• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANLIBEREC - mesto jinak... :o)
    MORIARTY
    MORIARTY --- ---
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    LWEEK: A oficiální info od Policie bylo už v 10.20, viz https://xcancel.com/PolicieCZ/status/2028781948152217919
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Policisté zasahovali v centru Liberce kvůli hrozbě výbušniny ve školách - Liberecký deník
    https://liberecky.denik.cz/zpravy_region/policiste-zasahuji-v-centru-liberce-kvuli-hrozbe-nastrazneho-vybusneho-systemu-2.html
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Prý se dneska v Liberci bombilo ... minimálně na průmyslovce, ale možná i na dalších školách. Chybí oficiální info, zatím.
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    RSZ: beton nebo litina?
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    RSZ: Jo ty vado. Jsme byli nakupovat a já si říkal proč chytáme všude jen Edge :D
    RSZ
    RSZ --- ---
    Pro tip na sobotu: v DE mají výpadek internetu a na oybinu je zadax parkování i hrad
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GECKO: Mam na mysli takový ty zručný zkušený opraváře, co opravdu jdou po problému. Dneska je to hodně aut. průmyslem tlačený na výměnu vandejch dílů. Například ta lambda sonda na mym autě je designovaná tak, že se nemění sonda, ale celá sestava včetně její malý řídící jednotky. Je mi jasný, že jsou oldschoolaři, který by ještě rozebrali tu jednotku a pokusili se to opravit. Takový dobrodruzi u Svobody nejsou. Ale zas nejsou jen vyměňovači, viz níž ten vejfuk.

A zase. Aby mi mohli za tu věc ručit, musí při tý opravě nemůžou používat ty nejlacinější díly. Vždycky myslim to vychází zhruba cena dílů krát dva i s prací.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GECKO: My máme Hnídka pod barákem. Takže tam ráno auto dovezu a třeba odpoledne vyzvednu. Honza Zajíc se kterým nejčastěji komunikujeme je tak trochu pankač, ale komunikace s ním je většinou v pohodě .o) Ceny má nižší než MKCars...
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: Teď asi nerozumím tomu, jak to myslíš... s těma oldschool opravářema...

A cenám na netu v Kelly nebo v nějakým jiným shopu, typu autorozvody.cz a podobně? Mě prudí, když mi všude říkají, že ta sada brzdových desek stojí dvojku, když se dá koupit i za 900... a to jsou jednoduchý brzdy.. akce na hoďku ani ne ale třeba rozvodová sada řetězová, tam jde koupit za 7 a servis říká 15 a to už je celkem mazec... kolik si tady říkají za hodinu práce (cca)?
    KOJB
    KOJB --- ---
    ERVIN: Jestli se zepta příště a bude mit zájem, tak mu jí dam. At to tady chytí trochu cerstvej vitr 😉
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    GECKO: Ulrychová je tam přes papíry a komunikaci. Svoboda je majitel. Je tam asi 3-5 mechaniků. Že se to jmenuje oficiálně ESO zjišťuju až teď.

Pokud hledáš takový ty oldschool opraváře, co ty věci vskutku opravujou navzdory doporučením výrobce nebo montujou automaticky offbrand díly, tak to asi nebude úplně vono.

Já mám auto z roku 2019, takže dám na jejich doporučení a opravuji, jak řeknou. Naposledy výměna lambda sondy a olejovýho čerpadla. Ceny dílů odpovídaly cenám na netu. U vejfuku se při demontáži strhnul (urezlej či co) závit u lambdy, tak tam navařili závitovou vložku, aby nemuseli měnit jinak stále zdravej kus vejfuku. Tak asi takhle.

KOJB: Super. Tak mam radost, že to sedlo. Dostal pozvánku, jo?
    GECKO
    GECKO --- ---
    LWEEK: Aha.. a proč to je Svoboda, když v kontaktech je napsána jakási Ulrychová? No nic... hele, taky účtujou za díly dvojnásobek toho, co stojej na netu a ještě se tváří, jak to není levný?

My dlouho servisujeme v JBC u Hnídka ale od tý doby, co tam není Šárka je ta komunikace taková nic moc a ceny už zdaleka nejsou, co bývaly...
    KOJB
    KOJB --- ---
    ERVIN: Top strop. Diky za doporučení. Ted uz jsem jenom zvedavej kdy tady zacne slídit.
    LWEEK
    LWEEK --- ---
    Potvrzuji, že u Svobody pracují skvěle, rychle a jsou dle mého názoru i dost levní. Jen bych tam nedával asi úplně nové auto. Je to takový ten klasický budgetový autoservis. :)
    GECKO
    GECKO --- ---
    ERVIN: Ehm... jak má člověk najít, kdo to je a kde.. Vratislavice Svoboda autoservis mi moc nepomohlo...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    MEDOVA: Jezdim s Doblem do Vratislavic ke Svobodovi a jsem spokojenej. Jen mi jednou nepřipomněli propadlou techickou, což mohl bejt na dovolený Rakousko-Itálie-Německo celkem průser. Jinak solidní velmi jednání. A já na tom mam firt takový 15k trable...
    ERVIN
    ERVIN --- ---
    KOJB: Tak jak. Karel mi hlásil, žes včera dorazil. Shodou okolností jsem tam včera byl taky někdy před tebou.
    MEDOVA
    MEDOVA --- ---
    GECKO: Tak jeste jsem dostala jeste tip od kolegyne a pry FB servis v Krasne Studance je suprovni. Typek se kterym jsem tam telefonovala znel v klidu. Ale relevantni recenzi budu moct dat za tyden, az to tam budu resit osobne:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam