No jako nebarvit čistě JEN měděnou, tak jsem to myslela. Prostě pokud budeš barvit jenom tím, tak zákonitě další a další nánosy budou tmavnout. To se prostě děje všem - a jediné, komu to nevadí, jsou tmavovlásky. Bo těm to taky může být šumák, že. Blond henna o trochu ztmavuje vlasy jen světlým blondýnkám, pokud už má člověk vlasy barvené, není na nich nic vidět. Ale dobře ředí tu měděnou, takže to pak netmavne tolik. Já jsem třeba původně barvila jenom měděnou, pak 2:1 měděné a blond a pak jsem to obrátila na 2:1 blond na měděnou. Případně teďka už mám asi rok směsku 80g bezbarvé, lžíci měděné a nějakých cca 20g blond (když ji mám, když ne, nedávám).
Ve spreji nějaká chemka je, pár procent peroxidu asi jo, ale nic to těm vlasům neudělá. Já mám hodně jěmňuchy a přežily to ve zdraví. Dost to stáhne barvu - i o dva odstíny.
Ty masky ti neřeknu, já to prostě kydnu do misky od oka. Citron většinou jeden, medu víceméně lžíci. POkud samotný olejový zábal, tak prostě tolik, abys měla pokrytou celou šišku. Osobně bych si na vlasy (do henny je to jedno) nedala olivák, bo ten se strašně pitomě vymývá. Záleží, co máš doma - ideální je mandlák, kokosák... (ty se dají splašit u Arabáčů v krámcích po Praze za slušnou cenu, narozdíl od přírodních krámků nebo DMka).
NO a jak často - prostě až to sleze na odstín, jaký chceš :) klidně i třikrát do týdne, jestli to vlasy unesou. Ale třeba s tím citronem potom opatrně, on obecně dost vysušuje, takže ten bych dala tak max 1x týdně.