PAKOBYLKA: Nemotám, ale uznávám, že jsem to tak napsal. Zamotal jsem se do toho jako ostatní tou zkratkou - smrdí to, protože pálíte. Nesmíte pálit, tak to nebude smrdět a obtěžovat. Tak jak mi to bylo předhozeno a v nasr***sti jsem to řešil.
Zákon o ochraně ovzduší znám nazpaměť, je to můj předmět obživy. Bokem k tomu znám trochu i zákon o odpadech. Mezitím jsem si ale prolezl vyhlášky města...
To jedno řeší OZ v §1013, odst. 1 - nemáš nikoho obtěžovat pachem, kouřem, hlukem atd. v míře nepřiměřené místním poměrům. Opékat buřty můžeš, to je v místních poměr normální a pokud je nebudeš opékat 24/7, tak je to taky v klidu.
To pálení (suchých rostlinných mat.) řeší zákon o ochraně ovzduší v § 16, odst. 4 a 5. A pak zákon o odpadech. A jelikož to místní vyhláška (1/2015) nezakazuje, tak pálit dřevo můžeš. Jen ti říká, kam to máš (musíš) dát, když to někam dáváš do odpadu (i dřevo, drobné, je rostlinný materiál - bioodpad).
Tak třeba vám to také někomu pomůže, když do vás bude někdo kérovat, že nesmíte dělat oheň a opíkat buřty nebo grilovat.
Požární ochranu teď neřeším.