TEEAK: Dobře vím že vlasy se hennou obalují a postupně tmavnou. Pěkně mě to sere.
Ale teda tvůj postup nejdřív klasickou červenou hennou a pak tmavší asi není stavěný na moje vlasy, protože odrosty u kořínků mi opravdu jakákoli henna obarví na blond (klasická červená, měděná, hnědá a dle čerstvé zkušenosti z neděle také kaštanová, což mě fakt překvapilo), takže nevidím moc smysl nejdřív červenou a pak tmavší, obzvlášť když chci minimalizovat zrzavý odstín. Už jsem i přestala používat citron, protože jsem pojala podezření, že s ním chytne barva světleji.
Jako řešení vidím barvit nadvakrát tou samou tmavší (kaštanovou) a hlavně u kořínků, nerozčesávat to moc na ostatní vlasy, aby se neobalovaly dalšími a dalšími vrstvami a netmavly ještě víc.
Jinak mám původní vlasy dost světlé, takové myší světle hnědé a šedin jen trochu.
Zajímavé je, že prvních 15-16 let mi měděná Henné Color chytala krásně do oranžova a moc netmavla (ničím jsem jí neředila), nevzpomínám si blonďaté nebo zlaté tóny u kořínků, a to i přesto, že jsem hennu jednou za čas proložila měděnou chemkou (určitě obsahovala peroxid), kterou se mi dařilo aspoň na čas sjednotit barvu, pak u kořínků zesvětlala, ale to spravila zase henna, chytlo mi to krásně do oranžova.
Pak jsem zhruba před 4 lety už měla oranžové hlavy dost a chtěla jsem hnědou. Po napatlání hnědé Henné Color způsobem který popisuju tady:
ZUZANA: jsem měla hlavu zrzavou jako liška se zlatým odleskem - foto tady:
ZUZANA: Hodně světlá barva. Furt po 15 letech střídavého barvení hennou (4-5x ročně) a chemkou (1x ročně).
Blonďatá barva u kořínků po barvení výlučně hennou se mi začala objevovat až tak před 2 lety. To už jsem začala vnímat tmavnutí x-krát hennovaných vlasů a nějakou dobou jsem už nepoužívala chemku, protože mi chytla jen na odrostech a dál vůbec. Neumím si vysvětlit proč najednou blonďaté kořínky...