• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    IDENTITY: ZUZANA: ano henna od logony je bio, a hennecolor pridava sodium picramate, coz je trosku diskutabilni latka co se tyce prirodnosti, ale jinak sytejsi odstin diky nemu je, to se nezapre. Sama to mam tak, ze mi to za to nestoji, ale chapu, ze to neni pripad tech co pouzivaji hennu primarne jako barvu na vlasy... pro mne je henna spis o zlepseni kvality vlasu.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    JESTERKA_AIENE: teeda, mas to fakt super! :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ADELHAIDA: no původně bych nečekala, že na svých světlých vlasech dokážu vyrobit hennou tmavou barvu... ale funguje to :-)

    JESTERKA_AIENE: :-)
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    ZUZANA: já mám taky tu čistou hennu od MANIFEE.
    SKLIBA: mám pocit, že se už nějakou držíme v lehkém odstínovém odstupu a vždycky se třeba na chvíli oddálíme, ale pak zase přiblížíme ;))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    No jo, světlovlásky, vy si můžete na tu hlavu napatlat cokoliv a změna bude pěkně vidět:-)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    JESTERKA_AIENE: když koukám na tu barvu, my bychom teď mohly chodit za sestry :-)
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    JESTERKA_AIENE: Jakou hennu jsi si dala - barva a značka?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    IDENTITY: No, Logona je přírodnější, jestli se nepletu je to bio.
    ADELHAIDA: No, měla jsem podezření že to tak je :-)
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    JESTERKA_AIENE: Hezký :-)
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    Takže report - vyšlo mi to o něco tmavší než minule, ale spíš to bude vrstvením barvy než tou trochou hřebíčku (ořechové faux pas už radši pominu, to se neprojevilo určitě :)), obrazem:
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZANA: Tak ona má henna docela setrvačnost... já používala bordó, občas tizian a měla jsem je dost do červena. Před rokem jsem začala používat hennu bez příměsí a teprve teď nedávno mi začaly vlasy házet zrzavé odlesky.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ZUZANA: Jj, po letech Henné Color mi paní prodavačka doporučila Logonu, že jako není nic lepšího, ale kdepak - drahý a mnohem horší než Henné Color.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    IDENTITY: Já jsem taky párkrát zkoušela přeliv Henné Color - měděný, ale nechytl mi moc, tak jsem se rychle vrátila k prášku. Jak píšeš o tý hnědý henně jak jsi zkoušela Logonu a Henné Color, myslíš tím, že Henné Color je nesrovnatelně lepší než Logona?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    MANIFEE: No, jako líbí se mi to i tak, není to vůbec na přebarení, jen bych ráda po 15 letech zrzavé hlavy teď hnědou. S šamponkama a přelivy mám takovou zkušenost, že buď neobarví (barva je stěží viditelná) nebo se rychle smyje (myju si vlasy dost často). I chemická barva, kterou si hodím jednou za uherský rok-dva se mi tak do měsíce smyje... bez ohledu na to zda stojí 100,- nebo 300,-. Nevím co to mám za vlasy, v dětství a dospívání jsem je měla velmi velmi husté a kvalitní, normálně mi je nešlo ani natočit na natáčky, měla jsem je přes noc a po sundání vlasy úplně rovné bez jediné kudrlinky... Jediné co mi chytá hodně je henna, a vypadá to že ten zrz mám tak zažraný, že se ho snad nezbavím... :-) Zkusím ten Lush nebo jestli to vyjde hennu od tebe hnědou, jestli to barví dohněda, měla bych zájem o 200 gramů.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já tady už dva dny filtruju, pročítám, dočítám a nestačím zírat, jak jste úžasný alchymistky :-) Někde jsem zavadila i o dotaz, jestli někdo používá Henné Color přeliv s aplikátorem. Tak já jo. Čistě z praktických a časových důvodů. Dokonce mám pocit, že mi ten přeliv (s vůní levandule) chytá a drží líp než klasická kašička z prášku. NICMÉNĚ, mám asi ve srovnání s většinou z vás určitá specifika a určitě menší zkušenosti. Například: svoje vlasy už dost prošedivělý, původně jsem hodně tmavě hnědá. Hnědá henna (zkoušela jsem Logonu a Henné Color - nesrovnatelně lepší) mi ovšem chytá dost blbě - poměr čas na hlavě/trvanlivost barvy je dost bídnej. Zkoušela jsem ji rozdělávat hodně silným čajem, ale ani tak nic moc. Jinak s klasickou hennou pracuju tak, jak jsem se to naučila před 20 lety, a to rozmíchat s horkou vodou tak, aby vznikla kašička, a tu co nejtelpejší naplácat do vlasů, přehodit igelit, izolovat ručníkem nebo šátkem nebo čepicí a nechat co nejdýl. Jo, a abych se dostala k meritu věci: ráda bych se co nejvíc přiblížila svojí původní barvě, tj. tmavě hnědá, ale bohužel mi nejlíp chytají pigmenty odstínu bordó. Čili mám tmavě rudý vlasy, což je sice efektní, ale občas si připadám jako takové ty "progresivní důchodkyně" z maloměsta, co jsou všechny nějak do zrz, aby byly originální :-)
    GNURET
    GNURET --- ---
    ZUZANA: máš to hezký, líbí se mi to
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: jinak jestli se ti to hodne nelibi, tak to muzes zatim prebarvit nejakym barvicim samponkem od Palette Color. Ten s hennou nevadi. A pak tam muzes hodit zase nejakou jinou hennu...
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    ZUZANA: mame, ti zjistim ceny. Uz jsem zapomnela kolik presne stala. Ale pujdu tam az tak za tyden...
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    AETHER: No co se týče hřebíčku, ten je super, krásně a silně voní, cítila jsem ho na vlasech ještě po třech umytích...

    Skořici nemohu doporučit ve větším množství :-), přece jen pálí sviňa, člověk si musí hlavně ze začátku docela namlouvat že nepálí... :-)

    Moc se těším na ořechové slupky na podzim, docela bych věřila, že to může ztmavit barvu.


    MANIFEE: Prosím tě, a nějakou hnědou hennu tam nemáte?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Tak to dopadlo takhle. Jak se barva ustálila, připadá mi, že tak zrzavou hlavu jsem ještě neměla. Na slunci to háže dost světlý odstín, místy až zlatou blond... :-(
    No hnědá to není ani kdybych nevím jak fantazírovala... Hnědá byla možná tak trochu jen ten večer po sundání henny při umělém světle v tmavém rohu místnosti...

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam