• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ISCH: Tak toho udělej kávovou lžičku a zkus to na dvě hodiny dát na skrytej pramen, ne? Kurňa, u origoš egyptský by mě to dost lákalo... :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    Můj skvělý kamarád mi dovezl hennu z egypta. Na dotaz, jaká to je "asi černá". Stále jsem nenašla odvahu (a čas) to na tu hlavu plácnout. '
    Dá se to nějak poznat - krom vyčesání cuchvalce a testu na něm? (Což při mojí dýlce bude prostě problém).
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    TEEAK: Jak jsem psala, používám Henné Color.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: sorry už si nechám ty svoje rozumy :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZUZANA: s citrónem ti barva určitě chytne světleji a víc do červena .. a dvoufázově se to dělá proto, že světlé vlasy po nánosu červené henny chytí do ruda - čili ztmavnou a na tuhle ztmavenou pak dáváš další tmavou - pro minimalizaci červených tónů doporučuju zalévat směs studenějším černým čajem, nebo kávou (vyšší teplota uvolňuje červené pigmenty) .. :-)
    Návod k použití rostlinných barev na vlasy Khadi | Khadí, přírodní kosmetika z Indie
    http://www.khadi-cz.cz/cz/page/1970/navod-k-pouziti-rostlinnych-barev-na-vlasy-khadi.html#ctrnact

    co vůbec používáš za hennu, že ti myší šedo-hnědé vlasy chytají po henování do blond?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Já myslím, že to dřív netmavlo kvůli chemce. Po pár barvení hennou jsem vždy měla trochu pruhované vlasy a oni mi u kadeřníka krásně sjednotili barvu chemkou.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Tyjo, to závidím, že ti tak dlouho měděná netmavla. Mi nikdo neřek, že to vrstvením tmavnout bude a když jsem se po dvou letech probrala z nadšení nad tou rudou barvou na slunku, měla jsem slušný náběh na hnusně hnědofialovou.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    TEEAK: Dobře vím že vlasy se hennou obalují a postupně tmavnou. Pěkně mě to sere.
    Ale teda tvůj postup nejdřív klasickou červenou hennou a pak tmavší asi není stavěný na moje vlasy, protože odrosty u kořínků mi opravdu jakákoli henna obarví na blond (klasická červená, měděná, hnědá a dle čerstvé zkušenosti z neděle také kaštanová, což mě fakt překvapilo), takže nevidím moc smysl nejdřív červenou a pak tmavší, obzvlášť když chci minimalizovat zrzavý odstín. Už jsem i přestala používat citron, protože jsem pojala podezření, že s ním chytne barva světleji.
    Jako řešení vidím barvit nadvakrát tou samou tmavší (kaštanovou) a hlavně u kořínků, nerozčesávat to moc na ostatní vlasy, aby se neobalovaly dalšími a dalšími vrstvami a netmavly ještě víc.
    Jinak mám původní vlasy dost světlé, takové myší světle hnědé a šedin jen trochu.
    Zajímavé je, že prvních 15-16 let mi měděná Henné Color chytala krásně do oranžova a moc netmavla (ničím jsem jí neředila), nevzpomínám si blonďaté nebo zlaté tóny u kořínků, a to i přesto, že jsem hennu jednou za čas proložila měděnou chemkou (určitě obsahovala peroxid), kterou se mi dařilo aspoň na čas sjednotit barvu, pak u kořínků zesvětlala, ale to spravila zase henna, chytlo mi to krásně do oranžova.
    Pak jsem zhruba před 4 lety už měla oranžové hlavy dost a chtěla jsem hnědou. Po napatlání hnědé Henné Color způsobem který popisuju tady: ZUZANA: jsem měla hlavu zrzavou jako liška se zlatým odleskem - foto tady: ZUZANA: Hodně světlá barva. Furt po 15 letech střídavého barvení hennou (4-5x ročně) a chemkou (1x ročně).
    Blonďatá barva u kořínků po barvení výlučně hennou se mi začala objevovat až tak před 2 lety. To už jsem začala vnímat tmavnutí x-krát hennovaných vlasů a nějakou dobou jsem už nepoužívala chemku, protože mi chytla jen na odrostech a dál vůbec. Neumím si vysvětlit proč najednou blonďaté kořínky...
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Hele, mě se loni povedlo, že jsem smyla hennu a měla jsem zelený nádech :D nevím doteď, čím to bylo, bo poslední rok henním neustále směskou cassia+lžíce měděné+ojej+co mi padne pod ruku, ale nic barvícího. Strašně mě to tehdá pobavilo. Ale s dalším mytím to zmizlo, což je ještě divnější.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZUZANA: to je ale normální, že když hennuješ delší dobu, tak se vlas obalí hennou tak dokonale, že to ani chemie nerozruší a peroxid dovnitř nepustí (peroxid se musí dostat do jádra vlasového vlákna, aby tam odbarvil pigmentaci - čemuž henna zabraňuje) .. jestli barvíš do tmava a máš blond vlasy nebo šediny, chce to dvoufázově - nejdříve klasickou čistou hennou do červena a pak tmavší překrýt ten předchozí červený odstín - jinak ti světlé vlasy budou chytat světle a tmavé se ještě víc ztmaví ..
    .. postupné ztmavování vlasů při barvení hennou je taky normální - vrství se ty nánosy .. takže jestli chceš světlejší musíš počkat až odrostou a nebo do směsi přidávat rostlinku senna/cassia ("bezbarvou hennu") - ta ti "naředí" intenzitu a vlasy budou tmavnout pomaleji :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    ZUZANA: Jediný, kdy to může mít ten zelenej nádech je, když je v barvě indigo. Může se stát, že se Ti povede eliminovat pigmnet vlasu, trochu rozrušit hennu, ale indigo zůstane - tím vytvoří ten zelenej/modrej nádech.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    KENKA: Zkušenost mám, ale po dlouhodobém hennování ne pozitivní.
    Barvím si vlasy měděnou hennou (nejčastěji Henné Color) už skoro 20 let a ze začátku (první roky) to bylo v pohodě, prokládala jsem jednou za čas hennu chemickou barvou s peroxidem (blond, měděná), nikdy v životě mi vlasy nezezelenaly nebo něco podobné, ale tak posledních 5 let mám velký problém tu zažranou hennu zesvětlit, chemka mi chytne akorát u kořínků a možná ještě trochu na 1-2 pásy méně barvených vlasů. Na zbytek vlasů ani náhodou. Ani u kadeřníka. Nevím, možná kdyby mi to u kadeřníka odbarvili ještě jednou nebo kdybych šla k nějakému mistrovi, tak by mi ta henna sešla... Ale takové experimenty jsem si s hlavou nechtěla nechat dělat. Tak jsem chemkou přestala barvit úplně a přecházím na tmavší hennu (z měděné na kaštan), protože mi ta barva dost tmavne.

    Poslední asi tak 2 roky mám ale takový problém, že mi první barvení hennou u kořínků chytne do blond - ať už je to měděnou hennou, nebo kaštanovou. Vím, že částečně je to tím, že na temeni hlavy mám pár šedivých vlasů, ale překvapuje mě, že mi to tak chytne i na místech, kde šedivé vlasy vůbec nemám. Musím si tak barvit u kořínků nadvakrát nebo natřikrát než se mi barva trochu sjednotí se zbytkem.
    Máte někdo podobnou zkušenost?

    A je tady někdo komu vlasy po chemickém barvení na hennu zezelenaly?
    Přijde mi to spíš jako pověra.
    KENKA
    KENKA --- ---
    Díky,dík! :)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    TEEAK: Jj, mě to pak docvaklo. Tak jsme aspoň daly dokupy pár informací :)
    MAGI
    MAGI --- ---
    KENKA: zkusenost mam a pohoda :) slo mi to ale do zářivé zrzavoblond :)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MORGYSZ: já nechci žádnou hennu pomlouvat a navíc původně ani nešlo o to, jestli je sodium picramate zdraví nějak škodlivý, ale že taková přísada potom v reakci s chemickou barvou/peroxidem může produkovat zelené odstíny viz. otázka od KENKA:
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    V henně Hennedrog (takové malé krabičky s modrým okrajem, arabské) v těch pikramát v hodně odstínech je (ohnivě rudá, černá, atd). V hennécolor francouzské pokud vím, tak je v odstínu mahagon a bordó, v jiných ne. Každopádně pikramát není blín a otrušík :) Je pravda, že jedincům s citlivější kůží to může udělat alergickou reakci, nebo začne trochu kousat hlava, ale taky se nemusí stát vůbec nic. Já jsem svého času používala i tu hennedrog a o vlasy jsem z toho nepřišla :) Nicméně je dobré tohle vědět.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: teď tu na to koukám, tak to vypadá, že třeba v bordó/mahagon/kaštanové pikramát je a v měděné tedy není
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MORGYSZ: nepoužívám je, takže zaručené informace to nejsou (jen jsem tak různě od holek zaslechla, že v některých hennecolor odstínech pikramát je .. a kdysi mě dokonce před touhle hennou varovala nějaká paní ve zdravé výživě .. že rostliny nerostou v ideální půdě a kovové soli jsou přímo v rostlinách - ale to může být informace typu "jedna paní povídala" víc o tom nevím)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    V měděné henně pikramát NENI. Aspon ne u hennécolor.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam