• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    AETHER: Taky bych to tak viděla..ale zase jsem dostala jako dárek balení docela fajn obličejové masky, tak jí to nebudu mít za zlé :-).

    Díky moc všem, zachovám tedy tradiční postup :-).

    Taky mi tvrdila, že po nanesení hennové bahno ztvrdne a lze ho mít na hlavě bez zábalu - nemáte s tím někdo zkušenost? Vím, že nezakrytá by měla jít víc do hněda, čehož bych ráda docílila, ale nedovedu si to moc představit, všechny ostatní henny mi do hodiny po nanesení tekly i zpod igelitu a ručníku..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    GOLDBERRY: já dávám jednu kostku (záleží jak moc máš směs hustou) a většinou vlasy umeju, pak jdu provádět alchymii vaření henny (to většinou tak příjemně proschnou akorát) a nechávám aspoň 6 hodin nebo na noc
    AETHER
    AETHER --- ---
    GOLDBERRY: celou tabulku možná pro úplně první barvení hennou, ale i tam bych to viděla spíš na víc vrstev, to toho paní prodavačka chtěla co nejvíc prodat, ne? Navíc tedy ty ženské z Lushe toho o henně moc neví, alespoň to tedy platilo tak tři roky zpátky, kdy jsem tu jejich používala. Takže jestli jsi zvyklá na mokré, dej na mokré:)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    GOLDBERRY: Hennu Caca Rouge jsem používala docela dlouho, na vlasy do půl zad mi stačily dvě kostičky. Nanášela jsem na vlhké vlasy, nechávala působit 6-8 hodin a vždycky to vypadalo pěkně, takže se nenech rozhodit návodem :)
    GOLDBERRY
    GOLDBERRY --- ---
    Ahoj, prosím o radu. Pořídila jsem si hennu z Lushe a v návodu se píše, že se má nanášet na suché vlasy a nechat působit 2h. Děláte to tak? Nezdá se mi to, leta si barvím vlasy hennou od arabů, nanáším na mokré vlasy a nechávám působit 3-4h..
    A ještě, v obchodě mi prodavačka tvrdila, že při prvním barvení je potřeba použít celou tabulku, aby se vlasy dobře obalily (podotýkám, že mám mikádo pod bradu). Není to zbytečně moc? Nabyla jsem z tohohle auditka dojem, že většina z vás používáte mnohem menší množství..
    Moc děkuju a omlouvám se, pokud opakuju něco, co se tu už řešilo, nepodařilo se mi nic moc kloudného vyfiltrovat.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KYNCLACZ: Oki, tak tam problém fakt nebude :-))))
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    NIMUI: Hele nanáším na vlhké vlasy. Zapařit nechávám:) Potravinová folie a dvě čepice:))
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KYNCLACZ: Jo - ještě mne teď tak napadlo - nanášíš na suché nebo na vlhké vlasy? A zapařit necháváš? :-) Jen pro jistotu...
    ELSPETH
    ELSPETH --- ---
    takový oříškový, jinak přimíchávám drcený rozmarýn a vejce
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    Díky moc:) Mrknu na to složení a snad se to podá! Citron jsem tam dávala, tak uvidíme.
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KYNCLACZ: 5 hodin je dost, to by mělo stačit. Tak henne color, Lush... Ale jak je tady psáno, i na šamponu záleží. Henne color má i šampony, dle mne docela dobré...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KYNCLACZ: zkusila bych trochu (dost) citrónu, funguje jako přírodní zesvětlovač a v červené kyselost navíc posiluje barvu
    IDENTITY: pravda pravda, silikony henna nemá ráda
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KYNCLACZ: amodimethicone trideceth-12 chlorid cetrimonium, lauryl methicone copolyol, dimethicone copolyol... Zhruba tohle hledej ve složení.
    Že chytá na zničený chemkou, je celkem logický, protože jsou asi dost narušený, tudíž do nich henna snadno pronikne. A odrosty můžou být obalený právě těma silikonama.
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    IDENTITY: No ona mi krásně chytá na ty chemkou zničený, ale na odrosty vůbec:( Upřímně vůbec netušim zda v těch šamponech je silikon. Co na nich má být přesně uvedeno?
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    KYNCLACZ: Tahle henna mi vždycky chytala výborně, i na vlasy, které byly chemkou barvené nějakých 10 let předtím. Nepoužíváš šampony a kondicionéry se silikonem?
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    NIMUI: No zkusila jsem tu červenou a teď měděnou. Je pravda, že jsem to nejvíc na hlavě měla 5 hodin. Tak já zkusim nějakou jinou. Máte typ?
    NIMUI
    NIMUI --- ---
    KYNCLACZ: jakou barvou barvíš? Zkusila bych změnit hennu, zkusit jinak míchat a hlavně nechat na hlavě hodně dlouho.
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    Ahoj, začala jsem hennu používat poměrně nedávno. Koupila jsem si hennu Lamda, ale prostě za žádnou cenu mi to nechce chytit na odrosty:((U hlavy mam kaštanovou hnědou. Takže poměrně tmavou. Zbytek vlasů mi chytá v pohodě, protože jsou dost zničený, ale ty odrosty mě nutí přemejšlet, zda se na to nemám vykašlat a zase barvit chemkou. Nemáte nějakej typ? (vim že henna nezesvětluje, ale naivně jsem doufala, že třeba ty odrosty trochu chytěj nějakou barvu).
    AETHER
    AETHER --- ---
    MORGYSZ: tak já vždycky celkem míchám, ale dneska jsem tam dala fakt od každého trochu... no a povedlo se:)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    AETHER: Tohle je na henně daleko nejzábavnější :D ta alchymie a nejistota výsledku :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam