• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    ADENYX
    ADENYX --- ---
    TEEAK: to je dobře,jen nás pouč;) my sme rádi:)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: se omlouvám, že se tu tak předvádím. poslední dobou jsem toho hodně o barvách načetla, tak mám "plnou hubu keců" :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    VEVER: čistá henna tohle nedělá. zelenou mohou dělat příměsi v "levných" nebo nekvalitních hennách (případně i jinak než červeně barvících hennách - příměsi prostě mění původní podmínky) - to že je někde ve složení napsaná lawsonia ještě neznamená, že tam není už nic jiného (zelenou dělají hlavně metalické soli)
    čili abych ti odpověděla na otázku (imho) ano i ne. záleží na kvalitě materiálu (tzv. henny), který používáš.
    VEVER
    VEVER --- ---
    Jak to tu čtu...pokud se dá henna na peroxidem odbarvené vlasy, taky zezelená? Nebo se to týká jenom nějakých složitějších chemických barev?
    ADENYX
    ADENYX --- ---
    TEEAK: jo,je tak... si taky myslím,že prostě nikdy nikdo neví,co z té barvy vyleze když to dají na hennu..a ten ježek bude nejschůdnější řešení,samozřejmě ale hned na blond,abych nebyla jako kluk úplně:) no což,má se zkusit všechno:)) prozatím zkusim opatrně hnědou barvu na mahagon hennu,co to udělá..
    GREENFAIRY
    GREENFAIRY --- ---
    Co dáváte do henny, aby byl odstín víc do hněda? Na moje vlasy všechno chytá oranžově ./
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ISCH: Tak tomu říkám radikální krok :)
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ISCH: Ten ježek Ti ale vážně moc sluší!
    ISCH
    ISCH --- ---
    Jo, dámy, k tomu mému experimentu s odbarvováním - jsem na ježka, vlasy to trochu odnesly kvalitou a stejně se mi to nepovedlo odbarvit tak, jak jsem chtěla. Tak jsem to prostě sundala.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADENYX: tohle je jediné vysvětlení, které mi dává smysl a neprotiřečí si (a že už jsem jich slyšela). kadeřníci se podle mě henny bojí z jednoho prostého důvodu - nikdy nevědí, kolik toho už ve vlasech je a v jaké intenzitě a kvalitě (vedlejší už pak je, že spousta kadeřníků prostě nepoužívá zdravý rozum, ale to, co jim někdo před dvaceti lety řekl ve škole .. tím neříkám, že jsou takoví všichni)
    ADENYX: ježek je fajn :-) ale z vlastní zkušenosti - barvila jsem i ježka
    ADENYX
    ADENYX --- ---
    TEEAK: Blanka je fajn, to video jak jde dohola je super:))) tak proč nezkusit delšího ježka že jo:) a je po problému s barvením:)
    ADENYX
    ADENYX --- ---
    TEEAK: děkuju za vysvětlení, mně jen nebylo jasný to,že by henna ten vlas natolik obalila,že i peroxid na něj nedostane..ale asi nedostane:)stejnak vyzkouším,co to udělá..pak dám vědět,třeba se stane zázrak:))
    ADENYX
    ADENYX --- ---
    MORGYSZ: díky moc za tipy, ocet a sodu zkusím..asi to budu muset udělat tak, že přejdu nejprve na hnědou hennu aby to odrůstání nebylo tak vidět a pak na krátko v létě:)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ADENYX: peroxid funguje tak, že se dostane dovnitř do struktury vlasu a tam "sežere" pigmentová zrna. na hennu (většinou) nefunguje, jak má. a kadeřníci se ho bojí z dobrých důvodů (si myslím já) protože henna nepřebarvuje pigmentová zrna (jako klasická barva), ale uzavírá strukturu vlasu, a obaluje ho "z venku" - čili pokud se peroxid dostane (přes hennu) dovnitř a sežere tvoje vlastní pigmety ve vlasu, jediný výsledek, kterého dosáhneš, bude zesílení odstínů, které dala henna.
    pokud máš obalený vlas hennou tak důkladně, že se peroxid dovnitř nedostane, nic se nestane :-)
    BlaHo 55 – Profesorka Blanka a barvy - Autor: blaho, Video na Stream.cz (ID: 138753)
    http://www.stream.cz/uservideo/138753-blaho-55-profesorka-blanka-a-barvy
    tady se sice nemluví o henně, ale krásně člověk pochopí, jak to s tou barvou funguje

    mimochodem jsem naprosto v šoku. můj muž mi po včerejším barvení položil nevinnou otázku: čím to voníš? to je hezký :-D a já si bláhová myslela, jak bude trpět :-D
    IKA
    IKA --- ---
    MORGYSZ: To tiež.:)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    IKA: Kadeřníci ji nemají rádi i z mnoha jiných důvodů, které jsou často bludy.
    IKA
    IKA --- ---
    ADENYX: To je jeden z dôvodov, prečo kaderníci obvykle nemajú hennu radi. Proste to nejde odfarbiť.
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    MORGYSZ: ooo :)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    ADENYX: Tak se to pokus co nejvíc zesvětlit přírodnějšími prostředky, často to pomůže. Pár stránek dozadu jsem házela tipy, plus mám jeden nový - mýt si hlavu sodou bikarbonou a splachovat po ní rozředěným octem (krom stahování barvy budeš mít lesk jak blesk a vraj nadýchané vlasy) :)
    ADENYX
    ADENYX --- ---
    PIKKMA: tak to není potěšující..nechat to odrůstat je nerálný,vypadala bych děsně:) tak leda na ježka:D to bude ještě zajímavý ..čekala sem že je peroxid teda mocnější no..ale díky holky,aspon si nedělám iluze..
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    ADENYX: najednou z toho blond urcite nebude.. segra kdysi barvila medenou hennecolor (i kdyz khadi drzi podle me jeste o dost vic) a chodila ke kadernici na blond melir, nejdriv ani moc videt nebyl, pak uz jo, asi po roce uz byla blond :) i kdyz myslim ze nejaky naznaky tam stejnak byli tak ze to muselo odrust, ale aspon ten prechod nebyl tak vyraznej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam