• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    JESTERKA_AIENE
    JESTERKA_AIENE --- ---
    SKLIBA: nedávno jsem taky začla zvažovat, že se vrátím ke své vlastní barvě (mám zbytek balíčku henny, tak na dvě až tři barvení, tak dodělám a pak uvidím)... ale taky jsem ještě nevymyslela, jak to provést jinak než nechat odrůst a ostříhat, nebo nechat odbarvit (jestli to teda jde).
    "Ono se to vymyje" podle mě může fungovat na tmavovlásky, které naopak píšou o problému, že na jejich vlasech henna není skoro vidět. My blondýny, na kterých i henna z DMka chytne jako výrazně oranžová, máme zas ten opačný problém, no.

    Každopádně na netu jsem k tématu odstraňování henny našla třeba:
    http://www.hairmaven.com/showthread.php?4844-How-to-remove-henna-from-hair
    http://www.mookychick.co.uk/health-beauty/hair-styles/removing-henna.php
    http://www.essortment.com/henna-hair-dye-color-removal-59071.html
    http://sarah-tennant.suite101.com/methods-for-removing-henna-from-hair-a173297
    http://www.network54.com/Forum/235232/message/1093467916/Removing+henna+professionally
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SKLIBA: ruzne, nekdy toho lushe, tudle jsem dostala egyptskou protoze kamaradka nebyla spokojena s vysledkem (ano, henna neprekryje sediny..), a pak si nekdy taky kupuji od hennedrog... cistou hennu nebo tu bezbarvou..
    Jedine co mne napada je picramate jestli pouzivas hennecolor, tomu se vyhybam :o) a ten todle muze mit dost dobre na svedomi, a nebo mas proste jinou strukturu vlasu co lepe chyta ;)
    A jak pise VEVER: castecne je to kvuli vysusovani slunickem, castecne to proste "ztraci barvu" rekla bych mytim, a nerekla bych ze uplne, to opravdu ne, ale proste je to mene syta barva... viz. GRETKA: kdyz se podivas na tu posledni fotku tak proste uz to neni tak syte, porad je to ale sytejsi nez moje prirodni barva ;)

    Tudiz bud chces radikalni zmenu, potom je to kadernice, odbarveni (ale nevim jak to s hennou jde, nejspis to nebude problem), nabarvit na "tvoji" barvu a mas to ;), a nebo se bojis odbarvovani a pak mas moznost to stahnout k te hnede a postupne redit - trochu piplacka, ale vysledek +/- jasny ;) a v tomdle pripade ti vrele doporucuji toho lushe hnedou.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ženské, to mi povězte, jakou hennu to používáte, že se vám to vymývá? já měla naposledy pauzu mezi barvením skoro čtvrt roku a z konců se mi nevymylo ani prd, jen mi vesele na hlavě sílila blonďatá silnice :-D asi jsem bavila moc pořádně
    ono by mě to ani tolik nelákalo vracet se k původní barvě, kdyby mi zase od sluníčka tak děsně nešisovalo obočí, vypadá to jak pěst na oko a barvení je opruz
    VEVER
    VEVER --- ---
    SKLIBA: Já mám na hlavě asi něco podobného (přírodní i obarvené) a jednou se mi nějak nechtělo dobarvovat a dopadlo to tak, že asi deset čísel jsem měla svoje, zbytek barvené...a ono to tak nějak částečně šisuje (henna i původní barva), částečně se to vymývá a ve výsledku to vůbec nevypadá špatně. Teď přes léto mám víceméně v plánu to zase nechat trochu odrůst a abych trochu oživila vlastní barvu, tak plánuju zkusit blond hennu. Už jsem tím jednou nějaké odrosty barvila a ačkoliv to nemělo příliš efekt, trochu to ty vlasy prozářilo, myslím. A sluníčko vyřeší zbytek :)
    Mimochodem, naposledy jsem do nějaké té bordó henny dávala místo citronu ocet, docela hodně, myslím, že už tam vůbec nepřišla žádná voda a mám dojem, že to trochu zesvětlení způsobilo...a nesežralo mi to ani vlasy ani kůži, a to mám vlasy jemné a kůži suchou :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SKLIBA: muzes udelat to, ze budes postupne pridavat cim dal vic ty bezbarve henny a tim postupne prechazet... jinak mne se teda henna postupne vymejva, v radu mesicu a to i z konecku.
    Dalsi moznost je prejit z tmave medeny na hnedou... doporucuji ti lushe, puvodni barvu mam priblizne stejnou jako ty, a todle ti umozni nemit tak vyrazny rozdil od odrostu, a taky pripadne postupne redit ;)
    ELODY_MELODY
    ELODY_MELODY --- ---
    SKLIBA: neodbarvuj, to nebude fungovat. sama jsem to zkoušela asi dva roky a jednou mi ruply nervy a zase jsem to obarvila na červenou. Nakonec se to všechno nějak vymylo a odrostlo a i když mám konečky trochu víc do žluta, tak to vypadá v pohodě. Zkus si vygooglit nějaké šampony, zábaly a zkus to prostě vydržet.
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    SKLIBA: Hm, to je právě jedna z málo připomínaných, ale dost základních vlastností henny: když už se jednou "na hennu dáš", těžko se z ní couvá jinak než odrůstáním. A čím výraznější změna barvy to je, tím víc s tím člověk musí počítat :-( S hledámí kadeřníka držím palce a jinak bych radila používat co nejvíc kondicioner, pokud můžeš. Ten vymejvá vydatně.
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    NIMUI: jak jsem psala tady SKLIBA, to nebude fungovat. hennou nic nezesvětlím
    AETHER
    AETHER --- ---
    NIMUI: hennová je většinou tmavší než původní, takže můžeš třeba změnit odstín, ale nezesvětlíš to...
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    AETHER: A co takhle obravit hennou parkrat na nejakou barvu blizsi tve prirozene? A postupne prechazet na tu bezbarvou, az ti narostou tvoje...?
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    AETHER: no tušila jsem, že to tak nějak bude, ještě je otázka najít šikovného kadeřníka, který to zvládne
    AETHER
    AETHER --- ---
    SKLIBA: na svou barvu imho neodbarvis, muzes hermankem zesvetlit, ale to je vse; nejlepsi by asi bylo zajit si k nejakemu sikovnemu kadernikovi, ktery to setrne odbarvi a pak Ti na to hodi barvu podobnou te Tvoji
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    předesílám, nechat odrůst nehrozí, hennou barvím na tmavě měděnou a od přírody jsem slovanská myšblond
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    technická, neřešily jste tu některá, jak šetrně hennu odbarvit? chtěla bych se po letech vrátit ke svojí přírodní barvě a už hennovat jen bezbarvou, ale nerada bych si na hlavě vyrobila chemlon nebo nějaký exotický odstín
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    WOODY_: mam lehce tmavsi barvu, ale jen o trosku, a poprve me caca brun od lush skoro vubec nechytla. ted jsem ucinila pokus c.2 asi po pul roce a o odstin mi to ztmavlo, do hezke vyraznejsi hnede. tak tomu dej jeste sanci :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    TURMAWEN: imho se ji nic nestane...
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    TURMAWEN: taky se mi už jednou stalo, přežila bez problémů a barvila beze změn, možná dokonce ještě o chlup líp :-)
    TURMAWEN
    TURMAWEN --- ---
    Myslíte že nevadí nechat odstát henu cca 35h? Udlěla jsem si ji včera večer a dneska asi nestíhám dát na hlavu:/
    AETHER
    AETHER --- ---
    GRETKA: dávám lžíci medu a úplně v pohodě - a teda na rozdíl od IDENTITY mam i leskle vlasy:)
    (viz [ AETHER @ H:E:N:N:A ] )
    ADELHAIDA
    ADELHAIDA --- ---
    GRETKA: No já nevím - mně dá docela práce vymýt hennu, myslím, že v té době už tam žádný med nebude:-)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    IKA: Můžu potvrdit. Jenom mám, nevím proč, pocit, že pak po vymytí nejsou vlasy tak pěkně lesklý.

    GRETKA: Žádnej problém.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    IKA: a jak je to s vymejvanim medu?? ;) ale napad super.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam