• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    IDENTITY: už mlčím :-X
    MAGI: ty konečky se zase časem rozlepí, ale jo, s hennou se dá úspěšně nechat odrůst vlasy zničené chemkou, aniž by to vypadalo nějak tragicky ;-)
    KATRINN
    KATRINN --- ---
    MAGI: Před pár lety jsem měla úplně stejnej problém, jen jsem to měla z častýho barvení, a henna mi do půl roku dala ty vlasy do pořádku tak, že jsem je nemusela úplně ostříhat. Držím palce:)
    MAGI
    MAGI --- ---
    Tak já přicházím s novym reportem :)

    ..zatím jsem zkousela bezbarvy zabaly z dmka za 70. Dnes jsem byla v kotve a koupila si ohnivě červenou od Logony + kokosový olej.
    Do henny jsem zamíchala poměrně dost olivového oleje a trochu kokosového +červenou papriku a dolít vodu. Po dvou hodinkách co jsem měla hennu na hlavě nestačim zírat. Barva krásně chytla, mnohem víc než podle vzorníku vyjít měla, vlasy hebký a rozčesatelný ještě bez použití šamponu a roztřepené konečky téměř zacelené. Bohužel mam ještě na vlasech zbytek chemicky hnědky, takže tam je to tmavší a kořínky svítěj ale je to supr a jsem nadšená :)))! moc děkuju za všechny rady a porady a tak už sem s tim chtěla seknout a ono ejhle :)) možná nahodím i nějakou fotku :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SKLIBA: No jo, jenže my, co jsme původně brunety, nyní šedneme a potřebujeme tmavě hnědou/tmavě hnědočervenou, to přece jenom vidíme jinak. Ono barvit hennou světlý vlasy je fakt snazší.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    není pravda, s olejem nebarví míň. přidávám olivák - a ne jen pár kapek ale tak 1-2 polévkové lžíce a henna mi barví jako drak, z myšoblond na tmavoměď jen to fikne... jo a rozmíchávám ve víně...
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ADELHAIDA: no tak v tom mozna fakt budou ty sediny
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Nee, předtím jsem se nebarvila vůbec, začala jsem rovnou s hennou. Začla jsem šedivět ve 13ti, barvit jsem se začala v 16ti.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    ADELHAIDA: jo, mne ted taky rostou dost rychle, ale nedavala jsem si to do souvislosti s hennou - nevim zda aplikace henny 1x mesicne muze vlasovou pokozku stimulovat takovym zpusobem. nezacly ti spis sedivet? mne cim vic je mam sedive, tim rychleji rostou (a nekde jsem i neco v tom smyslu cetla, ze sedive rostou rychleji - coz je opruz, protoze u nich jsou odrosty sakra videt :)
    a nebo jestli sis predtim barvila chemkou, tak tam zas kazde barveni vlasovou pokozku solidne masakruje, tak mohly rust pomaleji kvuli tomu a ted se vratily k rustu obvyklemu (mne po chem. barvach strasne padaly napr.)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Od doby, co používám hennu, mi vlasy rostou tychlostí 1,5 cm za měsíc, musím hennovat každé 4 týdny:-)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MAGI: Používáte někdo tyhle šampony? Koupila jsem si jeden na zkoušku - teď používám Alverde na tmavé vlasy, mám dojem, že se po něm víc lesknou, jenže taky rychleji mastí:-/
    Ještě tady mám vyživovací šampon od Welly, ale nevím, jestli jeho používání má smysl, když jsem vlasy v posledních 2 měsících dvakrát hennovana
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAGI: jo, a je to tak - henna udrzuje vlasy v kondici. Akorat zalezi na tom, co myslis tim "cim vic" - myslim, ze od urcite hranice uz to proste "lepsi byt nemuze" a vyssi frekvenci uz nic nezmenis (akorat si pridelas zbytec. praci) - rekla bych ze jsou to tak 3 tydny, casteji to imho nema smysl. Rekla bych, ze tak jednou za 4-6 tydnu (podle pripadnych odrostu taky) je idealni.
    AETHER
    AETHER --- ---
    MAGI: ja s touhle radou nijak extra dobry zkusenosti nemam (takovy spis neutral, neublizila ale ani neobarvila), mozna muzes zkusit take Lush, ti maji uz z pridavkem kakaoveho masla tusim, tak nemusis nic michat, je to rovnou uz pripravene k pouziti (tedy musis to rozpustit ve vode, to ano:).
    MANIFEE
    MANIFEE --- ---
    JESTERKA_AIENE: super, tak to jsem rada :)
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    JESTERKA_AIENE: jak pise Identity, olej/mastnota zabranuje chytani barvy. Jasne ze pokud to mas v tech vlasech nekolik hodin, tak se nejaka chytne, ale bez oleje by se chytla vic. Nejlip se rozdil pozna na vlasech sedivych nebo blondatych, kt. barvis poprve. Pokud jsou valsy tmavsi a dokonce barvene hennou pravidelne, tak se rozdil tak nepozna.
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    MAGI: jo, tahle hrubost co nejde rozcesat po henne je normalni, zmizi to s prvnim umytim vlasu samponem a pouzitim kondicioneru. to ale radim odlozit co to pujde, pokud chces barvu co nejintenzivnejsi - par dni se totiz ve vlasech ustaluje; tj. urcite nemyt driv nez po 3 dnech od aplikace henny (ale pokud muzes tak kldine i dyl). hlavne se to nesnaz rozcesat nasilim, zbytecne si je potrhas, po henne to chce vzdycky rozcesavat opatrne a trpelive
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    MAGI: asi v zásadě v každém obchodě s biokosmetikou. třeba na Národní ve Vivě natuře mají určitě obojí
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MAGI: Logonu mají v Biooo v Kotvě. Kokosový olej vyrábí např. Saloos, a tuhle značku prodávají v DM a v obchodech s bio potravinami a kosmetikou, ale přesně nevím, já ho koupila mimo Prahu...
    MAGI
    MAGI --- ---
    už je to nějakou chvíli co jsem si tu hennu dělala tak dnes jsem musela znova a musím říct, že s pár přísadami(kakao, oliv.olej, žloutek, tvaroh-jogurt jsem doma neměla) mnohem mnohem lepší :)! mám radost děkuji..

    ještě dotaz, kde seženu kokosový olej a kde seženu Logonu? (Praha)

    mnohokráte děkuju!
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    Já bych taky hádala, že s olejem to barví míň. Vyzkoušený to nemám, pravda, ale třeba čelo a okolí uší si mažu mastným krémem, aby mi na ně henna NEchytla.
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    MANIFEE: přesně tak. (A málem bych zapomněla - díky za tu poslední, domluva a předání se sestrou proběhlo naprosto bez problému.)
    WITCHIE: s olejem míň barví? Zajímavé, já vmíchávám (olivový) olej pokaždé a mám stejně pocit, že to barví jak ďas. Skoro si říkám, jestli to nezkusím porovnat... ale toho vysušení se trochu bojím a na dva zábaly za sebou jsem asi líná :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam