původní článek a uvažuj o kontextu a hlavně: nevytrhávej jednotlivé věty z kontextu...)) pak se mj. dozvíš, že úplně nejhorší, tzn. bez ohledu na "počet pracovníků" je zasejc ta Praha, protože u ní figurují samé nuly....a to tak, že doslova...)))

...a už bych toho nechal, když jsem Fidela upozorňoval na to, že člověk, jehož text hodnotí, už v životě, na rozdíl od něj, něco dokázal, nečekal jsem , že se tady strhne soudružský povyk, v němž se bude argumentovat naprosto nesouvisejícími a zavádějícími skutečnostmi, ale bude se řvát...) podrážděné reakce svědčí IMHO pouze o tom, že "není šprochu, na kterém..." a taky o tom, že mladý a konzervativní vedoucí katedry, resp. děkan je něco, přes co se utrápení a ukřivdění soudruzi v životě nepřenesou...)
    ONKEL_ADOLF
    ONKEL_ADOLF --- ---
    NJAL: Ich mag!
    OJIRIO
    OJIRIO --- ---
    Ja bych se taky primluvil za ukonceni mereni akademickych c**aku a bavil se o necem co trochu ma smysl...
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    CICO:

pěkný hovno hošánku..mj. jsi dohledal zdroj, který tvrdí že brněnská politologická katedra je neschopná.

a.) 26 pracovníků vyprodukuje míň odborných článků než olomoucká katedra s 9 pracovníky.

b.) tragické výsledky pražské politologie jsou dány dle toho, zda-li byl přiznán úvazek pracovníka ÚMV nebo katedře politologie.. Každopádně vítězný ÚMV má s katedrou politologie společné pracovníky.. Baršu a Slačálka:-)

c.) muni má povinné vyplňování publikační činnosti do svého IS ( a za to mají bod).. Pražská politologie takový systém nemá, je to často na libovůli svých pracovníků. Tj. pokud své články neuvedou, nezahrnuli se do výsledů téhle analýzi..

tj. závěr.. politologie na muni je otřesná, ba ji z toho usvědčuje i tvůj link..
    CICO
    CICO --- ---
    RUDOLF: ty vole, se mi snad zdá...)) jsem psal o tom, že členové žádné pražské katedry politologie nejsou citováni, k čemuž se pokusím dohledat i zdroj, který to potvrzuje (minimálně pro obě politologie na UK), pročež další soudruh mi tady začne linkovat pět článků P. Baršy z let 1996-1999, tedy z období, kdy dotyčný, původem fógl, působí na MU a ještě zhruba další čtyři roky bude než odejde za manželkou Andreou do Prahy...

...jinými slovy, pouze další důkaz o tom, že je na tom Brno dlouhodobě lépe a neste to, Pepani, statečně, já brňáky jako ostravsky chachar taky vlastně nemusím, ale jsou dobří...)

...a teď se, pokud Prevít dovolí, můžeme věnovat třeba té reformě...skoro nic o ni nevím a asi bych měl...takže Fidele a spol., o co vlastně jde a co je třeba na tom Balíkovu názoru tak skandální?...)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Zase neco veseleho na dfensovi :-)

Hitlerův sociální stát I.
    http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2012030404
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    CICO: hovno majere, hovno víš:

web of science, BALIK VS BARSA = 0:5
    Timespan=All Years. Databases=SSCI, A&HCI, CPCI-SSH, CCR-EXPANDED, IC.

Balík nemá ani jednu publikaci v citačním indexu.. takže dojmolog seš ty.. ten článek cos linkoval z r.2009 si napsali samosebou lidi z MU:-)

jo a Barša je taky původně z MU .. ačkoliv mám o MU nejvyšší mínění (sám jsem tam studoval), tak zrovna politologie je v katastrofálním vztahu a spousta lidí radši utíká do prahy..

A na rovinu, vytahovat že si někdo spíchnul tituly v rekordním čase, rozhodně nemusí být znakem schopnosti ale nesoudností katedry.. Balíka neznám, ani jeho práce ale ten text co napsal je nevěcnej, otřesnej a přesně marginalizuje tu rovinu, že chtějí osekat pravomoce rad.. Sám není schopný oddělit rovinu demonstračních hesel od věcných diskuzí - alá Dobeš: "chozením po chodníku se o věcných návrzích vlády nic nezmění" jako by snad celý týden na univerzitách neprobíhali přednášky na tohle téma.. aby to završil démonem Marxismu (my verus oni) - jakoby to snad byl jen démon marxismu, nikoliv např. důsledek vlády posledních dvaceti let a reakci na ni..

1.

Title: Judith Butler the theory of performative gender and the dilemma of contemporary feminism
    Author(s): Barsa P
    Source: FILOSOFICKY CASOPIS Volume: 47 Issue: 5 Pages: 772-785 Published: 1999
    Times Cited: 0 (from Web of Science)

2.

Title: Sociology of law. A systematic, theoretical approach to modern law
    Source: SOCIOLOGICKY CASOPIS Volume: 34 Issue: 1 Pages: 99-102 Published: 1998

3.

Title: Good, right and power in Paul Ricoeur
    Source: FILOSOFICKY CASOPIS Volume: 45 Issue: 6 Pages: 1045-1073 Published: 1997
    [ View abstract ]
    4.

Title: Taking rights seriously
    Source: FILOSOFICKY CASOPIS Volume: 44 Issue: 2 Pages: 291-305 Published: 1996
    [ View abstract ]
    5.

Title: The libertarianism of Robert Nozick
    Source: FILOSOFICKY CASOPIS Volume: 44 Issue: 6 Pages: 990-1002 Published: 1996
    BONGI
    BONGI --- ---
    FIDEL: Neni pravda, ze tema "zakazani komunisticke strany" se tu neobjevuje. Jsem si jisty, ze se tu dokonce objevilo vicekrat, skoro s kazdym Stetinovym pokusem. Muj a nejen muj nazor je, ze jde vicemene o zbytecny a kontraproduktivni (spis neefektivni) snahu vlastniho zvidetelneni a "vykazani cinnosti". Tento zakaz skutecne v soucasnosti postrada smysl a ve vetsine pripadu vede nasledne k debatam pouze na urovni emotivnich reakci.
    Povazuji ho za stejne nesmyslny jako " nechte je (umoznete jim) podilet se na vlade, aby se znemoznili sami".
    Nemam komunisty ( jako realne existuji strany i jako ideovy smer) rad - jejich historicke pusobeni ani jejich soucasnou parlamentni podobu, nicmene nasilna/soudni forma jejich eliminace k nicemu nepovede ( spis k fandovstvi k ukrivdenym).

Co se tyce zduvodneni typu "srp+kladivo = spojeni delniku a rolniku v boji proti kapitalismu" ci "peticipa hvezda = pet prstu delniku na peti kontinentech" ... atd, to uz u me vzbuzuje spis utrpny usmev at uz je ze Strasburku ci od nas.

Pokud se komuniste u nas dostanou do vlady, pak si to asi tento narod zaslouzi a bude to mimo jine i pro neschopnost ostatnich politickych stran eliminovat jejich vliv vlastnim programem a realnou politickou protiargumentaci. Pokud jedine, cim budou bojovat budou ideologicka klise typu vyplodu Stetiny, tak se jim mozna budou i hlasy prihravat od mladych, kterym jsou klise protivna, a u kterych se neda stavet jen na historicke zkusenosti, bez protiargumentu ve stavajici realite.

Tenhle klub si nehraje a nehral na resitele konecneho stavu nasi spolecnosti ke komunismu. Vznikl predevsim proto, aby udrzel historickou pamet a ukazoval dusledky pokusu jedne etapy realizace teto ideologie - jeji bolsevicke formy. Muzeme byt klidne oznacovani za ty "ze kterych vojenskou disciplinuo vyrabi antikomunisticke bijce typu navstevniku tohohle klubu" ale to radeji nez ty, co zapomneli, ignoruji ci dokonce podporuji to, s cim hluboce nesouhlasi. .... sakra, to uz zni take jako klise :D
    CICO
    CICO --- ---
    FIDEL: tak Prevít snad odpustí...) já reagoval na tohle:

jj cetl jsem to je jednoznacne "nejpovedenejsi" text k tydnu neklidu;) nejak mne to ale neprekvapuje, jeste pamatuji jak Balik v souvislosti s duhovym pruvodem varoval pred tim, ze uz jsme jen krok od toho, abychom zacli pochodovat za prava tech co prznej zviratka(nutno rici, ze on byl ve vyrazivu mnohem ostrejsi, nez ja). Sice vede katedru, ale v ramci politologie je to docela nula, coz tak nejak vi kazdy, kdo se kolem ni toci a nemusi to byt zrovna levicak. Navic mi prijde, ze neumi ani psat, to by ale samozrejme nicemu nevadilo. Ten text ma par fakt neskutecnejch momentu, dva dny zpet jsme se nad jeho rozborem naramne pobavili s jednim nasim spolecnym pritelem z prazske katedry politologie. Ovsem je to spis na ten rozbor, nez na polemiku.;)

...IMHO povýšená reakce člověka, který je sice s velkou pravděpodobností jako politolog velmi bezvýznamný, ale přesně ví, že S. Balík je politologická nula...) to ostatní jsou tvé dojmy a je zbytečné to cele v deseti příspěvcích překrucovat... že se na té zprávě podíleli zrovna ti tři mě osobně rozesmálo a považoval jsem za vhodné na to poukázat, podle mě i to o něčem vypovídá...

...jinak za mě: Komunisty nakopat do zadku, s velkou intenzitou a bez výjimky...zakazovat jen tehdy, bude-li k tomu právní důvod, protože jinak bychom žili ve stejně zkurveném světě o jaký se pokoušeli oni... (jako reakce na Tebou nahozené téma)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    CICO: prosim te nenic mne uz,ja uz bych se na tvem miste stydel. nejsi schopen jakkoliv argumentovat ve prospech toho koho se zastavas, napsat treba proc jsou tedy ty jeho knihy a knihy jeho kolegu tak dobre a v cem jsou dokonce nejlepsi a kdyz zjistis, ze Balik nemam ani to cim mavas jako fangli(tedy impakty) zabijes celou diskusi tim, ze je ti vlastne lhostejny, ale ze se jako mlady habilitoval a ma docenturu a to preci musi neco znamenat..nyni pokracujes v argumentaci opet jen na zaklade skutecnosti,ktera nevypovida vubec o nicem a sice ze autory mnou nahozene zpravy o pripadnem zakazu KSCM jsou prave brnaci(a mlady uhl). co to prosim te dokazuje? proc bych to nemel nahazovat? ty mas skutecne jednoduchou logiku, nekdo ma pravdu, protoze ma titul, jiny zas, protoze se na nej obratila vlada, dostanes se nekdy ve svych usudcich i k tem textum a obsahum tech textu? o ty jde totiz predevsim(mam si to vysvetlit tak, ze kazda komise na niz se obrati vlada je apriori bezchybna, nebo se naopak vzdy myli,uz se v tom zztracim)...je mi trapne se k tomu neustale vracet, ale kdyz si to opet vratil do te brnenske roviny, pokusim se ti to naposledy vysvetlit po lopate: veskere me prispevky k balikovi a spol nebyly o tom, ze by slo o spatne politology,protoze jsou to pravicaci, ver nebo never, ja si takto nazory na odbornost kohokoliv v jakemkoliv oboru proste netvorim, proto jsem v debate o balikovi i ostatnich nemluvil obecne,ale poukazoval na konkretni chyby, nikoliv na jejich ideologii,nybrz na neznalost v dannem oboru,terminologii atd atp, chjo(navic mne treba nektere prace bastla bavej, proste nemam tak jasny, ale zaroven nicim nepodlozeny nazor jako ty) .. skutecnou ideologickou debatu par excelance vytvaris neustale sam a meritu veci se pritom neustale zdatne vyhybas, ostatne svuj nazor na to rozhodnuti si nenapsal a o mem nemuzes nic vedet, ja ten post nenahodil kvuli autorum, ale kvuli tomu, ze jde zrejme o nejpodstatnejsi vec tykajici se tohoto klubu, jez se objevila za poslednich par mesicu a pritom zde chybela, pricemz jsem ocekaval, ze pokud na neco, tak na tohle zdejsi jiste svuj nazor maji, u tebe jsem se ale opet prudce zmylil...
    CICO
    CICO --- ---
    ...a zajímavá polemika, nepřekvapivě zase jen Brňáků s Brňáky...)) sice je to tři roky staré, ale doporučuji nejen text, nýbrž i tabulku č. 1...)

CEPSR - Více neznamená vždy lépe. Odpověď na článek “Kým a kde se produkuje česká politická věda”
    http://www.cepsr.com/clanek.php?ID=386
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    aneb jak uz se tu clovek nemuze splehnout skutecne na nic a na nikoho:)

.. "Symbol srpu a kladiva vyjadřuje zcela obecně spojení dělníků a rolníků v boji proti nadvládě kapitálu. Rudá pěticípá hvězda je považována za symbol komunismu, je to však i tradiční symbol svobody," stojí mimo jiné v policejním vyrozumění

Rudá hvězda je i symbol svobody, rozhodla policie o mozaice v Semilech
    Zdroj: http://liberec.idnes.cz/clanek.aspx?c=A120223_173858_liberec-zpravy_alh
    CICO
    CICO --- ---
    FIDEL: ...kouzlo nechtěného, že Mareš, Uhl i Mazel, tzn. tři ze čtyř autorů zprávy, studovali politologii v Brně?...))

...je třeba méně řešit Balíka a lépe vybírat příspěvky k tématu, pane kolego...)
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    dobra zpet k topicu po letech sem tu promluvil abyl bych nerad, kdybych mel na krku jen ot...
    tohle tu kupodivu vubec neprobehlo,pritom se to s nami tahne dvadvacet let
    Rozpuštění KSČM vláda nenavrhne. Vnitro pro to nenašlo argumenty - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/rozpusteni-kscm-vlada-nenavrhne-vnitro-pro-to-nenaslo-argumenty-pym-/domaci.aspx?c=A120229_120040_domaci_kop
    FIDEL
    FIDEL --- ---
    LUPUSWONDERBOY
    LUPUSWONDERBOY --- ---
    FIDEL: zahani te do kouta. zda se, ze uniknout se da jen kdyz balika trumfnes v poctu prispevku v impaktovanejch casopisech - staci ti teda ten jeden a razem ti nebude sahat po kolena on - tomu rikam vyzva
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam