No budeme to mit za sebou, ale to horsi nas ceka - parlamentni volby. Napadlo me, kdyz jsem ted koukal na tu volbu "proti nekomu", jak to budou mit nelevicovi volici v pristich parlamentnich volbach. V podstate mi vysly tri scenare, a zadny neni pekny:
1. ODS a TOP09 uz nasraly pravicove volice tak, ze od nich dostanou minimalni pocet hlasu, zbytek se rozdeli do malych stran. nektera z malych stran se muze dostat do parlamentu ale
Vysledek : dominantni pozice levice v nasledujicim volebnim obdobi a hrozi i ustavni vetsina... :(
2. Viz 1. jen s tim rozdilem, ze spousta pravicovych - nelevicovych volicu nepujde volit..
Vysledek : viz 1, jen ta ustavni vetsina levice hrozi o neco vic
3. Ze strachu z 1 a 2 nastane volba "mensiho zla", a se zatatymi zuby dostane ODS nebo topka opet sve potrebne hlasy, aby mohla byt aspon silnou opozici..
Vysledek : presvedceni ODS a TOP09, ze si mohou dovolit v podstate cokoli, nebot diky "volbe mensiho zla"maji sve jiste. Opozicni status jim naprosto nebude vadit, nebot diky dilcim dohodam, zakulisnim cachrum a vymenam, si stejne prijdou na sve.. :(
Tak a ted me rychle uklidnete, ze jsem na neco zapomnel, ze je i jina realna varianta a ze mi nemusi byt na bliti!