• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    CERNY_KOCOUR: Tak u řas a obočí to být asi může, protože se obměňujou častěji než vlasy a dovedu si představit, že ti budou v období kojení růst ne/kvalitnější. Na vlasy a chlupy hormony vliv stoprocentně mají, když jsem začala brát HA, zachlupatila jsem se pěkně:-) Ale celý vlas prostě nemůže během MS najednou změnit celý povrch, to mi hlava nebere.

    Já se hennou při menstruaci barvila docela často, ještě před braním HA. Měla jsem fakt bolestivý průběh, takže jsem seděla doma a byla to vhodná chvíle na nabarvení, protože člověk se zabalil do něčeho teplýho i s hlavou. Fakt jsem si nevšimla, že by barva byla nějaká jiná. Henna prostě někdy chytne jinak, ačkoliv uděláme všechno tak, jak to děláme vždycky.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    CERNY_KOCOUR: Mně se jednou sešlo barvení hennou a ms a dopadlo to špatně. Jsou to tak dva roky..? Jenže to nevím, jestli přisuzovat ms nebo tomu, že mi prostě posledníd dobou špatně chytá :-/ Každopádně vím, že kdysi kadeřnice říkávaly, že trvalou nebo barvu radši při ms ne, protože nechytá.
    REK11
    REK11 --- ---
    IDENTITY: děkuji ,dva v jednom nepoužívám , viděla sjem zajímavý pořad,který to nedoporučuje,tak já ho koupím,děkuji :-)
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    REK11: alverde - taky naprosta spokojenost a syoss - taktez :)
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    ADELHAIDA: ¨hele ale čistě teoreticky, nemohl by mít obsah hormonů v těle nějaký vliv na chytání barvy? Matně si vzpomínám že když jsem kojila dítě, tak ze mě kosmetička šílela, protože mi absolutně nedržela barva na řasách a obočí. Když jsem přestala, tak to rázem šlo a přitom používala pořád stejné barvy.
    Magie?? ;o)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    REK11: Alverde - spokojenost. Je jich dost druhů na to, aby sis i podle popisu vybrala ten, kterej potřebuješ. A pozor, předtím, než si dáš hennu, si vlasy párkrát umyj nějakým bez kondicionéru (žádný 2v1), ani kondicionér nepoužívej. Vlas se tím uzavře a ta henna ho obarví mnohem hůř.
    REK11
    REK11 --- ---
    ještě jsem se chtěla zeptat, jaké šampony používáte? já mám seborheu,používala jsem head and shoulders,ale nejak zmenili recepturu nebo co,ted ty vlasy po nem vypadaly strasne,tak jsem si koupila k te henne v Dm sampon...... kolegyne pouziva pry alverde.....mate nejaky tip? diky :-)
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    DANCE_GIRL: No jasně. A menstruující žena taky nesmí péct chleba, neb by se srazil a vařit mlíko, protože by zkyslo. Vlas je mrtvá tkáň a sám od sebe se sebou nic nedělá; můžou ho poškodit nepříznivé vnější vlivy a dobrými přípravky se to dá zase spravit. Můžeš jíst hodně keratinu a vlasy budou hezčí, protože budou mít z čeho růst. Jakmile ale vlas jaksi povyroste z cibulky, už na něj nemá nic z těla vliv. Všechny ty řeči v reklamě typu "vyživuje od kořínků ke konečkům" jsou jen... reklamní kec. Takže ne, menstruace nemá na barvení hennou vliv.
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    DANCE_GIRL: nevšimla jsem si... i když je dost možné, že se mi hennování s menstruací ještě nesešlo.
    DANCE_GIRL
    DANCE_GIRL --- ---
    Jednou jsem někde četla, že v období menstruace henna na vlasy hůř chytá (asi ve spojení s tim, že se tělo čistí)... nevíte, co je na tom pravdy, případně máte to některá vyzkoušený?
    WITCHIE
    WITCHIE --- ---
    REK11: nebo jablecny ocet zredeny pul na pul s vodou je taky fajn.
    REK11
    REK11 --- ---
    IKA: děkuji-)
    IKA
    IKA --- ---
    REK11: ak chces tmavohnedu, tak pouzi zmes henna+indigo, ak chces ciernu, tak najprv to nafarbi obycajnou (cervenou) hennou a nasledne indigom.
    vela tipov na konkretne zmesi najdes tu:
    http://www.hennaforhair.com/mixes/index.html
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: děkuji,zkusím :-)) omlouvám se,ale já jsem takový excelový typ sbírám data do úmoru :-)) děkuji
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: právě že ne, tím vínem se mu snažím vyhnout.
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: aha,tak děkuji a citron tam k tomu dáváš nebo už vůbec ne?
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: hennu rozmíchávám ve vodě s vínem. Nesmí se ho tam dát moc protože to potom docela čpí.
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: jako ze si hlavu polijes vinem? promin,ptam se blbe,ale tohle si nedovedu predstavit :-)) jeste to muzu pit,ale efekt na vlasy to zrejme nebude mit zadny .-))
    CERNY_KOCOUR
    CERNY_KOCOUR --- ---
    REK11: To nemám vyzkoušeno. Moje osobní zkušenost je, že když se to rozmíchá s něčím kyselým, tak to líp chytá (princip octa při barvení látek). A abych se vyhnula případným světlícím účinkům citronu (co si budeme povídat, když mám špinavé ruce od ořechů, tak pomůže jedině napatlat citronem), používám kyselinku z červeného vína...
    REK11
    REK11 --- ---
    CERNY_KOCOUR: přečetla,akorát je to na mě dost informací najednou :-)) a ted mi rekni,ten citron fakt zesvetluje?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam