PHONETIX_ROB: Ano, sdílím s Vámi ty smutné pocvity... z té pseudosvobodné volby presidenta. Když vám nabídku
herteple a kobzole a prohlásím, že si můžete svobodně vybrat, je to svoboda volby ?, ano ?, když v Dachau nacistický kápo řekl ženě, co strachy svírala dvě své malinké děti, že si může vybrat jedno a druhé, že bude spáleno v peci, tak to je svobodná volba ?, ...když 40 let trpím pod komunistickou zvůlí, a přijde listopad 89 a já cinkám kláčema na Václaváku a čekám, že konečně přijde opravdová demokracie a svoboda projevu a...a čeho že další svoboda, on se z toho vyklube paskvil, tak po 20 ti letech když poznám, že národ zdegeneroval do grázlovského systému, řítí se
nepozorovaně do chudoby, ( tedy jen ta chudá půlka národa ) právo tu mají jen bohatí, a já...já pak mám "svobodnou" volbu vyměnit toho lumpa Klause za jiného presidenta, kde se mi nelíbí ani jeden, tak to mám pokládat za svobodu volby když dostanu "veřejnou nabídku" 20 ti kandidátů, těch co jsem si nevybral a nevybral je ani velký vzorek občanů, a co se mi do volby "vnutili" svou přihláškou ? Kdyby se přihlásilo 20 poťaků ze zvláštní školy, či propuštěných z vězení, atd., tak to bych pak také měl pokládat za svobodnou volbu mezi nimi ? V čem se mám vlastně po 20 ti letech cítit svobodnější ?? v nástupu morálního pádu, v nástupu kriminalního vzrůstu, v nástupu obrovských zisků bohatým majitelům a ve snižující se živ. úrovni pro už 50 % obyvatel, to mám pokládat za svobodnou vůli ?, v propukajícím extrémismu, korupci, šíření nenávisti, zloby, a přetváření myšlení lidí z krásy života na peníze života ? už denně 90% času myslíme jen na peníze, uvědomujete si to ? - - To opravdu jsem "štěstný" z takového vývoje po sametu.