Já tady už dva dny filtruju, pročítám, dočítám a nestačím zírat, jak jste úžasný alchymistky :-) Někde jsem zavadila i o dotaz, jestli někdo používá Henné Color přeliv s aplikátorem. Tak já jo. Čistě z praktických a časových důvodů. Dokonce mám pocit, že mi ten přeliv (s vůní levandule) chytá a drží líp než klasická kašička z prášku. NICMÉNĚ, mám asi ve srovnání s většinou z vás určitá specifika a určitě menší zkušenosti. Například: svoje vlasy už dost prošedivělý, původně jsem hodně tmavě hnědá. Hnědá henna (zkoušela jsem Logonu a Henné Color - nesrovnatelně lepší) mi ovšem chytá dost blbě - poměr čas na hlavě/trvanlivost barvy je dost bídnej. Zkoušela jsem ji rozdělávat hodně silným čajem, ale ani tak nic moc. Jinak s klasickou hennou pracuju tak, jak jsem se to naučila před 20 lety, a to rozmíchat s horkou vodou tak, aby vznikla kašička, a tu co nejtelpejší naplácat do vlasů, přehodit igelit, izolovat ručníkem nebo šátkem nebo čepicí a nechat co nejdýl. Jo, a abych se dostala k meritu věci: ráda bych se co nejvíc přiblížila svojí původní barvě, tj. tmavě hnědá, ale bohužel mi nejlíp chytají pigmenty odstínu bordó. Čili mám tmavě rudý vlasy, což je sice efektní, ale občas si připadám jako takové ty "progresivní důchodkyně" z maloměsta, co jsou všechny nějak do zrz, aby byly originální :-)