• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Ještě bych se se zeptala čím je dobré nahradit citronovou šťávu?
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: ja jsem si koupila cely a akorat ho rozdrtila a prisypala k henne. Dala jsemm ho tam tak polevkovou lzici...
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    MANIFEE: A s tím hřebíčkem si to udělala jak? Normálně koupit v Albertu hřebíček jako koření, celý nebo mletý? Povařit nebo jestli mletý jen vysypat k hennovému prášku? Kolik je toho třeba?
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: ja barvim hnedou hennou a pridavam do toho hrebicek a redim ji hodne silnou cernou kavou. Jinak nic vic. Barvi to do tmave hneda, ale nahore u odrostu to mam ze zacatku trosku do cervena, cca za tri dny to ale ztmavne a pak uz to do cervena vubec nemam. Zkousela jsem ji redit jeste cernym cajem, ale kava mi prijde ze ztmavuje vic. Driv jsem pridavala jeste citron a to jsem pak ty odrosty mela do oranzova. Jinak slupky z orechu a cibuli jsem nezkousela.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Jo a ještě jsem se chtěla zeptat, jestli někdo náhodou nemáte zkušenost s přidáním vývaru z cibulových slupek, někde jsem četla nebo slyšela že je to silně barvící, ale nevím jestli i vlasy nebo jenom textil, a jak, jestli do zrzava, nebo by to napomohlo k hnědé barvě. Nezkoušely jste?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Zdravím všechny henny milovnice :-)
    Ráda bych se s Vámi podělila i poradila.
    Barvím si hennou už pěknou řádku let do zrzava. Svoje vlasy mám světle hnědé, takové vlaškooříšlové vyblité a teď už nějaké čtyři šedivé vlasy. Vlasy mám polodouhé až dlouhé, mám jich hodně a kvalitní, říkaj kadeřnice.
    Zkoušela jsem různé henny: takovou tu obyčejnou z drogerky v malé krabičce - ta je nejhorší a nejslabší, Henné Color - ta mi přijde snad nejlepší poměrem cena-výkon i nějakou tu fakt kvalitní (Logona nebo Lush, už si nepamatuju značku) jsem párkrát měla, ale přišla mi drahá.
    Zvykla jsem si dávat měděnou Henné Color, do které jsem přidávala citron a nechala si to na hlavě od rána až dokaď jsem nešla spát, nějakých 10-14 hodin a získala jsem dojem, že čím dýl to na hlavě je,, tím je barva sytější a výraznější. Taky když je to na hlavě v teple. Citron mně opravdu zesvětloval, a to jsem chtěla, mít vlasy spíš do oranžova než do červena, zkoušela jsem to taky zalévat silných vývarem z kamilek, to pak házelo na slunci odstín trochu dožluta.
    Přijde mi, že se mi barva po henně vůbec nesmývala, nebo nepatrně, že to nebylo vůbec vidět. Držela jak přikovaná. A to si meju vlasy skoro každý den nebo obden. Dávala jsem si hennu tak 4-5x do roka. Trochu problém byl, že nahoře u kořínků vždy ta barva chytla trochu v jiném odstínu, takže jsem to mívala nahoře na hlavě trochu pruhované a od uší dolů vlasy, které byly barveny nejčastěji byly jednolité a furt stejně barevné beze změny zrzavé jak liška. Řešila jsem to tak, že jsem si jednou za rok hodila na hlavu normální chemickou barvu měděnou, která mi vlasy tak na měsíc sjednotila, pak nahoře zesvětleli jak tam byl peroxid, a když jsem si pak zase dala hennu, pěkně chytly na skoro stejnou barvu jako ty často hennované od uší dolů.

    Teď se poprvé v životě chystám přejít ze zrzavé na hnědou barvu. Mám koupenou hnědou Henné Color a ráda bych dosáhla takovou barvu jako mám na ikonce (je to fejk, vlasy udělané na počítači - takto budu vypadat po přebarvení nahnědo :-).
    Jak nemám vůbec zkušenosti jak na hnědou barvu, prosím o rady.
    Četla jsem tady v klubu že přidat hřebíček, muškátový oříšek, jablečnou šťávu, citronovou šťávu, výluh z kávy, výluh ze silného černého čaje, výluh z ořechových slupek.
    Šla bych do ořechových slupek jak mám podezření, že by to mohlo pořádně barvit, ale nevím kde se teď dají sehnat. Myslej se tím takové zelené věci co obalujou vlašské ořechy? Na podzim je člověk nasbírá na Třešňovce, ale teď? Dají se někde koupit? A jak se vařej - nahážou se do hrnce a jednoduše se povařej? Jak dlouho?
    Jestli neseženu tak pudu do hřebíčku, a to se chci zeptat jako co se tím myslí - normálně koupit v Albertu hřebíček jako koření, celý nebo mletý? Nebo jinak? A co pak s tím - povařit nebo jestli mletý jen vysypat k hennovému prášku? Kolik je toho třeba?
    Co barví nejvíc? Ořechové slupky, hřebíček nebo výluh z kafe?
    Je dobré dát víc přísad - jako např. hřebíčky i výluh z kafe aby byla barva co nejhnědší?
    Jaký smysl má přidávat jablečnou šťávu, přispívá taky k více hnědé barvě?
    A co byste doporučily místo citronové šťávy, tu bych nepřidávala, chtěla bych aby barva zbytečně nezesvětlila, víno se zas bojím, aby nezčervenaly...

    No, možná to trochu zbytečně řeším, že hnědá henna už sama osobě nabarví nahnědo, ale nevím, fakt bych ráda, aby byl zrz pryč, a navíc, jak jsem psala, od uší dolů mám ty hodně barvené vlasy zrzavé jak liška a nehne s nima nic, ani henna že by dala jiný odstín ani chemka, po obarvení zůstávají stále stejné jako předtím, mám podezření, že se budou hůř přesvědčovat aby zhědly.
    A obecně, jakou máte zkušenost při barvení nahnědo bez přísad - háže to stejně do zrz?
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    STARAKRYSA: já dávám na svou dávku jeden sáček papriky... na vlasy pod ramena
    STARAKRYSA:
    ADELHAIDA:
    jj citron zesvětluje, rpoto dávám červené víno, to kyselí taky pěkně a nezesvětlí :-)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    ADELHAIDA: aha..ja mam prave docela tmavy vlasy, tagze docilit silene cervene hlavy se snazim ruznymy zpusoby:D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    STARAKRYSA: Já právě citron používala, ale teď jsem ho nedala. Dočetla jsem se tu, že zesvětluje. A já radši tmavší odstíny. S citronem jsem měla šediny zlaté, teď je mám meděné. Příště dám papriky víc a možná přihodím i kafe.
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    a co myslim ze ma jeste docela dost velkej vliv na uchyceni na vlasy je hodne kyseliny - citrony :)))) ja davam min 2..a stejne v tom nejsou vubec "citit" :)
    KIWWWI
    KIWWWI --- ---
    ADELHAIDA: jop, taky jsem nevěděla co tam všechno je, barví pěkně do hněda a je levnější než kafe :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CERNY_KOCOUR: OK, já kávoviny nepiju, tak se v tom nevyznám:-) Dík.
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    ADELHAIDA: Melta je kávovina. Z praženého čekankového kořene a žita. Z kafe a mlíka se dělá tak leda kafe s mlíkem :o)))))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    KIWWWI: Já to mám teď víc do oranžova, což mi vyhovuje. Melta? To se prodává? já myslela, že se to dělá z kafe a mlíka?
    KIWWWI
    KIWWWI --- ---
    ADELHAIDA: taky jsem naposled nechala hennu uležet den a půl a výsledek super. Teda moje bahno bylo tentokrát henna, modrý portugal, dvě lžičky papriky a tak tři lžíce melty. Barvilo to víc než obvykle, vylezla z toho supr červeno-hnědá bez oranžových odlesků a vlasy mi voní po čokoládě :)
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    KOCKKA: jo sladkou, palivou radeji nee :)
    KOCKKA
    KOCKKA --- ---
    STARAKRYSA: jo takze tam davate klasiku sladkou papriku?
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    ADELHAIDA: jo v poho, urcite nekoho takovy "kvantum" muze drazdit na hlave, ale vzhledem k mejm dlouhejm vlasum davam ty henny fatk hodne tagze se tam to "kvantum" papriky ztrati :)))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    STARAKRYSA: No jo, já jsem nějak nevěděla, tak jsem radši byla opatrná.
    STARAKRYSA
    STARAKRYSA --- ---
    ADELHAIDA: ja tou paprikou teda nesetrim (myslim ze posledne sem tam vysypala asi 1,5 normal sacku:D) a vysledek super, i asi po 10 umytich porad hazi nejaky cerveny odlesky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam