• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ZUZANA: Tak nutno rici, ze pouzivam hennu hlavne jako masku ne jako barvu, o HenneColor jsem si precetla jak je to ciste prirodni barva, a pak najdu ve slozeni sodium picramate!!!, druha vec je, ze mi naprosto vubec nevysla barva co mela podle vzorniku dopadnout, na mne proste moc kriklave. Fakt jsem byla rada, kdyz se postupne ztracela. Proste ten picramate tomu oproti ciste henne doda to co ty zahrnujes pod "jednotnejsi barvu", co ja zahrnuji pod "agresivnejsi barvu", tudiz to v mych ocich neni henna jako takova. Pac henna jako takova je proste cista henna a u te prave vim co cekat.
    A dale v mych ocich, sodium picramate neni prirodni latka, zase otazka pohledu.. stejne tak pro mne pridanim parabenu at uz do kvetove vody nebo smichanice rostlinnych oleju, prestava byt vyrobek ciste prirodni a proste nazyvam kozu kozou a psa psem, jednoduse neco s chemickou prisadou (at uz je to jen jedna jedina a je ve vyrobku jen v minimalnim mnozstvi) uz neni ciste prirodni a je to minimalne polochemka...

    To, ze ty mas zkusenost (navic dlouholetou) s nejakou znackou a jejim vysledkem, prece neznamena, ze ty ostatni jsou naprosto o nicem, protoze nedosahuji "tvuj" standard??!! Navic kdyz zminovana znacka nedodava ciste prirodni produkt, ale vylepsuje 'recepturu' vydobytky petrochemie.
    To je jako kdyz lidem co piji cely zivot pasterizovane mleko das napit cerstve nadojene... a kdyz ti nekdo v tendle moment rekne, ze to cerstve nadojene je o nicem, tak na nej take budes koukat divne... ja teda rozhodne jo.

    To, ze pises, ze ti urcite uz po dni ta henna od Lushe zacala plesnivet mi prijde od tebe dosti alibisticke. Pac si ji nasla plesnivou az po dvou dnech. Navic CNV psala o doma pripravovane henne, kdyz si rozdmychavas z prasku a vody kasicku a pridas olej a tak, kdezto Lush henna uz je namichana s prisady, tudiz je vhodne se drzet jejich popisu, aspon mne to prijde rozumne.

    Pro tvoji informaci jsem si nikdy v zivote chemkou vlasy nebarvila a ani nehodlam takto ucinit. A ano, mam jemne vlasy, co se jim rady lamou konecky a ano, snazim se vyhnout kondicionerum, za prve protoze mi elektrizuji vlasy po jejich pouziti a za druhe protoze ziju v megapoli jmenem Paris a zdejsi prach se mi do vlasu chyta desetkrat rychleji, kdyz pouziji kondicioner. Jeste nejakou radoby stiplavou otazku? ;o)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZANA: Já třeba konečky zničené mám a barvím se výhradně čistou hennou. Mám je po půl roce vždycky roztřepené a musím je zkrátit - nepoužívám kondicionér, protože se mi po něm vlasy hrozně mastí, takže vlasy nejsou tolik chráněné.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    GRETKA:
    GRETKA:
    Jakou neblahou zkušenost jsi měla právě s Henné Color? Jak ta barva reaguje prostě jinak? Jak to není henna jako taková? Co ti přijde úsměvné na mým rozčarování?

    Od Henné Color se dá očekávat jistý výsledek. Alespoň po 15 letech barvení dokážu předpokládat jaký bude. Z mého pohledu se henna Lush chová jinak, a to dost divně :-)
    Skladovala jsem tu Lashku rozdělanou s vodou v míse z varného skla na radiátoře. Nechala jsem se inspirovat tady na nyxu jak lidi psali, že je dobré nechat jí aspoň den odstát. Po dni už určitě začala plesnivět.

    Jak to že máš zničené konečky? To si barvíš opravdovou chemkou? :-)
    Já teda s tou polochemkou jak nazýváš Henné Color zničené konečky neměla ani nepamatuju.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    VIGE: bych nerekla, ze se primo jedna o negativni ucinek - to je spekulativni, ale ze ta barva proste reaguje jinak, neni to henna jako takova, zas mi muzes rict, ze tim, ze pridas do smesky olej ci citron nebo ocet, se taky uz henna chova jinak a to je take pravda... proste jsem chtela rici, ze to je tak trochu jako michat chemickou barvu, pripadne odbarvene vlasy a hennu, cekat "zaruceny" vysledek je nalhavani si neceho co proste neni pravda. Navic Zuzana pise, ze se uz leta barvi hennou, tak mi to jeji rozcarovani prinejmensim usmevne.
    Jinak jake odstiny HenneColor picramate obsahuji a jake ne, opravdu nevim, na webu to nemaji, tam je vsechno přírodní regenerační barva na vlasy a pak take Henna je jedno z nejstarších přírodních barviv. Různých barevných odstínů se dosahuje přidáním dalších přírodních produktů, jako např.: slupek z ořechů, heřmánku, indiga, apod.. Proste podle mne dost tezka haluz, hlavne tim "apod.." :oD

    ADELHAIDA: mam naprostou stejnou zkusenost jako ty, na znicene konecky mi chyta henna o dost lepe nez na zdrave vlasy u hlavy.
    VIGE
    VIGE --- ---
    GRETKA:ja mam teda pocit, ze ten picramate je jen v nekterych odstinech HenneColor - Bordo, Mahagon a Medena. V ostatnich neni, pouzivam cernou uz radu let a zadny negativni ucinek jsem nepozorovala, spis naopak a ani zadny picramate o me nezavadil.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    ZUZANA: tak zas kdyz michas polochemku s cistou prirodou, tak se tomu az tak nedivim.... proste HenneColor neni jen henna, ale je tam ten picramate. A jak si ji skladovala, ze ti zplesnivela??
    Sama mam s hnedou hennou od Lushe ty nejlepsi zkusenosti. Ale jak pisu vise, pouzivam bud cistou hennu nebo jen bylinne kompozice, picramatu se vyhejbam od me neblahe zkusenosti prave s HenneColor.. jinak barva mi tehda chytla jak blazen, ale teda narozdil od tebe se mi tez dost vymyla!! byla jsem tomu moc rada.
    Ted uz pouzivam prirodni sampony, bez sodium laureth/lauryl sulfate, a henna (od ruznych znacek) uz se mi vymejva mnohem mene.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ZUZANA: Zvláštní. Vlasy jsou divná věc, což?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    ADELHAIDA: U mě je to naopak - tím, že jsou vlasy od kořínků zdravější a silnější, chytne mi na ně barva o poznání lépe než na vlasy ke konečkům.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Hlásím nedobrou zkušenost s hnědou Lush. Vlasy u kořínů, odrosty to byly možná až 15 cm, mi obarvila docela fest, bylo to skoro až tmavohnědý a zbytek zrzavý (taková světlejší měděná barva se zlatým odleskem, dlouholetým hennováním pořádně vybarvená zrz) skoro vůbec.... takový rozdíl - půlka hlavy hnědá půlka zrzavá... něco takového mi Henné Color nikdy neprovedla, naopak, dělala vždy jednotnější barvu.
    Navíc se Lushka dost rychle smyla, po dvou týdnech jsem už měla vlasy jako předtím. Henné Color mi držela jak přikovaná.
    A do třetice, část tý Lush barvy jsem si nechala, že si jí nandám ještě jednou na konečky vlasů páč jsem věděla, že nebude snadný obarvit ten zrz, a do 48 hodin mi zplesnivěla...
    Vracím se k Henné Color a asi zítra si dám kaštanovou...
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    IDENTITY: Tak někde předtím jsem tady psala tu historku od kadeřnice... paní si nechala dělat trvalou a zatajila kadeřnicím, že den předtím si barvila vlasy hennou... :-p
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PERTAKOIN: Jj, věřím zezelenání vlasů, v těchto případech jo. Spíš se mi nechce věřit, že je někdo tak ... ehm ... naivní, že kombinuje hennu a chemii v rozpětí pár dnů ;-)
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    IDENTITY: Já jsem na vlastní oči viděla zezelenat vlasy na paní co byla těsně po odbarvení peroxidem a vlezla do řádně chlorovaného bazénu. Moje kadeřnice mi také vyprávěla, že jedné její zákaznici zezelenaly vlasy poté, co dala na hennu chemii. Je to starší paní, která nemá komu co nalhávat a věřím jí to, nicméně jsem se doptávala a zjistila, že milá zákaznice si nechala dát tu chemku na hlavu jen pár dní po tom co si tam zkusmo plácla hennu. Doporučuje se odstup aspoň 4 až 6 týdnů.
    Taky mám jednu kamarádku, který zezelenají vlasy úplně po všem (včetně henny) kromě nějaký speciální šíleně drahý chemie, tak si myslím, že holt existujou lidi se specifickými vlasy, ale spíš je to velká výjimka.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    HITOMI:
    ADELHAIDA:

    Uff, moc děkuju, fakt mi spadl šutr ze srdce! Já jsem se z toho prvotního zděšení musela vybrečet příteli na rameni (naštěstí mě ujistil, že se mu líbím i takhle... je zlatej... no a mezitím jsem si i trochu zvykla) :-) Jo, s těmi vlasy na temeni X kolem obličeje to bude nejspíš pravda, ty kolem obličeje mívám vždycky světlejší a tenčí než na zbytku hlavy.
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ELIZHANNAH: Jojo, DMková se vymyje za chvíli, žádná barva nevydrží ve své původní zářivosti pokud vím:-) Jinak se nediv, jak ti to chytlo. Vlasy na temeni hlavy jsou zdravější a silnější, takže na ně všechno hůř chytá.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    ELIZHANNAH: mne se ta z DMka vymyla docela rychle. Mam dojem, ze po 2 tydnech to bylo skoro fuc :) henne color drzi uz o neco lepe
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Prosím vás, zesvětlá henna časem aspoň trošku? Dala jsem si odstín tizian, co je k dostání v DMku, ale je to fakt strašně zrzavý! Co jsem ale čekala, když je to henna, že? Předtím jsem měla odstín ořechově plavá a ten nebyl vůbec do zrz, tak mě fakt překvapilo, jak moc je zrzavý tohle... svoje vlastní mám středně blond. Ke všemu to mám ještě nerovnoměrný, vepředu mi to chytlo víc, vzadu skoro ne... asi bych dala přednost tomu, kdyby to bylo obráceně, protože se na sebe nemůžu ani podívat. Je to fakt mooooc zrzavý a jenom doufám, že to sluníčko trochu vytáhne nebo že se to mytím vlasů trochu vymyje nebo nevim.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dnes som sa patlala sama tak som zvedava kde som si nechala prazdne miesta :)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Jo a samozřejmě to nebyla nějaká brčálově zelená, prostě jako henna hází červené odlesky, po koupání v bazénu házela zelené odlesky :-D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    IKA: Tak týhle věřím :-) Ona je taková upřímná. Byla to prý černá henna - jakože henna s příměsí indiga. Tak si říkám, že v tom přecejen mohlo být cokoliv.
    IKA
    IKA --- ---
    NEVENA: v nekvalitnej henne mozu byt kovove soli, ale pridane, nie preto, ze by ich henna obsahovala prirodzene.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam