• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    WOODY_: já to dělám stejně jako slečna/paní na těch fotkách z dlouhevlasy, napatlám pokud možno všude ke kořínkům a pak to (s přidáváním další henny) promnu směrem ke konečkům, obvykle si ještě trochu navlhčím ruce a prohnětu to dohromady jakoby v drdolu na temeni (taky tak ty vlasy nechávám a zabalím). Chce to jen trochu cviku, já už ani tolik toho bordelu na umyvadle nenadělám (ale zas si házím kolem ramen hadr, protože tam mi to teda při nanášení ukápne docela často).
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    tak dekuju:) jak budu mit chvilku, zajdu se tam poradit
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: za mě do ní jdi, spousta lidí henny i míchá (čili henne color nevyhazuj) alespoň ti obě déle vydrží :-)
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    ach jo, jasi bych potrebovala nekoho, kdo mi to napatla:))
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: no mne prave jeste zbyva asi pulka te cerne henne color a nechci to vyhodit
    ta lush je i drazsi, ale zas pokud by mela lip chytnout .. tak bych ji asi po dalsim marnym pokusu zkusila .. :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: základ máš dobrej :-) já mám vyzkoušenou od Lushe (odstín brun) ta by to mohla ztmavit ... navíc pokud bydlíš v Praze, tak skoč do Palladia a tam ti slečny v obchůdku poradí (většina z nich barví hennou taky a mají zkušenosti)
    LUSH ČERSTVÁ KOSMETIKA - Caca Brun
    http://www.lushcz.cz/e-shop/produkt/20391-caca-brun.html?katID=31
    jinak holky tam doporučují míchat, ale to už dost leze do peněz
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: ja prave nechtela uplne cernou, jen aby mi to chytlo do tmava :) prirodni mam stredne hnedou, ale asi zadna fotka neni moc vypovidajici .. jen je ta barva takova nevyrazna a chtela jsem je ztmavit a samozrejme se vyvarovat chemii

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: indigo se přidává, pokud chceš jít opravdu do černé (a pak musí odrůst) jakou máš vůbec tu základní barvu?
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    TEEAK: indigo jsem nesehnala a nekde jsem i cetla, ze treba je pak problem se ho zbavit ci co:) abych ted nekecala, jinak do te moji smesi jsem pridala cerny caj, kavu, med, citron, kokosovy olej, nejaky koreni .. dost toho bylo, ale asi to chces nechat dyl odlezet a dyl pusobit .. :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    WOODY_: ono taky záleží co v té směsi henny máš. do černa (tmava) barví indigo, henna jde vždycky do zrz (červené, měděné, hnědé) ... a pak je tu jak zmiňuješ i ten háček, že každý má jiné vlasy a jinak mu to chytá :-/
    WOODY_
    WOODY_ --- ---
    ja se bavila uplne poprve, konzistence mi prisla fajn, akorat po tretim naneseni henny se mi vlasy nejak zacaly cuchat a zacalo bejt pro me dost problematicke dobarvit zbytek hlavy, tak jsem hennu trochu zredila jeste cernym cajem :) ale asi jsem se dopustila nekolika chyb, protoze jsem to nechala odlezet v teple jen hodinu a nanasela to na suchy vlasy, myte par hodin pred :) mam jemny vlasy, prislo mi, ze by to nemel byt problem

    ted koukam na foky z barveni hennou na dlouhevlasy a prijde mi to strasne snadne:))
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    ADELHAIDA: to máš pravdu s tím zhoustnutím... tak já ho zkusím přidat později a uvidíme :) je fakt, že za ten den v té směsi to ani nestihlo začít smrdět... ale v létě by to bylo možná horší :D
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    ELISHKA: Tak asi ti to vlasy ještě nesežralo:-) A smrdutá vejce se do nějakých mastí na růst vlasů i používala, takže třeba je to naopak dobře:-D Počítám, že za den to v té henně žádnou neplechu neudělá. Taky jsem tam dřív to vejce dávala už při míchání, ale teď ho používám na zředění, páč za tu dobu henna zhoustne a nejde tak dobře nanášet.
    ELISHKA
    ELISHKA --- ---
    ADELHAIDA: já to nechávám stát i s tím vajíčkem... to asi není nejlepší, že? :O
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GALTHEA: Hennu rozdělám s vodou a kakaem, případně s paprikou večer kolem šesté až osmé. Přikryju to potravinářskou folií a dám na topení, které je současně pod oknem, kterým při troše štěstí svítí slunce:-) Druhý den přijdu z práce o něco dřív, přidám do směsi vajíčko a kolem páté dám na hlavu. Takže to stojí necelých 24 hodin a teplota se střídá, není konstantní.
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    ADELHAIDA, AETHER: a to pak necháváte odstát kde/jak dlouho/při jaké teplotě? dík:).
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    Připadá mi, že je důležitý se toho nebát. Prostě si vzít starý triko, naklonit se nad umyvadlo a pořádně si to kydnout na hlavu. Já si to tam dávám po hrstech a zapracovávám, jako když si dávám do vlasů šampon. Dřív jsem se snažila vlasy rozhrnovat a nanášet to do jednotlivých "řad", ale s tím se právě hodně nadělalo. Teď to prostě nahodím, během pěti minut rozmažu, zatočím do drdolu (spolubydlící se mi pak směje, že mám na hlavě hovno) a zabalím do folie. Meju jen to umyvadlo, kam ukápne pár kousků.
    AETHER
    AETHER --- ---
    NIMUI: já už barvím hennou asi tak sedm let a většinou ani nekápnu:) taky připravuji předem a nechám odstát
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ja kdyz do toho dala vajicko a trochu medu bylo to takovy vic gelovity takze to nepadalo vsude mozne aspon.. ono to chce proste dobre vychytat tu konzistenci no :)
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    WOODY_: No, jak píše Adelhaida - cvik je cvik. Já henu používám druhý rok a dneska jsem konstatovala, že se lepším a už neuklízím celou koupelnu, ale jen čtvrtinu :-))) Ale minule se mi to povedlo ještě lépe. Vedle toho uležení mi na konzistenci, která lépe drží, pomáhá přidat více (olivového) oleje... Ale u heny je to i hodně o konkrétním typu vlasů :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam