• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    Tento klub jsem zalozil, aby slouzil zhruba ke stejnym ucelum jako WRAITHova poradna ohledne VIMu na Mageu. Bohuzel narozdil od nej, ktery VIMu opravdu dobre rozumi, ja moc velke znalosti emacsu nemam, nicmene doufam, ze se treba spolecnymi silami tu a tam neceho dobereme.
    rozbalit záhlaví
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    KAMCATKA: tak samozrejme - emacswiki je muj obdenni chleba a jak jsem psal, ten jakejsi folding jsem tam nasel a asi mi to nakonec bude vyhovovat. kdysi jsem uz neco zkousel, ale nebavilo me definovat ty foldy explicitne a na nic, co by to delalo podle kontextu samo jsem nenarazil, az ted (cimz netvrdim, ze tam neco takovyho nekde jeste neni)
    KKL2401: tak jsem zkousel to utf a vypada to ze to slape bez problemu (pouzivam cz-prog-2 klavesnici z emacsu, ne z OS, mozna to na to ma vliv, co ja vim..)
    ANT_39: bookmarky pouzivam vyjimecne, registry dost casto kdyz skacu po X bufferech, ale to stylem C-x / <ret> C-x j <ret> - proste kdyz chci na chvili utyct nekam za roh a pak se vratit zpet, imho idealni :)
    SCHEEZE: tohle sam o sobe umi hen ten ony.. speedbar, ale imho je seznam fci dost naprd, to by chtelo taky nejak vypilovat - idealne seznam z celyho projektu, nebo tak neco, tohle je jen z aktualniho souboru, nebo ze souboru, ktery si "rozkliknes" (fuj, to je hnusny slovo :-/). nejvetsi problem je v tom, ze uplne presne nevim co chci, no.. pak by se to uz dalo nejak nalispovat :)
    KKL: pouzivej cz-prog, docela prima. jedina "nevyhoda" je, ze cisla musis psat na numpadu

tak, doufam, ze jsem na nikoho nezapomnel ;)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: nez tim stravis dalsi bezesny dny a noci, koukal si treba sem?
    http://www.emacswiki.org/cgi-bin/wiki/Search?search=folding
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Hm, naprosto kouzelne jsou zkratky pro registry... C-x r space <a> definice registru a, C-x r j <a> skok na a... huh. Emacs je pro chobotnice.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    folding vypada zatim takto, jeste jsem premyslel nad tim, jestli by se do toho nejak daly zahrnout i komentare nad fci, ale to se mi zatim moc nepovedlo a navic to pak vypada divne :)
    http://mho.ath.cx/~mruch/ema_fold.png
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    no.. ja az se svymi pokusy v elispu dospeju do publikovatelne podoby, tak se pochlubim ;)
    jenze diky me znalosti elispu mi vsechno trva sto let, tak je to takovy.. na0vno :/
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    tim oknem jsem myslel buffer :-))
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    v podstate bych se spokojil jen s nejakym dalsim oknem kde bych mel seznam funkci pripadne trid. TAGy jese nejak nevychytavam
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    o ten folding bych mel taky zajem.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: nejsem si jistej ze slovo "zkratka" plne vystihuje podstatu takovejch klenotu
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ANT_39: no.. pravdou je, ze nekteri lide jsou asi SM+ - byt mi nedelaji problem zkratky skladajici se z 2xC-neco pripadne C-neco M-neco, tak existuji i zkratky typu ESC C-x @ C-x (a mozna jeste jedno C k tomu ;) a to se fakt neda :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: to kdybych si pamatoval. Pamatuju si akorat silene (silene i na emacs) kombinace klaves :)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: jo jasne, jako obvykle mi to doslo hned jak sem se zeptal
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    :))
    PECA
    PECA --- ---
    MRUCH: protoze jsem debil. normalne ctu v emacs-cs-utils, ze si mam stahnout jeste leim a ispel. nevim proc jsem to ignoroval.
    KAMCATKA: dik, bylo to tim.

momentary laps of reason
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    PECA: no zkusil jsem pustit emacs jen s tema dvema vecma viz niz a jede mi to bez problemu (tzn. byl to jen cistej emacs s nicim navic. ale ja jej mam z cvs, nejakej 22.0.50.15). otazka je, proc to u Tebe nefunguje, zas tak moc do toho nevimdim :/
    KAMCATKA: nene, schovavani kusu kodu - treba cela komplet fce je videt jako function nejakaBlbost().... a hned za ni je dalsi a tak dale. jsem si hral chvili s http://www.emacswiki.org/cgi-bin/wiki/EasyCodeOutline a mozna se to bude dat i pouzit ;)
    ANT_39: jakej konkretne? takovej ten, kde si musel explicitne psat {{{ a }}} nebo neco jinyho? jmeno/url :)
    PECA
    PECA --- ---
    KAMCATKA: aha, nejak jsem si neprebral tvoji radu. jdu se po tom mrknout. dam vedet :-)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Folding jsem chvili pouzival, ale jedu bez nej.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    PECA: fakt zkus to emacs-leim
    PECA
    PECA --- ---
    MRUCH: Jo jasne, zapomnel jsem to C-\. Blby je, ze kdyz to pouziju, tak mi to napise: Can't activate input method 'czech-qwerty'. :-(
    mam: GNU Emacs 21.3.1. (i386-mingw-nt5.1.2600) of 2004-03-10 on NYAUMO
    a dohazoval jsem si tam desktopaid-1.0.5 a emacs-cs-utils-21.1
    V googlu jsem nic nevychytal.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: sorry ... mluvil sem o ty klavesnici
    co myslis foldingem? jako dired?
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    PECA: no vsak jsem psal - pouzivej ve widlich obycejnou en klavesnici a klavesnici v emacsu prepinej C-\. widle neznam, ale podle toho co pises bych si tipl, ze emacs zije v latin-2 a widle mu tam cpou cesky znaky v cp1250 (pokud Ti vetsina ostatnich znaku funguje bez problemu, ale blbnou szt s hackama). pokud je to tim, tak bud pouzivat emacsovou klavesnici, nebo emacs preskolit na cp1250, mozna i utf, ale s timto Ti neporadim

KAMCATKA: coco, klavesnice, nebo folding? ja tu delal nejaky pokusy, jsem zase objevil ameriku, tak se ptam, jestli a jak to resi ostatni..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam