VIRIK: ty nemáš čas zkoumat, proč na mé vysvětlení reaguješ tímhle? a kdo to má zkoumat? já snad? no nejsem telepat.
"je mi odpovězeno od sytých, úspěšnějších a bohatších – rozsudkem, že mám mlčet, nechtít po těch schopných nic" - hm. nevím, kým je ti to zapovězeno, ale nepamatuji se, že bych kde napsal, že bych já snad ti zakazoval něco
chtít... chtít můžeš. problém začne být až v tom, kdy - pakliže - přejdeš od názoru, že od nich máš právo něco chtít, na názor, že taky máš právo od nich něco vynutit.
s tím bohatým státem jsi mě ovšem zaujal. to je zajímavá myšlenka. máme-li bohatý stát, nechápu úplně stejně jako ty, proč, když se člověk po letech, kdy (to)mu (státu) nastrkal hromadu peněz za to, že se mu dařilo, ocitne v situaci, kdy se mu nedaří, nedostane prakticky nic, rozhodně ledva co by s bídou na chleba stačilo a to ještě na chvíli. akorát se asi lišíme: zatímco ty spekuluješ, zda nemáš něco chtít od úspěšných, mě to kupodivu dovedlo k závěru, že by bylo nejlépe nemuset státu dávat tolik peněz a moci si s nimi hospodařit po svém - když totiž vidím, co s nimi ten stát provede, nemohu nedojít k závěru, že bych to dělal mnohem, mnohem lépe :-)