• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    TALANKA: Já bych tomu i věřila, obzvláště když by ta henna šla na barvu chemkou. Mně by tak výrazná určitě chytla. Já chodila s opravdu oranžovou hlavou po nabarvení měděnou hennou na měděnou chemku.

    Za chvíli se chystám nahodit si kaštanovou Henné Color hlavně u hlavy. Doufám, že napotřetí už chytne opravdu tmavě i u kořínků. Napoprvé mi chytla u hlavy na zlatou blond, napodruhé se to ztmavilo na takovou světle hnědou, ale aspoň ten zlatý tón zmizel. A teď doufám, že to bude kaštanový. Zbytek vlasů tak trochu kaštanový je, takový oranžově-kaštanový :-)

    Jestli tady jste někdo, budu vděčná za radu co udělat jinak: mám v plánu udělat čerstvou hennu s odvarem z černého čaje místo vody a jablečnou šťávou místo citronu (aby mi citron nezesvětlil barvu), bez odležení, nechat jí na plotně dojít skoro do varu přímo (ne přes vodní lázeň) a hned na hlavu, kde si to chci nechat tak do 22:00 (cca 8 hodin).

    Chtěla bych spíš hnědý tmavší kaštanový tón, ne zrzavý.

    Budu si hennu patlat kolem 14:00, tak jestli někoho napadne co jinak, neváhejte napsat :-)
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    MONROE: Upřímně moc nevěřím, že ti taková barva chytne hennou. Tohle vypadá na čistou chemku ... :o/
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak... Zkoušela jsem už černou od khadi, stejně tak i indigo od nich. A jen tak lehce mi to natónovalo odrosty.
    Ten egyptskej bazmekt jsem vzala 1:1 s tmavě hnědou khadi... Není to černý, není to tmavě hnědý, ale rozhodně to vlasy ztmavilo. Dost. Víc, než khadi.
    Uvidím, jak dopadne druhý kolo (snažím se to vychytat tak, abych nemusela jednou za čas dávat vrstvu chemie, která dostatečně ztmaví a barvit jen hennou) - kdyžtak jí příště zkusím samotnou.
    Kdyby chtěl někdo vzorek, tak mi napište zprávu, fotograf mi pracovně do Egypta poletí někdy v březnu, takže mi doveze další zásobu (jen o tom ještě neví).
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ISCH: :D
    ISCH
    ISCH --- ---
    Tak mám na hlavě ten černej zázrak z Egypta. Ruce to neobarvilo, ale na pračce to nechala modrej flek. A to to mám 1:1 s tmavě hnědou Khadi. To jsem zvědavá na výsledek...
    ISCH
    ISCH --- ---
    PIKKMA: Je to i o vlasech. Každý mí jinou strukturu. Já třeba vím, že ačkoliv mám původně takovou tu myšohnědou, tak v struktuře mám hodně žlutého pigmentu, který vyleze třeba při odbarvování na bílo. Kamarádka má stejnou barvu, ale jiné poměry pigmentu (normálně to není vidět) a stáhnu jí na bílo během jednoho odbarvení.
    Stejný princip jsem zaznamenala u henny. Henna z "jednoho hrnce", dvě hlavy, podobnej odstín (obojí před tím chemicky barveno, ale obojí s odrosty). A hle: jedna hlava skoro černá, druhá lehce zatónovaná.

    MONROE: Opravdu je to individuální a chce to zkoušet. Jak píše Pikkma, někomu může ten Tvůj "vysněný" odstín udělat jedna nebo dvě aplikace, někdo ho nebude mít nikdy.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    kdysi sem videla zenskou s naadherne rudou a ta rikala ze barvi uz deset let ohnive cervenou henne color. Ale mě teda taky chytla do zrz :D teoreticky když se vychytá správný namíchání tak by to nějak šlo..
    ISCH
    ISCH --- ---
    MONROE: Pokud chceš takovouhle červenou, tak to bude boj a vychytávání (hodně složité). Plus (a to nemyslím zle, mám to podobně) vím, jak často měníš barvu vlasů - jakmile tu hennu navrstvíš (poctivě, několik aplikací), tak jí nesundáš. Ničím.
    ISCH
    ISCH --- ---
    MONROE: Tak to Tě asi zklamu. Ona henna bude prostě někde v podtónu rezavá. Teoreticky by k tomu měla mít zblízko hennecolor bordo, ale nikdy Ti nikdo nezaručí, jak to chytne. Prostě výsledek na hlavě může být na hony vzdálen tomu na krabičce (mnohem víc, než u chemky).
    Plus henna se vrství - takže tmavne. Ale první vrstvva Ti nejspíš nevyrobí "červenou".
    ISCH
    ISCH --- ---
    IDENTITY: Mám momentálně vlasy délky muže, co pár měsíců nezašel k holiči (tzn. teprve mi to začíná lézt do očí), takže žádnej pramen není skrytej. Asi to prostě risknu. A ano, taky mě to láká a jsem hrozně zvědavá! :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    ISCH: Tak toho udělej kávovou lžičku a zkus to na dvě hodiny dát na skrytej pramen, ne? Kurňa, u origoš egyptský by mě to dost lákalo... :)
    ISCH
    ISCH --- ---
    Můj skvělý kamarád mi dovezl hennu z egypta. Na dotaz, jaká to je "asi černá". Stále jsem nenašla odvahu (a čas) to na tu hlavu plácnout. '
    Dá se to nějak poznat - krom vyčesání cuchvalce a testu na něm? (Což při mojí dýlce bude prostě problém).
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    TEEAK: Jak jsem psala, používám Henné Color.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TEEAK: sorry už si nechám ty svoje rozumy :-)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZUZANA: s citrónem ti barva určitě chytne světleji a víc do červena .. a dvoufázově se to dělá proto, že světlé vlasy po nánosu červené henny chytí do ruda - čili ztmavnou a na tuhle ztmavenou pak dáváš další tmavou - pro minimalizaci červených tónů doporučuju zalévat směs studenějším černým čajem, nebo kávou (vyšší teplota uvolňuje červené pigmenty) .. :-)
    Návod k použití rostlinných barev na vlasy Khadi | Khadí, přírodní kosmetika z Indie
    http://www.khadi-cz.cz/cz/page/1970/navod-k-pouziti-rostlinnych-barev-na-vlasy-khadi.html#ctrnact

    co vůbec používáš za hennu, že ti myší šedo-hnědé vlasy chytají po henování do blond?
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    Já myslím, že to dřív netmavlo kvůli chemce. Po pár barvení hennou jsem vždy měla trochu pruhované vlasy a oni mi u kadeřníka krásně sjednotili barvu chemkou.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Tyjo, to závidím, že ti tak dlouho měděná netmavla. Mi nikdo neřek, že to vrstvením tmavnout bude a když jsem se po dvou letech probrala z nadšení nad tou rudou barvou na slunku, měla jsem slušný náběh na hnusně hnědofialovou.
    ZUZANA
    ZUZANA --- ---
    TEEAK: Dobře vím že vlasy se hennou obalují a postupně tmavnou. Pěkně mě to sere.
    Ale teda tvůj postup nejdřív klasickou červenou hennou a pak tmavší asi není stavěný na moje vlasy, protože odrosty u kořínků mi opravdu jakákoli henna obarví na blond (klasická červená, měděná, hnědá a dle čerstvé zkušenosti z neděle také kaštanová, což mě fakt překvapilo), takže nevidím moc smysl nejdřív červenou a pak tmavší, obzvlášť když chci minimalizovat zrzavý odstín. Už jsem i přestala používat citron, protože jsem pojala podezření, že s ním chytne barva světleji.
    Jako řešení vidím barvit nadvakrát tou samou tmavší (kaštanovou) a hlavně u kořínků, nerozčesávat to moc na ostatní vlasy, aby se neobalovaly dalšími a dalšími vrstvami a netmavly ještě víc.
    Jinak mám původní vlasy dost světlé, takové myší světle hnědé a šedin jen trochu.
    Zajímavé je, že prvních 15-16 let mi měděná Henné Color chytala krásně do oranžova a moc netmavla (ničím jsem jí neředila), nevzpomínám si blonďaté nebo zlaté tóny u kořínků, a to i přesto, že jsem hennu jednou za čas proložila měděnou chemkou (určitě obsahovala peroxid), kterou se mi dařilo aspoň na čas sjednotit barvu, pak u kořínků zesvětlala, ale to spravila zase henna, chytlo mi to krásně do oranžova.
    Pak jsem zhruba před 4 lety už měla oranžové hlavy dost a chtěla jsem hnědou. Po napatlání hnědé Henné Color způsobem který popisuju tady: ZUZANA: jsem měla hlavu zrzavou jako liška se zlatým odleskem - foto tady: ZUZANA: Hodně světlá barva. Furt po 15 letech střídavého barvení hennou (4-5x ročně) a chemkou (1x ročně).
    Blonďatá barva u kořínků po barvení výlučně hennou se mi začala objevovat až tak před 2 lety. To už jsem začala vnímat tmavnutí x-krát hennovaných vlasů a nějakou dobou jsem už nepoužívala chemku, protože mi chytla jen na odrostech a dál vůbec. Neumím si vysvětlit proč najednou blonďaté kořínky...
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Hele, mě se loni povedlo, že jsem smyla hennu a měla jsem zelený nádech :D nevím doteď, čím to bylo, bo poslední rok henním neustále směskou cassia+lžíce měděné+ojej+co mi padne pod ruku, ale nic barvícího. Strašně mě to tehdá pobavilo. Ale s dalším mytím to zmizlo, což je ještě divnější.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    ZUZANA: to je ale normální, že když hennuješ delší dobu, tak se vlas obalí hennou tak dokonale, že to ani chemie nerozruší a peroxid dovnitř nepustí (peroxid se musí dostat do jádra vlasového vlákna, aby tam odbarvil pigmentaci - čemuž henna zabraňuje) .. jestli barvíš do tmava a máš blond vlasy nebo šediny, chce to dvoufázově - nejdříve klasickou čistou hennou do červena a pak tmavší překrýt ten předchozí červený odstín - jinak ti světlé vlasy budou chytat světle a tmavé se ještě víc ztmaví ..
    .. postupné ztmavování vlasů při barvení hennou je taky normální - vrství se ty nánosy .. takže jestli chceš světlejší musíš počkat až odrostou a nebo do směsi přidávat rostlinku senna/cassia ("bezbarvou hennu") - ta ti "naředí" intenzitu a vlasy budou tmavnout pomaleji :-)
    ISCH
    ISCH --- ---
    ZUZANA: Jediný, kdy to může mít ten zelenej nádech je, když je v barvě indigo. Může se stát, že se Ti povede eliminovat pigmnet vlasu, trochu rozrušit hennu, ale indigo zůstane - tím vytvoří ten zelenej/modrej nádech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam