• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PISISKVOR: Za hodinu by se mi teda neobarvilo vůbec nic - je ji třeba vrstvit (tzn.barvit opakovaně) a nechávat působit déle. Já s ní spím, nebo ji mám na hlavě třeba 4-6 hodin přes den. Plus, jestli je tvůj kýžený cíl černá (nebo hodně tmavě hnědá), tak musíš barvit dvoufázově - nejdřív obyč henna, potom indigo. http://dlouhevlasy.cz/top-tema/top-tema-henna-a-hennovani.html Tady možná najdeš něco užitečného.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PISISKVOR: hennu dávám na umyté vlasy, jen prosušené ručníkem a ještě prohřáté od vody (metoda no poo už asi 3 roky). Hennu z eko kozy (medovou) zalévám vařící vodou, přidám lžičku citronu a rozmixuju - nechám v termo hrnku cca 3 hoky a pakď na hlavu - popř. dohřeju na příjemnou teplotu - to vše pod igelit, do kulicha a po 2 - 3 hodinách to jde dolů - oplachem vodou - mytí až 3. den a pak dle potřeby. Vlasy mám pěkně obarvené včetně pramínku bílých vlasů (jizva), nevymývá se vůbec. (citron pro nachový lesk na slunci, jinak mi to chytá do tmavě hnědé v zimě a světle hnědé v létě)
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    PISISKVOR: Ja bych zkusila nechat dele, jinak nevim. Ja davam cistou hennu, pred tim nevlhcim, kondicionér pouzivam vzdy(ale rovněž jen do delek), na hlavě nechávám 3-4 hodiny, pak myju samponem a davam i kondicionér a vymyvani nepozoruju vubec.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    co delam spatne, kdyz se mi henna hrozne rychle vymyva? napr. uz po 2 umytich je videt znatelnej rozdil. nebo je to bezny? davam tmavehnedou nebo cernou (bud Khadi nebo micham z ekokozy), obvykle na nemyty, navlhceny vlasy (bez styling.pripravku, takze to nema co "blokovat"). pokud pred hennou vlasy umyvam, tak prirodnim samponem bez kondicioneru.
    nechavam pusobit hodinu, pote pouze oplachnu vodou, kondicioner nepouziju, dalsi myti je obden. vymyvani je potom stejne rychly at pouzivam prirodni nebo silikonovy sampony. kondicioner/masku davam vzdy jen do delek.
    vlasy mam hodne dlouhy a diky letitymu pouzivani henny jsou prakticky cerny, jen ty odrosty vydrzi poctive nabarveny pouze ty dve umyti, pak uz to zacne hodne svetlat. vypada to potom tak, ze ty puvodni odrosty jsou oproti tomu cernymu zbytku zhruba stredne hnedy (uz v ten moment to zacina vypadat jako odrosty novy), a par sedin, co mezi nima mam, je v tu chvili rezavych. na toto staci fakt jen 2 umyti, aby se odrosty zmenily z leskle, uhlove cerne, na matnou strednehnedou. pri dalsim barveni se henna evidentne navrstvi, takze tyto odrosty uz zustanou tmavy, ale ty nove vznikly se zas po dvou umytich zacnou ukazovat.
    delam neco spatne? ma na to snad vliv to, ze nebarvim mnoho hodin/nespim s tim? dekuji.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Holky, co to zkoušely, referovaly jenom, že se to hnedna vymyje. Jestli chceš do vínova, tak přidej ibiškový čaj, prý je na tom o něco líp.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    To je zklamani doufala sem ve vic vinovou.. ani trochu? :D
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PIKKMA: Budeš mít rudofialové ruce :) s barvou nic.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    a co myslite ze se stane kdyz pridam do henny praskovej extrakt z cerveny repy?
    FIDORKA
    FIDORKA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost se stažením henny? Díky
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PIKKMA: Měla jsem před pár lety - trvalá - měkké vlny - v těch délkách už mi moje nedržely tak pěkně.

    V praxi - 6 týdnů před trvalou poslední henna a totéž po trvalé, takže 3 m bez henny. Pak už zase co měsíc až dva dobarvování odrostů. Vlasy v pohodě, rozhodně jsem musela používat masky a nečesat!!! Pouze po umytí, ještě mokré, pak je to u vlnitých vlasů tabu. Pro úpravu jsem měla matující bahno přímo od kadeřnice z profi řady - přidané minerály a vitamíny - původně pro chlapi, ale fungovalo dobře.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    porad tak nejak premyslim o jemnejsi objemovy trvaly protoze ty moje jemny zplihlotiny nejak nezachranuje ani henna :/ ale nachazim dost malo a dost ruznorodejch zkusenosti ohledne kombinace trvaly a henny...
    nevite nebo nezkousel nekdo?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PIKKMA: Já akorát těsně před barvením použiju přírodní šampon. Jinak to taky střídám a henna chytá furt stejně (když náhodou nechytne, tak je v tom jiná alchymie než šampon) :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PIKKMA: ja nevim co plati obecne, ale mne khadi chyta uplne stejne at pouziju jejich sampon (tekutej i prasek) nebo nejakou silikonovou sracku ala wella (to casteji).
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LAUDAM: mega dekuju! v to sem vubec nedoufala:)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    jak moc velkej pruser je zacit pouzivat sampony se silikonama? chtela bych vyzkouset jednu radu od welly.. henna bude ale pak hur chytat ze?
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PISISKVOR: Z Khadi jsem přešla na medovou z Ekokozy.cz, házela mě moc do ryšava. Barví velmi dobře, jinak voní, ale dá se zvyknout. Šediny nemám, jen pár úplně bílých vlasů u jizev a ty jsou obarvené vždy dobře. Ségra šediny má (hodně) a mahagonová jí vše překryla na první dobrou.

    https://eshop.ekokoza.cz/...=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=henna&submit_search=
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    vsimla jsem si, ze khadi podrazila (220,-). z tech, co jsem vyzkousela, mi khadi prijde nejlepsi, akorat na celej globus spotrebuju 2 baleni, a i kdyz davam jen na odrosty, takze 1 baleni, tak stejne musim barvit zhruba po 2-3 tydnech, pokud to ma nejak vypadat (vlasy mi rostou hodne rychle plus ty sediny mi to uplne nezakreje, ani kdyz pod to dam cervenou, takze jedinym resenim pro me je barvit casteji).
    mate nekdo aktualne zkusenosti s nejakou levnejsi, ale zaroven hodne kvalitni hennou?
    ISCH
    ISCH --- ---
    Mam na prodej hennu z LUSH, cervenou, celou, za 300,- , pak z C'osmetica ash blond - dam za 200,- a cassii - tu za 120,-

    Vse nove, nerozbalene/nepouzite.
    LLEENNTTIILLKKA
    LLEENNTTIILLKKA --- ---
    Můžu poprosit o radu? posledních 8 let v kuse se barvím jenom hennou, různé druhý - Lush, Khádí, Hennecolor, DM henna. Vždycky chytala krásně, házela neuvěřitelně zrzavý odlesky, vypadala svěže, ale řekla bych, že poslední cca rok se obarvím a prakticky to není poznat, jen zmizí odrosty. Čím to může být? Můžou být vlasy jakože přesycený hennou? Nikdy jsem to neměla. Zpětně si uvědomuju, že se mi to děje od doby, kdy jsem přestala kojit. Mrzí mě to, protože jsem si barvení vždycky užívala, přidávala různé ingredience, těšila se na výsledek. Naposledy jsem zkusila dát do henny jenom olivový olej a nic víc a stejně to prostě chytlo tak nějak vyblitě.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PIKKMA: Hm, dimethicone, xanthanová guma, benzylalkohol? To bych asi na vlasy nechtěla. Krémová henna nikdy nebude čistá henna, jako když vezmeš prášek a zaleješ ho prostě vodou. Vždycky v tom bude nějaký sajrajt. Ale za vyzkoušení nic nedáš...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam