• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Já už to tu někde asi i psala. Nicméně co jsem si uvědomila, že mi henna tmavne fest a že v tom vypadám nemocně, tak jsem sesbírala info a jala se to zkoušet. Původně jsem barvila jenom 1-2 krabičkama měděné Hennecolor, pak poměrem 1:2 blond :měděná, tak jsem ten poměr obrátil a hennila takhle asi rok. To pomohlo relativně dost, pak taky nehennit pravidelně po měsíci, loni zjara jsem měla období, že jsem na to nějak neměla čas a chuť, takže jsem nehennila pár měsíců a henna současně odrůstala i vymývala se, tuším tak pěticentimetrové odrosty jsem měla přes léto. A začala jsem používat Baleáckou sadu More Blond (šampon, sprej), což taky pomohlo, dost to zesvětlilo. A na podzim jsem nakoupila neutrální hennu a trochu měděné a začala dělat100g - 80g neutrálu a lžíce či dvě měděné. Teď jsem ještě přikoupila blond a picnu to do toho příští hennění. Teďka většinou henním co 6 týdnů zhruba, žádné výrazné odrosty nemám,tak se to snese. Ale ty blond šampony hodlám používat znovu, bo u mě je světlejší zrz prostě lepší.
    A je docela vtipné, když si obtočím cop kolem hlavy - cop je výrazně tmavočervený a hlava takova světlá blondorez :).
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    MORGYSZ: Jak to zesvětluješ? Mícháš při barvení s neutrální hennou, nebo nějaký jiný trik?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    KYNCLACZ: Tak tuhle barvu mám na přímém slunku :D Ale ve stínu je to o dost horší. Ještě že to už dva roky zesvětluju, měla bych už kafobrondozelenou :evil:
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KYNCLACZ: to je prostě k vzteku :-) já mám vlasy krátké, takže mě se to jen ztmavuje a sem tam se chytí nějaký ten lesk (který je vidět jenom v koupelně pod bodovkama a nebo pod přímým sluncem). dneska jsem zkoumala vypadnuvší vlas a u kořenů mám světloulinké odrosty (tak 2mm) a pak plynulý přechod přes tmavou hnědou až do skoro černé a to jsem posledně barvila caca rouge (červená)! (a před ní maroon - hnědá)!!
    no nic, asi se dám zase na černou a indigo a budu ze sebe dělat nějakou dobu Morticii Adams :-D
    KYNCLACZ
    KYNCLACZ --- ---
    Taky mám stejný problém. Mám kaštanově hnědé vlasy. U hlavy mi henna chytá hodně tmavě skoro dohněda (jak už mi to odrůstá a vlasy mám zdravější), pak mám přechod tmavě červeno - zrz a zničený konce mám náádhernou světlou zrz, která by se mi líbila po celé hlavě:(( Ale mám smůlu no:( Po henně mám opravdu mnohem hezčí vlasy než po divokých barvících experimentech. Ale jak mi to postupně odrůstá, ta nakonec asi budu hnědovlasá:(( A přitom ta zrz je ták krásná. Tahle holčina má na té úvodní fotce nádhernou barvu: http://www.osobnosti.cz/deborah-kahlova.php
    FLOE
    FLOE --- ---
    Kdyby se nekomu hodilo. Mam doma cernou, hnedou a neutralni Henne Color. Pytliky minimalne napul plne. Kdyby nekdo mel zajem, prenecham za caj. Kdyztak posta. Praha.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    TERKA_ORANGE: Tak igelit je samozřejmost. Těžko bych běhala po baráku s nahenněnými vlasy i bez dredů :) Nicméně jste mi teda dodaly zajímavou zkušenost, picnu to do našich článků na webu, ež ani s dredy nebojíme se vlka nic... :)
    TERKA_ORANGE
    TERKA_ORANGE --- ---
    MORGYSZ: -na vlasech- jo jde hur smyt nez klasicka barva, ale neni to zas tak hrozne, vzdycky jsem si hlavu prevazala igelitem, aby bahynko nezaschlo
    HOLYJOLI
    HOLYJOLI --- ---
    MORGYSZ: Zkušenost s hennováním dredů mám, kupodivu to vymývání nebylo tak strašné, jak jsem si myslela.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Tak s dredama nemám žádnou zkušenost, nevím vůbec, jestli bys z nich hennu dokázala vymýt, když i z normálních vlasů jde dolů dlouho.No a pastelová zrz (myslím, že vím, jakou myslíš - něco jak má Geislerová, ne?), tak takovou hennou dostaneš velmi obtížně i když máš vlastní vlady blond. To se pak musí barvit blond hennou s trochou měděné a i tak je to sázka do loterie.

    Odbarvování je humusný záhul a pak bys musela dlouho čekat, než bys na to tu hennu mohla plácnout, aby ti to a) vůbec chytlo a b)abys nezezelenala ;).
    Tut mir leid, no.
    TERKA_ORANGE
    TERKA_ORANGE --- ---
    MORGYSZ: co se tyce svetlosti, mam takovou stredni hnedou do sediva, henou se barvim uz tak dva roky na oranzovou. odstin je sice na mych vlasech zrejme oranzovy, ale chtela jsem jeste svetlejsi a zarivejsi, takovou pastelovou. no tak jsem premyslela, ze bych si je odbarvila a pak nabarvila henou. nicmene minuly tyden mi znama ukazovala, jak si konce dredu odbarvila peroxidem a par jich ji odpadlo casem :D mam taky dredy a fakt o ne nechci prijit, lepsi se smirit s tim, co mam :)
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    TICHTICZKA22: na zesvětlení vlasů je skvělé sluníčko a heřmánkový odvar, také citrón dobře zesvětluje a to nejen vlasy ale i pokožku, což naše prababičky moc dobře věděly a potíraly si pokožku citronovou vodou, aby měly kránou běloskvoucí plěť :). Ale ty si tím zase nepatlaly vlasy, páč tmavá barva zdůrazňuje pleť jako mlíko :). Já jsem hežmánkovou kůru na své vlasy nepoužila, protože mám svou tmavou hnědou ráda, ale i tak mi sluníčko pravidelně konečky zesvětluje a červená henna, kterou jsem na nich aplikovala naposledy před rokem (používám teď buď s indigem nebo bezbarvou) na nich drží pořád a mám konce vlasů zrz, a nejde to jinou henou přebarvit (indigo se poměrně rychle vymeje)...
    VEVER
    VEVER --- ---
    TICHTICZKA22: No, já mám na hlavě světle hnědou taky a výrazná zrzavá není problém. Možná mám světlejší světle hnědou :)
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    MORGYSZ: hmm tak už teda naděje umřela :-d No jo, tak myslela jsem si to...

    TEEAK: i na světle hnědé jo? Hmm, tak to bych neřekla. Holt musíme zůstat u hnědý asi... :-)
    SKLIBA
    SKLIBA --- ---
    ADELHAIDA: s oleji tu zkušenost nemám. přidávám pravidelně ať už oliváč nebo hroznový olej, barvím z myšoblond na tmavoměď a rozhodně s účinností nemám potíže. jediný a pro mě podstatný rozdíl hraje pro olej a to, že nejsou vlasy po barvení vysušené, což bez oleje bývaly
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TICHTICZKA22: taky už jsem se téhle naděje vzdala - moje (ač světle hnědé vlasy) i červená henna jenom "leskne" do zrz a ztmaví na hnědou.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Ne.
    Henna nezesvětluje, jediné, jak si pořídit světle či zářivě rudé vlasy, je buď paruka nebo odbarvit na blond a nabarvit chemicky. A předpokládám, že na takové zvěrstvo máš vlastní vlasy moc ráda ;).
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    TEEAK: aha... dobře tedy. Až někdy budu barvit do červena, přihodím :-)

    Z 99% mi to přijde jako hloupost a záležitost odbarvování a chem.barvení, ale stejně se zeptám, naděje umírá poslední... :-) Mám tmavě hnědé vlasy, většinou mi henna chytá bez problémů. Poslední dobou hrozně očumuju zrzky a takové ty opravdu přirozené zrzavé odstíny. Dalo by se něco takového vykouzlit s hennou na tmavě hnědé vlasy? Né mít silné zrzavé odlesky, ale prostě zrz :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SAMANOVA006:
    TICHTICZKA22: u toho octa je to takové neurčité. v henně totiž způsobuje uvolnění pigmentů, ale chce to počkat nějakou dobu. khadi ho na stránkách doporučuje u červených odstínů - míchání tzv. "na kyselo"
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    SAMANOVA006: u Khádí by se do toho nemělo míchat nic. Oleje neE. A ten ocet - hele já mám ocet v hlavě zapsaný jako všeobecný stahovač barvy... nikdy jsem ho proto do ničeho nepřidávala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam