• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub
    BONGI
    BONGI --- ---
    FIN: Fine, ja si take myslim, ze jsi nepochopil, co chtel Kemal rict a polemizujes s necim, co z jeho slov neplyne.
    Ja si take myslim, ze ta pani pproste konstatuje fakta videna z jejiho pohledu. Velmi opravneneho pohledu a z jeji velmi opravnene zkusenosti. Nicmene jde o pouhe konstatovani faktu/pohledu, ktery neprinasi zadnou pridanou hodnotu k tomu, co s tim.
    Muzes si z toho vzit - "je to v prdeli, rychle pryc", stejne jako " je to dane vyvojem, s tim se neda nic delat"ci vzit to jako urcity apel.
    Ano, jako pripominka pro zapometlive to ma jiste vyznam, ale to Kemal nikdy nepopiral.

Jinak je to podobne jako kdyz ty konstatujes, ze cesi jsou svine... atd atd, jen ta pani ma ppro sve konstatovani vyrazne vetsi opravneni!
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: dotaz - jak plyne z mého postřehu, že se například moc radostně o komunistech na školách neučilo, to, že ty udržuješ své 5leté dítě v informačním embargu? copak ty jsi škola kemal? a tvé 5leté dítě už má dějepis?
    já ti to řeknu, jak to z toho plyne: vůbec nijak. pokud si totak ovšem interpretuješ, to už není můj problém :-)
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    podle mně víc než komunisti samotní (to byl celosvětový marasmus poválečný, zažili to i rakousy nebo finsko, francie, italie a nejsou tak v řiti, nás podělala normalizace.
    60-tý léta ještě byla poměřně úžasná a kreativní, po 50-tých toho taky hromada zbylo, lidi byli možná chudí, ale stále věřili, ale teda v sedumdesátých se rozhodlo, že měřiček kultury je opilecký šopák. A naděje a jakýkoliv motivace se ničili a rozbíjeli a jejich projevování bylo – i třeba na školách – šikanou potlačováno už v zárodku už u dětí. A z umělců a těch tzv. elit z předchozí ch dvou dekád jsou dnes uznávaní umělci francouzští, američtí i němečtí, díky nim vznikly a věhlasu dosáhly velké školy, vždy mne třeba fascinuje výsledek práce M. Formana v USA, to je cela generace amerických umělců. Čeští fotografové? Těch je plný svět.

Ale kdo se chce vracet sem? Kdo se vlastně k tomu tady hlásí. Lidé se hlásí k čechům, jak jsou ve světě chápáni z historie, k normalizační zemi, ani té dnešní se už takhle otevřeně nikdo nehlásí.

Ale hlavně, že tu zůstal Michal David, Kroky a jejich pozůstatky a uvědomělí umělci, kteří zpívají prezidentům nebo stranám, a't jde o Gotta nebo Bílou.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: jenže ty zrovna jsi. postoj "halt není vše tak, jak by si ukřivdění přáli, no skandál" je způsob bagatelizace, který jsem zažil již mnohokrát. ovšem musím dodat, že zpravidla u lidí mnohem hloupějších, proto jsi mě do jisté míry překvapil. i když... po zkušenostech z cca minulého desetiletí už bych tolik překvapen být neměl, moje chyba :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: nic ve zlém, ale chceš-li dále provozovat slovně-argumentační match, poprosím o vyspělejší techniku hry. ta zvolená je moc jednoduchá...

- chudinka ta paní, není vše, jak by si přála...
    - ale ona má pravdu.
    - o tom se mluví všude a pořád...
    - ne, o tom se všude nemluví...
    šrapnel
    - hovno, já udržuji své 5leté dítě v informačním embargu...

ahem a tenhle pozoruhodný nový zvrat proběhl jak? například to myslím tím, že by to chtělo vyspělejší styl hry :-)
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: samozřejmě že napsal - tady FIN.
    Kdybys tam nefláknul ten blábol že já jsem nejlepším důkazem tak se do tebe samozřejmě takhle nenavážím. Ale holt sis vykoledoval.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: tak repete :-) "jestli náhodou problém nebude nikoliv v tom, že ti nerozumím, ale že odmítám souhlasit s postojem, který právě předvádíš. což tedy odmítám, zcela rozhodně"

žádný problém, klidně to nakopíruji ještě několikrát :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: a já někde říkal, že zrovna ty udržuješ své dítě v informačním embargu? moment... neříkal. mám teď taky odvětit "hovno"?
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: o tom že na hrubý pytel patří hrubá záplata jsi už, předpokládám, něco četl či alespoň slyšel

Tak se zase nestav tak že mi schválně nerozumíš
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: hovno třeba to, že své dítě udržuju v informačním embargu ohledně éry komunismu (a nacismu) a že ho odbývám když se mne na něco k tomu zeptá ... jakože je mu sice už 5, sice z toho má prd rozum ale ptá se a když se zeptá, dám mu upřímnou odpověď

btw, shodou okolností, naposled jsme takhle rozmlouvali právě cca před měsícem v Poděbradech kde má Zdena Mašínová starší pamětní desku
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: anebo je "češi jsou jen stínem národa, neboť přišli o své elity" prostě pravdivé konstatování a za výkřik - aby závěr byl údernější - bychom mohli považovat tvoji argumentaci, která se, anrozdíl od té mé při čtení článku, smrskne na "hovno"? jo, to úderné skutečně je :-)
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: hovno co? jestli náhodou problém nebude nikoliv v tom, že ti nerozumím, ale že odmítám souhlasit s postojem, který právě předvádíš. což tedy odmítám, zcela rozhodně.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: oukej, opakování matka moudrosti

sice tak úplně nesouhlasím, bez nějaké vize se někam posunout je opakování imho k ničemu, ale chápu - článek je tu coby takové to opakování pro ty, co by snad měli tendenci zapomenout. Výkřik "češi jsou jen stínem národa, neboť přišli o své elity" je jen taková rétorika aby byl závěr o něco údernější.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: článek, v němž někdo popisuje přesně, jakou celou ekapádu zažil, je pro tento klub bezcenný? pozoruhodná logika.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: ale hovno.
    Laskavě se aspoň do mne nenavážej když už mi úmyslně nerozumíš
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: já jí ale ten nárok neberu, navážet se do ní nechci, obojí jsem tu psal. Ani s ní nijak nepolemizuju.

Ale ten článek je imho bezcenný i pro účely tohoto klubu.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: "btw z toho co píšeš se tu 23 let mluví a píše úplně o všem" - někdo o tom mluví. a někdo píše. a velká řada lidí to nikdy nechtěla vidět a slyšet. žádné "všude". o éře komunismu se na školách pořádně učilo jen někde. když jsem svého času zjišťoval proč, dozvěděl jsem se, že "nikdo nenapsal nové učebnice/osnovy". tendence "se v tom už nepitvat" je viditelná a nepřehlédnutelná. ostatně, právě jsi jejím nejlepším důkazem. já to chápu, je lepší se podívat na "musíme si pomáhat" a myslet si, jak báječně lidští byli lidé "pod nimi" a jak to tam dole spolu zvládali - že opak byl pravdou a řada "běžných lidí" vesele profitovala a klidně práskla souseda na schůzi, tak to je rozhodně skutečnost, o níž se rozhodně "všude" nemluvilo. o tom je lepší spíš nemluvit.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    no, já si myslím, že u nás skutečně, když se u někoho objevěj tendence být víc sám sebou a nedejbože dokonce že by mohl být i úspěšnej, tak je mu pomoženo ven, pryč za hranice. A jekot - tahni do němec, jsem zažil a skutečně jsem posílání těch, co se provinili talentem nebo chytrostí viděl. A taky jsem byl přítomnej toho, že jakmile přešli hranice, z pozic mizerně lacených a neustále dokola využívaných se najednou dostávali na uznané pozice - nejen finančně a pracovně, zejména ve společnosti.
    U nás je to vůbec s tou snahou každého vracet do řady šílenější než jinde - a že česká společnost (lokálně, třeba v rámci města) neodpouští a je ochotna někoho uznat až po smrti, kdy naopak se každý může podělat stavbou památníku... ale myslím, že tuhle vlastnost už zmiňoval i Havlíček....

jen v posledních letech můžeme vidět, jak to vypadá, když se ti "jiní" vyhánějí efektivněji než v dobách jinejch. Stačí se kouknout na Mnichov, Krakow, Vídeň, a podobná města a porovnávat. Nebo hůře, jít po krajích. Rozdíl je neskutečný.
    FIN
    FIN --- ---
    KEMAL: ta paní na to má nárok. prožila hrozné věci a když promluví, ti, co drželi hubu a krok, anebo dnešní nepoučení jí řeknou to, cos řekl ty. vůbec se jí nedivím a v mých očích nárok má. imho se ještě vyjadřuje docela mírně.
    KEMAL
    KEMAL --- ---
    FIN: OK ... nicméně paní dospěje k tomu že "se za to stydí" a zlomí hůl

btw z toho co píšeš se tu 23 let mluví a píše úplně o všem. To, že to možná nemá takovou odezvu jak by sis ty představoval, je ovšem něco jiného ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam