• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PREVITAntikomunisticky klub - Antikomunisticky a antitotalitni klub

    Tento klub slouží k boji proti komunismu (a zejména bolševické totalitě) mírovými prostředky. Je třeba stále připomínat fakta těm, co zapomněli a předávat zkušenosti těm, co v tom svinstvu nežili.

    Hodní a nevinní komunisté aneb jak se nám pod nimi žilo

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    SHEALA --- --- 22:25:13 7.12.2011 ---
    me ten socik prisel jako takovej ustav socialni pece. Proste, klienti sou lehce nakrmeny, lehce pripocurany, a ven se vylezt neodvazi, protoze by je vrchnost servala, a ignorujou ty, co sou zavreny v klecovejch luzkach.
    rozbalit záhlaví
    NJAL
    NJAL --- ---
    DOCKINEZ: Mam smisene pocity, jednak proto, ze to bylo uz moc pozde, druhak proto, kdo ten cepin zaridil. Jo, kdyby ho tak napichl na bodak jeden ze vzbourenych Kronstadtskych namorniku, to by byla jina...
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Přeju všem šťastný a veselý Mezinárodní den cepínů!

    21. 8. 1940 se Lev Trockij stal dobrým komunistou.

    NJAL
    NJAL --- ---
    Neznal jsem

    Czerwona Hołota - Canção anticomunista polonesa
    https://www.youtube.com/watch?v=8ezwGbumyjk
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Zemřel hudebník a evangelický farář Svatopluk Karásek - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/SrwyF/zemrel-hudebnik-a-evangelicky-farar-svatopluk-karasek
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Dovolím si ještě jeden příspěvek a repastnu z facebooku Chartisty Miroslava Skalického k zítřku:

    https://www.facebook.com/miroslav.skalicky.10/posts/1619814984872996
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    Ja bych si trosicku prisadil s vlastnim vykladem ktery vicemene stavim na Hayekovi, ale kdyz to tu zpetne procitam tak takova varianta tady jeste neprobehla. Vychazi z jednoznacneho predpokladu ze na 3. sjezdu ruske socialisticke strany v Bruselu v roce 1903 se socialisticke hnuti rozstepilo na dve frakce. "Komunistickou" i kdyz tady v nazvu i detailech jeste probehl vyvoj, stezejni je ze tahle frakce se drzela Marxe a nazoru na potrebu diktatury proletariatu, znarodneni, revoluce a potom "socialistickou", kterou dnes zname jako socialni demokracii. Tahle frakce se stala umirnenou a socialistickou revoluci se rozhodla prosadit jinou cestou za pomoci jinych nastroju.
    Nedavno jsem to zminoval o dvere vedle ale soucasneho komunistu povazuju za nevyzraleho, protoze diky prehlizeni zakladnich faktu a prekrucovani historie veri necemu co se ukazalo v praxi sebedestruktivnim. A nebo za krajne nebezpecneho protoze jiz predem pocita s tim ze nekomu ublizi. V takovou chvili je nosnikem ideologie moc a je to vlastne to same jako fasizmus protoze udrzeni zdani ze takovy system funguje se deje skrze potoky krve.
    Zpatky vsak k Hayekovi a umirnene frakci socialistu. Tady nastava "problem", ktery je ve vysledku v soucasnosti tj. sedmdesat let po tom co Hayek Cestu do otroctvi odprezentoval pomerne jasne viditelny. Zatimco delnicko rolnickou pseudodemokratickou diktaturu jiz v podstate vsechny narody ktere ji kdy prijaly za svou zase odmitly, nevnucovana a pomala socialisticka revoluce skrze socialne demokraticke strany pokud jiz primo nevitezi ma cele care tak alespon sbira mnoha dulezita vitezstvi. Progresivni zdaneni, vetsi ochrana zamestnance, prerozdelovani verejnych financi atd. Vyvoj v Britanii v 80tych letech, tradicne levicova francie stale ve stavce, Demokraticka strana v USA, CSSD a ANO u nas. Pravo vlastnictvi je stale vice a vice omezovano.
    Ten jiz zmineny problem je ten, ze na tom 3. sjezdu se rozstepili jen proto ze se neshodli na tom JAK socializmu dosahnout. Nikoliv na tom CO socializmus znamena. Pokud nebude socialne demokraticke hnuti neustale vystavene tlaku pravice potom nezbytne vsechno povede zpatky ke stejnemu vysledku a prave skrze omezovani prav jedince a posilovani moci statu to nezbytne nutne driv nebo pozdeji povede ke stejnemu vysledku jaky uz jsme videli na katalizovane verzi v podani revolucniho hnuti a diktatury proletariatu.
    Jeste si dovolim nakonec, taky to tu par prispevku zpatky probehlo, ale malo kdo z nas si tak nejak dokaze predstavit jak se citili lide v prvni polovine 20. stoleti a obzvlaste po valce. Jako neuveritelne stastne generace zazivame obdobi kdy se blizi sto let bez konfliktu na nasem uzemi a to je pohledem historie dost neobvykle. Myslim ze clovek prvni poloviny dvacateho stoleti mel hodne duvodu k vire v socializmus a taky myslim ze dnes k tomu neni duvod ani jediny.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Před 30 lety se Palachovy ostatky vrátily na Olšanské hřbitovy. Původní hrob zničili komunisté | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/.../historie/jan-palach-hrob-olsanske-hrbitovy-vyroci-vsetaty_2010250938_onz
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    RUDOLF: diky za tip, hlavne ten Vieska by me zajimal.
    BONGI
    BONGI --- ---
    RUDOLF: A někteří ještě nevymřeli, že? :D Můj problém s Pullmanem je, že připouští určitou demokracii, či demokratické procesy "povolené" systémem, který si diktaturu (proletarátu, vedeného jedinou stranou) dává na svuj štít. Že tedy diktatura může používat, či tolerovat částečnou demokracii, pokud jí může využívat ve svůj prospěch. To je ale velmi podivné vnímání demokracie, zúžené na "některé procesy", nikoli jako diktatuře antagonisticky systém.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    btw.. nedávno jsem si přinesl domů, dobře zpracována úvodní bibliografie do tématu, dobrý rozcestník.. zatím čtu úvodní část..



    Edice představuje vzpomínky aktérů násilí v době stalinismu, kteří popisují fungování justice a vojenské rozvědky nikoliv z pohledu obětí totalitního režimu, ale vysvětlují ho jako jeho pachatelé a spolupachatelé z různých pozic. Pořadatelem vyjímečné edice je brněnský historik Pavel Paleček, který je autorem oceňovaného dokumentu o soudci Karlu Vašovi, který mu poskytl filmový rozhovor o svých zločinech. Edice přináší mimo jiné i dokumenty spojené s působením "soudce Kata", jak přezdívali Karlu Vašovi političtí vězni. Nejvýznamnějším dosud nezveřejněným pramenem k stalinské perzekuci jsou vzpomínky prokurátora Juraje Viesky. Ten úspěšně navrhl trest smrti pro poslankyni Miladu Horákovou. Podílel se také na tvorbě a výkladu legislativy, která násilí a justiční vraždy v Československu umožnila - než jeho samotného semlela. Vzpomínky napsal během krátkého věznění v Leopoldově.

    MZM - Justiční vraždy a mučení
    http://www.mzm.cz/e-shop/knizni-novinky/justicni-vrazdy-a-muceni/
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Koukám, že nám vyrostli nové antikomunistické kádry. A není divu, že vyrostli v petri miských korporátního světa;.) Je vůbec vtipné, že někdo nepochopil že kapitalismus, demokracie a systém státní sociální ochrany (kterou vybudovali jako demokratické tak komunistické země) jsou oddělené atributy. A je možné mít kapitalismus bez demokracie a bez systému sociální ochrany (Čína), Kapitalismus s demokracii a sociální ochranou (Německo). Kapitalismus s demokracií a minimální sociální ochranou (USA). Asi si neumím představit demokracii bez kapitalismu, to by byla asi nějaká forma komunismu, ale v dočasném světě neudržitelná - asi jen jako nějaký projekt malé utopistické komunity. Stejně, současný spor o kapitalismus vnímám jen jako boj o vyčíslení externalit a přijetí odpovědnosti za ně. Ale o jen na okraj.

    Hlavně se vracím se k tomu Pullmanovy. Myslím, že jádro rozštěpení chápání toho jeho textu, je v pojmu demokratičnosti. Které chápu skutečně jako lidovou participaci. Tj. jako spontánní občanskou podporu státní represe. Zažilo se ji nacistické Německo při pronásledování židů, začilo se ji o protektorátní Československo, např. udáváním židovským právníků konkurencí. Zažilo si ji o po únorové československo, kdy došlo k spontánní podpoře při politických popravách. Zažili jsme ji i mi, naštěstí jen na úrovni fantazie, různých ochránců před imigranty apod.

    Prvně, chybí tomu čísla participace, byla-li to výjimka či byl to nějaký významný segment společnosti. Nemám po ruce žádnou knihu, která by se to pokusila kvantifikovat. Ale když člověk poslouchá paměti národa, čte si o tom jak se chovali lidé v říši a za komančů. Neodnesl jsem si jakkoliv hezký obraz české společnosti. Nevěřím v obraz tiché dobré většiny. Věřím spíš v obraz tiché pragmatické většiny. V tom mi ta nová historiografie přijde dobrá.

    Druhak, mezi historky co znám (a to nejsou ani omylem komunisté), není Pullmanovo použití demokratičnosti v kontextu podpory represí jakkoliv skandální. Spíš jsem postřehl nelibost od sociologů a filozofů. Můj předpoklad je, že historikové vnímají pojem demokracie v mnoha podobách od světa antiky. Ale abych se přiznal, ještě jsem nikoho nekonfrontoval, s tím jak přesně a proč chápe demokratičnost. Docela by mě zajímala nějaké vhodná literatura. Asi ideálně něco co tematizuje formy vlády v Řecku. Prozatím jsem si otevřel Hobbesova Leviathana, což je kouzelná knížka, která zdá-se snaží popsat stát jako mechanický stroj a začíná výčtem současného poznání o člověku. A celé si to prokládem Foucaultem a Carlem Schmittem. Ale to je linie spíše filozofická.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ctu nejaky stary vtipy.

    Kapitalismus je spatne organizovany blahobyt, komunismus je dobre organizovana bida.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Zákaz propagace komunismu | Centrum pro studium demokracie a kultury
    https://www.cdk.cz/zakaz-propagace-komunismu
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Saul David Alinsky (January 30, 1909 – June 12, 1972) was an American community activist and political theorist. His work through the Chicago-based Industrial Areas Foundation helping poor communities organize to press demands upon landlords, politicians and business leaders won him national recognition and notoriety. Responding to the impatience of a

    New Left

    generation of activists in the 1960s, in his widely cited Rules for Radicals: A Pragmatic Primer (1971) Alinsky defended the arts both of confrontation and of compromise involved in community organizing as keys to the struggle for social justice.


    Influence on Hillary Clinton and Barack Obama

    Once it appeared that links could be drawn between Alinsky and two major Democratic-Party presidential hopefuls, Senator Hillary Clinton and Senator, later President, Barack Obama, conservatives were interested less in appropriating from the organizing tactician than in demonizing Alinsky. It was discovered that Alinsky had been the subject of then Hillary Rodham's senior college thesis.[65][66] Clinton had not been uncritical of Alinsky. Alinsky believed that community leaders who generate pressure on the system from the outside could produce more effective change than the lofty lever-pullers on the inside. But Clinton argued that sub-urbanization and a federal consolidation of power meant change needed to be achieved at levels that Alinsky's model was not designed to target. Nonetheless, her conclusion allowed that Alinsky "has been feared – just as Eugene Debs or Walt Whitman or Martin Luther King has been feared, because each embraced the most radical of political faiths — democracy."[67]

    For three years, from June 1985 to May 1988, Obama was the director of the Developing Communities Project (DCP), a church-based community organization on Chicago's far South Side.[68][69] Alinsky biographer Sanford Horwitt, saw the influence of Alinsky's teaching not only on Obama's work in Chicago but also on his successful 2008 presidential run.[70] Yet Obama too commented on having seen "the limits of what can be achieved" at the community level. He also expressed the view that "Alinsky understated the degree to which people's hopes and dreams and their ideals and their values were just as important in organizing as people's self-interest." Sen. Dick Durbin (D-Ill.), a friend of Obama's, saw another difference. "If you read Alinsky's teachings, there are times he's confrontational. I have not seen that in Barack. He's always looking for ways to connect."[71]

    In his 1996 biography of her, The Seduction of Hillary Rodham, David Brock dubbed Hillary Clinton "Alinsky's daughter."[72] Barbara Olson began each chapter of her 1999 book on Clinton, Hell to Pay, with a quote from Alinsky, and argued that his strategic theories directly influenced her behavior during her husband's presidency.[73] The conspiracy theories were supercharged when Clinton asked Wellesley College to seal her thesis for the duration of her husband's presidency.[74]

    Saul Alinsky - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Saul_Alinsky


    https://twitter.com/waytoreturnhome/status/1298034260981538827?s=20

    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    China's Communist Party is a threat to the world, says former elite insider - CNN
    https://edition.cnn.com/2020/08/22/asia/chinas-communist-party-threat-world-intl-hnk/index.html
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    INFO.CZ | Za socialismu umíraly stovky vojáků. Historici dospěli k ohromujícím číslům o obětech vojny
    https://www.info.cz/...-umiraly-stovky-vojaku-historici-dospeli-k-ohromujicim-cislum-o-obetech-vojny
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    všechny uvedené konflikty vyvolali marxisti podporovaní SSSR:
    Korea - komunistická KLDR podporované Moskvou napadla Jižní Koreu
    Vietnam - komunistický Severní Vietnam podporovaný Moskvou, napadl Jižní Vietnam
    Laos - z Vietnamu do Laosu vtrhli komunističtí rebelové z hnutí Pathet Lao, v roce 1958 ustanovili dočasnou socialistickou republiku Laos
    Kambodža - smutné že neznáte ani komunistické Rudé khméry...
    Afghanistán - komunisté se pokusili otrávit vítěze voleb, neúspěšně, zavraždilo ho komando Rudé Armády, která jim přispěchala na pomoc s ovládnutím země
    Líbye - socialistickou revoluci s podporou Moskvy vedl diktátor Kaddáfí, v Arabském jaru zaútočil na neozbrojené demonstranty letadly
    Somálako - po prohrané válce s Etiopií o Ogaden socialistická vláda podporovaná Moskvou pod vedením diktátora Barreho, vyvolala občansku vlálku v zemi (Co tam Američané hladali? Bože to také nevíte, byla tam na základně Rezoluce Rady bezpečnosti OSN č. 733 a 794)
    Granada - komunisti podporovaní Moskvou vyvolali občanskou válku když se do sebe pustila umírněné marxistické křídlo vedené Bishopem a radikální marxisti vedené Coardem a později Austinem
    Panama - rozvrat a vraždění v zemi způsobil nikým nevolený diktátor Noreiga podporovaný Moskvou a Kubou
    Guatemala - konflikt započal po totální devastaci země marxistou Guzmánem, kde se do sebe pustilo několik marxistických gerillových skupin
    Dominikánská republika - občanskou válku vyvolali marxisti za vlády Bosche
    Granada - komunisti podporovaní Moskvou vyvolali občanskou válku když se do sebe pustila umírněné marxistické křídlo vedené Bishopem a radikální marxisti vedené Coardem a později Austinem
    Irák - socialistickou revoluci s podporou Moskvy vedl diktátor Husajn, v první válce kde se angažovalo USA napadl Kuvajt ve druhé tajil ZHN, které se tam našly viz článek na Wiki Válka v Iráku a byl ohrožením pro celý svět
    Sýrie - socialistickou revoluci s podporou Moskvy vedl diktátor Assad, v Arabském jaru zaútočil na neozbrojené demonstranty tanky
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    BONGI: ok, to byl jenom kolonialismus, tzn. diktatura v koloniich, extrem je Belgicke Kongo. Podle Arendt je to Puvod Totalitarismu.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KONZUM23: to je jedno z viteztvi panu Marxe a Lenina - ze slovo kapitalismus vubec sami pouzivame pro oznaceni netotalitniho systemu ktery nechava lidi zit.
    BONGI
    BONGI --- ---
    DRZEEF: Ano, psal jsem, že některé prvky tam jsou a krystalizovaly v totalitních systémech. Nicméně totlitní systém to nebyl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam