• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KKL2401Emacs: escape meta alt control shift aneb prece nejsem sam, kdo nepouziva VIM
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Sakra a nemuzete tu takovyhle veci zminovat tak nejak, kdyz na ne narazite, aniz by se clovek zeptal? :-D Ja proste nejak nikdy nevim, kde na ty spravne mody narazit (druhy problem pak nastava, kdyz je nezvladnu rozbehnout, ale to uz je typicky ciste mezi klavesnici a zidli).
    Urcite vyzkousim. Pokud by to umelo to, co psgml umi s DTDckama, tak by to bylo super (byt teda zrovna relax-ng je jedna z oblasti XML, o ktery nic nevim :-().
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    KKL2401: nxml umi pracovat s relax-ng. Umi delat realtime validaci a na C-enter ti napovi tag nebo atribut, pripadne i jeho hodnotu. Chytra vecicka.
    JANFROG
    JANFROG --- ---
    No ja na XML pouzivam nxml-mode. Uplne mi to staci.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    MRUCH: Hele kdyz tahas emacs z cvs a tak, netusis, na kdy se planuje nejakej dalsi release? Pripadne jestli mas tu cvs verzi jeste nainstalovanou, nemoh bys na ni vyzkouset napsat cesky nejakej text, ulozit ho jako utf-8, killnout buffer, znovu ten soubor otevrit a zacit v nem ten ceskej text vyhledavat? Tohle totiz ve stavajici verzi jeste furt nefunguje.
    Coz mi pripomina, ze mi taky tuhle emacs odmitnul ulozit ceskej text jako utf-16, ale nevim, kde byla chyba, jestli jsem nedelal neco blbe. Kazdopadne ta podpora unicodu by mohla bejt o fous lepsi.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    U XML by se mi spis hodilo, kdyby nekdo sikovnej, kdo tomu rozumi, vzal psgml-mode a upgradnul ho tak, aby to umelo tak hezky, jako to pracuje s DTD, pracovat s XML schematy, to by bylo super.
    KKL2401
    KKL2401 --- ---
    Folding XML umi psgml-mode.
    PECA
    PECA --- ---
    MRUCH: hele, to je docela prima. to by se mi hodilo na psani dokumentu v xml (sklapnuti kapitoly). dej vedet, az to budes mit vychytany :-)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: nez tim stravis dalsi bezesny dny a noci, koukal si treba sem?
    http://www.emacswiki.org/cgi-bin/wiki/Search?search=folding
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: Hm, naprosto kouzelne jsou zkratky pro registry... C-x r space <a> definice registru a, C-x r j <a> skok na a... huh. Emacs je pro chobotnice.
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    folding vypada zatim takto, jeste jsem premyslel nad tim, jestli by se do toho nejak daly zahrnout i komentare nad fci, ale to se mi zatim moc nepovedlo a navic to pak vypada divne :)
    http://mho.ath.cx/~mruch/ema_fold.png
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    no.. ja az se svymi pokusy v elispu dospeju do publikovatelne podoby, tak se pochlubim ;)
    jenze diky me znalosti elispu mi vsechno trva sto let, tak je to takovy.. na0vno :/
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    tim oknem jsem myslel buffer :-))
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    v podstate bych se spokojil jen s nejakym dalsim oknem kde bych mel seznam funkci pripadne trid. TAGy jese nejak nevychytavam
    SCHEEZE
    SCHEEZE --- ---
    o ten folding bych mel taky zajem.
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: nejsem si jistej ze slovo "zkratka" plne vystihuje podstatu takovejch klenotu
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    ANT_39: no.. pravdou je, ze nekteri lide jsou asi SM+ - byt mi nedelaji problem zkratky skladajici se z 2xC-neco pripadne C-neco M-neco, tak existuji i zkratky typu ESC C-x @ C-x (a mozna jeste jedno C k tomu ;) a to se fakt neda :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    MRUCH: to kdybych si pamatoval. Pamatuju si akorat silene (silene i na emacs) kombinace klaves :)
    KAMCATKA
    KAMCATKA --- ---
    MRUCH: jo jasne, jako obvykle mi to doslo hned jak sem se zeptal
    MRUCH
    MRUCH --- ---
    :))
    PECA
    PECA --- ---
    MRUCH: protoze jsem debil. normalne ctu v emacs-cs-utils, ze si mam stahnout jeste leim a ispel. nevim proc jsem to ignoroval.
    KAMCATKA: dik, bylo to tim.

momentary laps of reason
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam