• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SPECTRECyber.Punk: The future is already here - it's just not evenly distributed

    Kick, ban, ignore, offtopic
    Jak se po 20 000 prispevku ukazalo, tak v tomhle klubu jsou vsichni uznavani odbornici na tema co je a co neni cyberpunk. Nedoporucuji proto psat sem ani slovo punk ani slovo cyber /kyber, cp..../, protoze jinak se najde vzdycky nekdo, kdo vam rekne, ze to neni dost cyber nebo dost punk.
    S pozdravem vas milujici Overdrive

    LUKASHIVA --- --- 8.07:22 24.8.2004
    NIC JAKO CYBERPUNKER neexistuje! Podte mi to odsouhlasit at uz je klid.. :)) Kdo byl kdy cyberpunker? Case ( myslim ze spis zkrachovaly programator), Kovboj ( ten byl snad pilotem ve vysluzbe, chlastajici troska touzici se vratit na oblohu), Silencio (prtavy dite s pravdepodobne poskozenym mozkem?), Ransom Stark (bloodnet), Rick z Dreamwebu?


    Navrhuji temata pro audit:
    [Augmented Personality - paradigm change && "Kazdy den je prochazkou v databazi"] -- [Hack of reality, hack of virtuality] -- [Smart City & House] -- [CyberPunk is the state of Art - projekty, ktere nejakym zpusobem umelecky zpracovavaji nebo reaguji na CP, jsou CP] -- [Cyberpunk Geography - od SIlicon Valley az po hardwarove plaze na Tchaiwanu, middle east and Africa sillicon valley boom?] -- [Augmented Body & Brain - od LSD po benza a hydergine] -- [Completely Virtual - virtual paranoia, Internet 3.0 - matrix...] -- [Future military] -- [???]


    Navrhujte dalsi temata s tim, ze cilem je shromazdit nejen linky, ale treba i predstavy budoucnosti, touhy a predstavy, ktere se ve vas s danym tematem objevuji. Samozrejme ale davejte linky a informace o cemkoliv, co se sem hodi. Idealne muzete prispevky otagovat pomoci #keyword, v RSS se to pak lepe filtruje. [BloodNet - cyberpunková hra, imho jedna z nejlepsich] -- [DreamWeb - cyberpunkvá hra s motivy magie] -- [Cyberpunk RPG] -- [Cyberpunk, industrial a novoromantika v textech a hlavne obrazech...].... atd, atd.
    Google.com
    Neural.it
    rozbalit záhlaví
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    BUGSLE: No od toho jsme taky začali...
    BUGSLE
    BUGSLE --- ---
    rozsirili jste mi obzor a zavarili vypocetni jednotku. proc proste nenapisete ze cyberpunk je o
    cyber-problemi technologie a jeji ulohy ve spolecnosti
    a
    punku-ulici,lidstvy
    neni to presny, ale myslim si ze k necemu takovymu jste se dobrali
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    S.M. LOMOZ
    ICE
    ICE --- ---
    Ghiveran: anoooo ;D
    CHE_GUEVARA
    CHE_GUEVARA --- ---
    Babel.
    ADYZ
    ADYZ --- ---
    Rozhodně jsem nečekal, že po takové době sledování tohoto klubu dojde tak náhle k tak zásadnímu rozšíření mých názorů týkajících se cyberpunku. Tímto děkuji oběma znesvářeným stranáma a přeji i do budoucna mnoho plodných sporů ;-)
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    prvotni Logos:)
    POTHEAD23
    POTHEAD23 --- ---
    nahodou feer, tady se delo mesice prd a konecne nejaka fajta gut
    ICE
    ICE --- ---
    ○break the language barrier○
    Kabala-Symbiotics Corp.

    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    ta teorie o tom prvotním jazyku? Babylonský jazyk.....
    SMETI
    SMETI --- ---
    VIR ja pamatuju cetl jsem ho nedavno znova
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---


    GHIVERAN: ano pane, děkuji pane..:o)


    aještě jedna věc k tomu patří:

    pamatujete o čem byl sníh?
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    VIR_KENNY: konecne zas nejaka poradna diskuze:)) Celkem to vystihujes. IMHO je cyberpunk jakysi technorealisticky proud postindustrialni informacni spolecnosti v dusledcich prekypujici humanismem. Je charakteristicky tim, ze vyrusta na troskach stareho neflexibilniho sveta. Cyberpunk neni o ulicich plnych poulicnich samuraju(i kdyz mam SR rad) ale o kazdodennim zivote. O informacni svobode a dostupnosti, virtualni realite, vlade korporaci, rychlejsimu tempu vyvoje atd. Toto vsechno je krasne doplnovano rozpadem spolecnosti, narustem drogove zavislych lidi a objevy novych drog, novymi nabozenstvimi apod.

    INFERNO_ON_LINE: Alespon vnesl bojovneho ducha do zatuchajiciho klubiku. Me osobne taky prijde cyberpunk v realite zajimavejsi nez v knizkach.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    SEEKER: já osobně nepředpokládám, že by tomu někdy bylo jinak, jde i o to, že symbol je stále součástí komunikace a ta musí vycházet ze společného vědění a znaků, takže zástupné symboly abstraktního myšlení budou vždy nějak vycházet z materialistického světa. Jejich dopad na psychologii jedince.... řekl bych že to bude mít stejné výsledky jako masové rozšíření halucinogenních drog koncem 60 let, alespoň teda na začátku, část se z toho zblázní a zbytek to přijme jako normu...:o)
    INFERNO_ON_LINE
    INFERNO_ON_LINE --- ---
    Ja tez predevsim vubec nechapu, o cem to tady ten Virus pise :-?
    SEEKER
    SEEKER --- ---
    VIR_KENNY: Mě nešlo rozhodně o to říct, že je to nová metafora, naopak sem chtěl (vzhledem k času psaní příspěvku a svýmu stavu asi ne úplně průhledně) ukázat, že i pro ty nejabstraktnější a nejneuchopitelnější problémy máme stále "jen" přirovnání a popisy vztažené k vnímání světa naší běžné skutečnosti. A šlo mi právě o to zda takováto 3D zkušenost není limitní pro uchování našeho vědomí; pokud by tomu tak bylo, jakékoli přesuny do virtuality by mohly být (i kdyby byly technicky proveditelné) zahráváním si s šílenstvím či smrtí. Pokud si popisoval CP jako reakci na dnešní dobu, pak je sporné, zda má smysl tuto nálepku použít a pokud si to myslel jako uvědomování si a anticipaci budoucího, pak se mi zdá, že dnešní internetová realita je radikálně odlišná od vizí CP děl (byť se tvrdí že CP zabilo to, že v něm žijeme - to na oko možná platí, ale jde hlavně o to, že díky všudypřítomnosti sítě se vytratil ten potřebný Sense of Wonder) a nevím nakolik si můžeme být vědomi hranic, ke kterým můžeme opravdu věci posunout.
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    LUKASHIVA: mě by zase zajimalo jak jsi došel na základě přečtení mýho příspěvku k takovým totálně nesmyslným závěrům, když já psal o přesném opaku.
    LUKASHIVA
    LUKASHIVA --- ---
    Nemusis. Jedinne co mi unika je co si tim vsim chtel vlastne sdelit a hlavne proc. :)
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    SEEKER: ale jinak musím uznat že hodně zajímavá otázka....
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    SEEKER: (Proč například vyjadřujeme spoustu našich abstraktních myšlenek za pomocí metafor z eukleidovské geometrie ( koncepce času jako přímky, kruhy, spirály....)?) Kde jsou tedy ty hranice? Může myšlení fungovat, pokud je vyvážeme z vazeb na trojrozměrnou skutečnost?

    tak zrovna vyjadřování abstraktna pomocí matematiky a geometrie patří už nějaké to století mezi symbolismus, alchymii a filozofii, architekturu.... viz stavění chrámů, kostelů, synagog, měšit či obětišť podle určitých zásad je součástí náboženství již od počátku lidských dějin. Nebo jak říkala moje matematikářka "pro mě je matematika vrcholem filosofie" (původně v mládí studovala filosofii).....
    VIR_KENNY
    VIR_KENNY --- ---
    LUKASHIVA: nechapu jak dochaziš k takovejmdle závěrům, protože já psal uplně něco jinýho....

    hulič dredař fungoval jako příklad módních rádobytrendů (např.: mam rad huleni, budu nosit dredy a ochraňovat přírodu - jo a jsem anarchista... jo a všechno německy je fašismus a katolici chtěj abysme byli všichni hloupy a nevěřili vědě a Bush chce dobyt svět a všichni co nosej uniformu anebo maj radi militari jsou fašisti a reklama je kapitalismus a v irak okupuje USA a USA je fašismus a ja jsem ten dobry antifašista, tak proč mi nikdo nerozumi).
    A nestavěl jsem hulič vs. cp, jen celou dobu tvrdím, že tohle není s takovejma modnima trendama podobny, že se pravě jedná o něco naprosto jinýho a že k tomu takhle přistupovat je nesmysl protože pak se člověk samozřejmě k žádnému závěru ani dobrat nemůže...

    mám se tu i vykakat nebo je to jasné?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam