LOBOTOMKA: jsem přírodní blondýnka, hennou barvím už přes 5 let, vyzkoušela jsem leckterou, i ty, které měly být červené nebo hnědé... Po každém hennování je barva trochu jiná, vypadá taky různě na denním a umělém světle. Ale ještě žádná nebyla nezrzavá (
foto - pigment z henny se na vlasech vrství, proto tmavnu). U henne color (práškové barvy) jsem ve výsledku nepoznala rozdíl mezi měděnou, burgundskou a hnědou, všechno téměř na chlup stejné. Takže se přiznám, že k růžovému nebo studeně červenému odstínu jsem dost skeptická.
Takhle - obávám se, že napoprvé to pravděpodobně nebude odstínem a sytostí odpovídat tvé představě... mohlo by to být lepší po více barveních, teoreticky. Ale pak zas už tu hennu z vlasů asi nedostaneš - moc se nevymývá, nejde/nesmí se to odbarvit, nemělo by se to přebarvovat oxidační barvou... a vůbec, já už asi rok řeším, že chci změnu barvy, ale henna mě nepustí.
(btw. První trochu nadějný pokus je hnědá Khádí, která aspoň trochu tlumí tu řvavou zrz.)
Otázka je, jestli to s chemkou bude lepší... ve dvanácti na táboře jsem si, blbka, plácla na hlavu přeliv na tmavší vlasy, samozřejmě aniž bych si z toho omezení něco dělala, a skončila jsem oranžová na další rok. Ale to se dá aspoň přebarvit (ne že by mně tehdy rodiče dovolili, abych s těmi vlasy o něco dalšího pokoušela :))