• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    TEEAK: to mě právě taky zarazilo, tak jsem si říkala, jestli to třeba někdo nemá doma - nemá zkušenost..
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    SAMANOVA006: já bych z toho měla trochu strach. je sice hezké, že píšou co neobsahuje, ale možná by bylo zajímavější přečíst si co obsahuje (což už se nikde nedočteš)
    SAMANOVA006
    SAMANOVA006 --- ---
    nemáte prosím někdo zkušenost s touto barvou?
    Organic Time | HennaPlus Dlouhotrvající barva UTRA BLOND 00 zesvětlující
    http://www.organictime.cz/...r/hennaplus-dlouhotrvajici-barva-ultra-blond-00-zesvetlujici-bazar.html
    píšou zesvětlující, což ale u henny není možné, tak si říkám, jak to tedy funguje?
    Nějakému přírodnímu zesvětlení bych se rozhodně nebránila, kdyby to fungovalo....
    TERKA_ORANGE
    TERKA_ORANGE --- ---
    TEEAK: používala jsem hennecolour, ale je to asi jedno. klasicky oranzova, barvi nejvíce na mistech, kde mas nejslabsi kuzi (ruce,...). když si to napatlas, tak je dobry to ovázat třeba gazou a nechat do druhého dne. po sundani namazat olivovym olejem. obrazky vydrzi tak tyden, musíš je třeba kazdej den mastit. s jinou značnou a barvou nemam prilis mnoho zkusenosti
    VEVER
    VEVER --- ---
    TEEAK: Klidně sem, mě by to taky zajímalo :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    OT - používáte někdo hennu na barvení kůže a jakou? chtěla bych něco pro děcka na tábor (máme to na 3 týdny o prázdninách, tak nevadí, když přijedou zmalovaní) ale vůbec nemám ponětí, kde hledat a co. chtěla bych nějakou tm. hnědou/černou. když už, tak ať z toho něco mají
    klíďo do zpráv, pak se smažu
    díííky
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    MORGYSZ: vedet to driv, tak nekoupim. jeste kdyz na obalu pisou jak je to zdrava henna s obsahem indiga. az nekde na spodku krabicky jsem objevila, ze to obsahuje 3% PPD. tak to asi vyhodim..
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    skutečná černá henna je henna smíchaná s indigem a dalšími bylinkami, ta je neškodná. Pak existuje ještě látka které se také někdy špatně říká černá henna a to je právě ta nebezpečná chemka, ničím se nelišící od obyčejné černé barvy. S rostlinnou hennou nemá nic společného
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    HOUSEFLY: S tím zas opatrně. Ne každá černá obsahuje PPD a ne každá henna je zlo největší, že ;) Tetovací hennu si dává na kokos málokdo. A hlavně, pokud si umíš přečíst složení, tak si bazmek nekoupíš, ne?
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    a ted celou dobu ctu, ze cerna vlastne ani neni henna a obsahuje PPD. tak si rikam, zda ji vubec pouzit. a jestli je ve vysledku stejna jako chemka, ci horsi.. ?
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    zrovna ta dm je nejhorsi a nejmin barvici henna co sem kdy zkousela.. ta cerna se myslim ani moc nevymyje, koupila bych trea nejakou sv. hnedou a zkusila namixovat kdyz uz teda no .)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Jsou kvalitnější? Víc indiga?
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    neeee. ja si koupila cernou, protoze ta mi v cechach udelala nejtmavsi odstin. a vymyje se treba postupne? skoro nic nestala, ale vyhazovat ji nechci. tak, ze bych si treba jeste koupila svetejsi a smichala je? jak je to mozny, ze ty dostupny v cechach do cerna nebarvi a ty z indie ano?
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    HOUSEFLY: mno.. prava indicka henna chytne poradne cerne, myslim ze doba pusobeni na to ani mit vliv nebude.. :))
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Ech, a proč jsi teda kupovala černou, když nechceš, aby chytla tmavě?
    HOUSEFLY
    HOUSEFLY --- ---
    mate nektera zkusenost s hennou primo z indie? koupila jsem si dnes dve ruzny znacky. akorat si nejsem jista dobou pusobeni. dmkovou jsem si kupovala cernou, protoze cerna nikdy stejne nebyla a ja chtela tmavy vlasy. a nechavala jsem ji pres noc na hlave. tahle je taky cerna, ale treba vazne chytne, coz nechci. tim padem nevim jak dlouho ji mam nechat pusobit.
    DANAE
    DANAE --- ---
    vidím to asi spíš na chemickou cestu, moje vlasy to ustojí :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DANAE: pokud se rozhodněš pro odbarvení hlavně velkej pozor, na příměsi henny kterou budeš používat, abys místo oslnivě zrz nebyla brčálově zelená, nebo krvavě rudá záře nad Kladnem :-/
    řekla bych že hodně záleží na typu tvojich vlasů - napři: já mám světle hnědé a nikdy (ani s tunou citrónu, slunce a mytí v heřmánku) jsem nedocílila světlejší barvy - navíc mi henna chytá spíš do červena (ať jí pomáhám čím chci)
    .. někdo má to štěstí, jemné vlasy, příznivou konstelaci hvězd a jde to, někdo ne ..
    TICHTICZKA22
    TICHTICZKA22 --- ---
    DANAE: já si pamatuju, když jsem si koupila svojí první hennu, byla to DMková henna, vypadala ještě jinak než dneska..inu je to 14 let zpátky, zrzavou a chytla mi úplně neuvěřitelně. Byla to opravdu zrz všech zrzů a nemohla jsem se jí vůbec zbavit. Na tmavě hnědý vlasy. Já právě taky pořád přemýšlím o zrzavé a jak na to...ale do chemky se mi nechce a hlavně do toho odbarvování.... Myslím, že pokud odbarvíš, nemá jakoby henna celkově smysl, riskuješ výsledek a hlavně i vlasy, jak píšou holky.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    DANAE: Možná, ale chceš riskovat zničení vlasů, abys to pak pracně dávala dokupy? A hlavně tahle zářivá rez po pár vrstvách začne tmavnout, pokud chceš fakt tuhle barvu, je lepší chemie, ale furt to předpokládá to odbarvení, no...
    ISCH
    ISCH --- ---
    ISCH: Kdo ví :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam