• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VIGE: Dobrá snůška sajrajtů teda.. Jediný přírodní tam bude asi jenom ta henna, sů a voda. Po pravdě vůbec netuším, proč tam ta henna je, protože v takový záplavě ostatních barviv je tam úplně zbytečná. Asi je tam proto, aby si mohli legálně na obal napsat henna a neznalý lidi po tom automaticky chňapali s tím, že henna = příroda..
    VIGE
    VIGE --- ---
    GRETKA: nasla jsem to na netu, ale teda koukam, ze to asi spis bude blize ty chemii...
    auqa, cetearyl alcohol, ceteareth - 33, propylene glycol, benzyl alcohol, lawsonia inermis (henna) extrakt, quaternium - 82, cocamidopropyl betain, quaternium - 52, PEG - 15 cocopolyaminecetearyl, cetrimonium chloride, parfum, sodium chloride, linaool, methylchloroisothialinone - methylisothialinone, basis blue 99 (CI 56059), basis brown 16 (CI 12250), basis brown 17 (CI 12245), basis yelow 57 (CI 12719), basis red 76 (CI 12245, acid violet 43 (CI 60730)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    VIGE: nahod slozeni INCI a povim ti co je petrochemie a co je prirodni.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    popř. kdybyste mi poradili, jaká barva by mi šla... fotky aktuální barvy mám nějaký v infu ;) díky moc :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Kdybych chtěla mít takovou barvu vlasů, jak ta slečna na titulce http://www.hennecolor.cz/
    který odstín bych měla použít?... já bych právě radši měla tu hennu světlejší... takovou měděnou do blond.... než červeno černou... poradíte? :)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    JESTERKA_AIENE: Ty jo, to je paráda. Takhle by mi to nikdy nechytlo, i kdybych se po... :o)

    Po Logoně mně osobně začali vypadávat vlasy a byly hnusný :o/
    VIGE
    VIGE --- ---
    TAMARIX:
    ADELHAIDA: ja ji taky uz nepouzivam a kdyz pisu, ze to bylo obcas, tak tim myslim, tak jednou za dva roky, ale nevim jestli to nebylo spis stresem, to je asi tezky rict. Kazdopadne nechci uz klasickou chemickou barvu, jen produkty z henny, a zajimalo by me, jestli ten preliv se spis blizi henne nebo chemicky barve...jak moc je tam tech hnusu :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    VIGE: Když ti po chemii padají vlasy, tak ji na ně nepoužívej. To je lepší mít vlasy úplně neobarvené, než jich mít půlku...
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    JESTERKA_AIENE: Tak přesně takovej odstín mám :-) A chtěla bych víc dohněda.
    Ano, primárně mi jde o obarvení vlasů, současně nechci chemii (za kterou považuju amoniak, peroxid a jiné smraďochy v chemických barvách) a přeliv od Henné Color mým vlasům jednoznačně prospívá. Neudělá na nich sice tak výraznej film jako prášková henna, ale jako "hnojivo" funguje rozhodně. Kdyby mi dobře chytala Logona, bylo by to tím lepší, ale kdybych kupovala hennu, která mi nechytá, jen proto, abych mohla mít dobrý pocit z toho, že je bio, připadala bych si jako pozér ;-)

    Zkusila bych Henné Color hnědou opět velmi ráda. A ráda bych, aby mi chytla, protože chci spíš hnědou s rezavými odlesky než vysloveně rudou. (Taky ta rudá barva vlasů působí jinak, když je člověku 25, než když je mu dejme tomu 50, že.) Čili radily byste mi hnědou zesílit - čím? Silnej čaj, hřebíčkový odvar, na podzim ořechový slupky..?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VIGE: Nejlepší máš vykašlat se na chcemii úplně než riskovat, že ti zase vypadají vlasy..
    VIGE
    VIGE --- ---
    Když už je tu řeč o přelivech od Henne color... barvím si vlasy Henne color už několik let, ale občas použiju barvu nebo lépe řečeno spíš šampon klasický chemický, když neni na hennu čas, ale připadalo mi, že mi pak vždycky tak nějak víc padaly vlasy, ale přisuzovala jsem to jen výraznější barvě vlasu, který je pak víc vidět při vypadnutí. Bohužel asi před půl rokem jsem se obarvila opět chemkou - šamponem a výsledek byl ten, že mi dost brutálně vypadaly vlasy, který si teď dávám do pořádku a už se fakt bojim si dát jakoukoli chemku na vlasy. Teď už je to celkem OK, vlasy trochu zhoustly, ale nevim, zda risknout ten přeliv, když to není úplně 100% přírodní ikdyž asi nesrovnatelně lepší než klasická barva... co myslíte?
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Jen k Henně na tělo- řešilo se tu, co používat, aby to déle vydrželo... na této stránce http://prirodnikosmetika.blog.cz/0701/henna-v-ceskych-obchodech je dole v diskuzi příspěvek od Nely, kde píše o oleji Harkuss...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    IDENTITY: ZUZANA: ano henna od logony je bio, a hennecolor pridava sodium picramate, coz je trosku diskutabilni latka co se tyce prirodnosti, ale jinak sytejsi odstin diky nemu je, to se nezapre. Sama to mam tak, ze mi to za to nestoji, ale chapu, ze to neni pripad tech co pouzivaji hennu primarne jako barvu na vlasy... pro mne je henna spis o zlepseni kvality vlasu.
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    JESTERKA_AIENE: teeda, mas to fakt super! :)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ADELHAIDA: no původně bych nečekala, že na svých světlých vlasech dokážu vyrobit hennou tmavou barvu... ale funguje to :-)

    JESTERKA_AIENE: :-)
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    ZUZANA: já mám taky tu čistou hennu od MANIFEE.
    SKLIBA: mám pocit, že se už nějakou držíme v lehkém odstínovém odstupu a vždycky se třeba na chvíli oddálíme, ale pak zase přiblížíme ;))
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    No jo, světlovlásky, vy si můžete na tu hlavu napatlat cokoliv a změna bude pěkně vidět:-)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    JESTERKA_AIENE: když koukám na tu barvu, my bychom teď mohly chodit za sestry :-)
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    JESTERKA_AIENE: Jakou hennu jsi si dala - barva a značka?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    IDENTITY: No, Logona je přírodnější, jestli se nepletu je to bio.
    ADELHAIDA: No, měla jsem podezření že to tak je :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam