• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IKAH:E:N:N:A
    povodny klub bol venovany nebezpecnej tzv. ciernej henne,

    ale teraz si tu zvacsa vymiename skusenosti s pravou, bezpecnou a pozitivne posobiacou hennou (lawsonia inermis). :)

    (recepty na nastenke.:)
    rozbalit záhlaví
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    REDDAY8: zeptam se mozna blbe - jakoze ti z vlasu nesteka barva ani pri umyvani? Mne toho vzdy behem nekolika dalsich umyvani tece dolu kotel, ale povazuju to za normalni (stejne jako kdyz se clovek barvi chemkou z drogerie, tak behem nasledujicich par umyti jde barva dolu - myslim jen to umyvani, ne ze se vymyje pryc).
    LAUDAM: toz 2-3 hodiny, to uz neni takova vrazda, to bych se mohla premoct...
    MORGYSZ: ja vim ze ta hodina je malo. ale kdyz na obalech pisou 30min az nekolik hodin, tak to beru jako nadeji, ze za tu hodku se to musi chytit:) ono se mi to obarvi skvele, akorat to pak jde rychle pryc. uz je to dlouho co jsem barvila hnedyma odstinama bez indiga, ale mam pocit, ze ty mi drzely lepe, ze problem je to indigo. mam z toho pocit, ze to, co jde behem par umyti dolu, je prave indigo, to se normalne splachne (i pena pri umyvani vlasu je cerna), a to barveni hennou pod tim setrva - jednak to vidim dost dobre na tech sedinach, druhak ta vysledna barva neni ciste moje, a za treti porad to vypada celkem dost prirozene - jako trenovane oko by si jiste vsimlo, ze je tam mirna nekonzistence, ale takto normalne to myslim poznat nejde.
    dvoufazovy barveni - vim, uz jsem o tom cetla vickrat, ale proc teda jsou ty barvy casto rovnou namichany? tyjo barvit dvoufazove, to by me asi mrdlo:) mne ty vlasy relativne rychle rostou, takze dejme tomu po trech tydnech uz je zhruba cas (pokud bych to chtela fakt dokonaly, ale kdyz privru oci, tak jeste tyden, v krajnim pripade dva vydrzim). kdybych mela dejme tomu co 4 tydny travit 4h s hennou a dalsi 4h s indigem, to bych jistojiste nedala. bohuzel na to vubec nemam cas, takze moje maximum spociva v tom vyklopit na hlavu jednu misku, v ramci moznosti pokryt odrosty a zhruba za tu hodku to jde dolu. chapu, ze pak nemuzu ocekavat zazraky, ale tak rikala jsem si ze se zeptam, zda se to do tech vlasu neda nejak lepe zabetonovat i za kratkej cas.
    IDENTITY: fakt je, ze poslednich nekolik barveni jsem predtim vlasy nemyla nikdy, kvuli uspore casu. priste poradne vydrhnu. barvim jen odrosty, resp. vyklopim na hlavu misku smesi (nebo jedno baleni Khadi, to vyjde na stejno), pokryje mi to odrosty a neco nad tim. davala bych na celou hlavu, ale vyslo by me to dost draho. jeden cas jsem michala hennu (s indigem) s praskovyma kondicionerama a samponama od Khadi, to mne vyslo na celou kebuli a vlasy dobry, ale nechce se mne s tim piplat uz.
    mam dlouhy vlasy ktery celkem malo striham, takze cely delky, sestavajici vlastne z nekolikrat nabarvenych odrostu, jsou cerny (na dennim svetle nebo slunci do cervena, zalezi na uhlu, ale na prvni pohled jsou ty vlasy proste cerny) a nemusim s tim nic delat.
    PIKKMA: MORGYSZ: LAUDAM: to je zajimavej tip! akorat presne - zdlouhavej proces, a ja barvim hodne impulzivne - zkratka zrovna to vyjde, tak to jdu uvarit a hura na to.

    hm, no skoda, ze henna je zjevne podminena tim dlouhym procesem, to mne vubec nehraje do karet. ale nejak to naplanuju a aspon jednou to zkusim dat min 3 hodiny, at muzu porovnavat. jeste me napadlo, jestli za to treba nemuze hodne tvrda voda, kterou cely ty roky myju...
    holky, a pokud s tim nekdo spite, jak to mate na te kebuli utesneny, ze vam to nikde netece/nesesune se z hlavy a neni to na polstari?
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    MORGYSZ: souhlasím, odstátá henna na topení nebo v termo nádobě mnohem lépe barví :)
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PIKKMA: a JO, to jsem zapomněla dodat. Klidně pár hodin na topení, nebo přes noc - ona pěkně pustí barvu a bude mít lepší barvicí účinky. Před aplikací trochu naředíš horkou vodou a hurá. Znám i pár holek, co ji kvůli tomu zapékají v troubě, ale to už mi přijde jako opruz :)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    PISISKVOR: nechala bych hennu odstat pry pak chyta lepe,ale nemam zkusenost uz tak je to zdlouhavej proces :)
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    PISISKVOR: Nedělala jsem žádný srovnávací pokusy, na to je barvení hennou moc velká piplačka. Ale každopádně vždycky dávám hennu na čerstvě umytý vlasy, jak píše LAUDAM. Dokonce, aby byly opravdu odmaštěný a henna dobře chytla, myju před hennováním dvakrát po sobě, což jinak už dávno nepotřebuju.
    A hodina je fakt strašně málo.
    Barvíš jenom ty odrosty, nebo to dáváš i do dýlek, když máš letitě probarveno?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PISISKVOR: Za hodinu by se mi teda neobarvilo vůbec nic - je ji třeba vrstvit (tzn.barvit opakovaně) a nechávat působit déle. Já s ní spím, nebo ji mám na hlavě třeba 4-6 hodin přes den. Plus, jestli je tvůj kýžený cíl černá (nebo hodně tmavě hnědá), tak musíš barvit dvoufázově - nejdřív obyč henna, potom indigo. http://dlouhevlasy.cz/top-tema/top-tema-henna-a-hennovani.html Tady možná najdeš něco užitečného.
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PISISKVOR: hennu dávám na umyté vlasy, jen prosušené ručníkem a ještě prohřáté od vody (metoda no poo už asi 3 roky). Hennu z eko kozy (medovou) zalévám vařící vodou, přidám lžičku citronu a rozmixuju - nechám v termo hrnku cca 3 hoky a pakď na hlavu - popř. dohřeju na příjemnou teplotu - to vše pod igelit, do kulicha a po 2 - 3 hodinách to jde dolů - oplachem vodou - mytí až 3. den a pak dle potřeby. Vlasy mám pěkně obarvené včetně pramínku bílých vlasů (jizva), nevymývá se vůbec. (citron pro nachový lesk na slunci, jinak mi to chytá do tmavě hnědé v zimě a světle hnědé v létě)
    REDDAY8
    REDDAY8 --- ---
    PISISKVOR: Ja bych zkusila nechat dele, jinak nevim. Ja davam cistou hennu, pred tim nevlhcim, kondicionér pouzivam vzdy(ale rovněž jen do delek), na hlavě nechávám 3-4 hodiny, pak myju samponem a davam i kondicionér a vymyvani nepozoruju vubec.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    co delam spatne, kdyz se mi henna hrozne rychle vymyva? napr. uz po 2 umytich je videt znatelnej rozdil. nebo je to bezny? davam tmavehnedou nebo cernou (bud Khadi nebo micham z ekokozy), obvykle na nemyty, navlhceny vlasy (bez styling.pripravku, takze to nema co "blokovat"). pokud pred hennou vlasy umyvam, tak prirodnim samponem bez kondicioneru.
    nechavam pusobit hodinu, pote pouze oplachnu vodou, kondicioner nepouziju, dalsi myti je obden. vymyvani je potom stejne rychly at pouzivam prirodni nebo silikonovy sampony. kondicioner/masku davam vzdy jen do delek.
    vlasy mam hodne dlouhy a diky letitymu pouzivani henny jsou prakticky cerny, jen ty odrosty vydrzi poctive nabarveny pouze ty dve umyti, pak uz to zacne hodne svetlat. vypada to potom tak, ze ty puvodni odrosty jsou oproti tomu cernymu zbytku zhruba stredne hnedy (uz v ten moment to zacina vypadat jako odrosty novy), a par sedin, co mezi nima mam, je v tu chvili rezavych. na toto staci fakt jen 2 umyti, aby se odrosty zmenily z leskle, uhlove cerne, na matnou strednehnedou. pri dalsim barveni se henna evidentne navrstvi, takze tyto odrosty uz zustanou tmavy, ale ty nove vznikly se zas po dvou umytich zacnou ukazovat.
    delam neco spatne? ma na to snad vliv to, ze nebarvim mnoho hodin/nespim s tim? dekuji.
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    Holky, co to zkoušely, referovaly jenom, že se to hnedna vymyje. Jestli chceš do vínova, tak přidej ibiškový čaj, prý je na tom o něco líp.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    To je zklamani doufala sem ve vic vinovou.. ani trochu? :D
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PIKKMA: Budeš mít rudofialové ruce :) s barvou nic.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    a co myslite ze se stane kdyz pridam do henny praskovej extrakt z cerveny repy?
    FIDORKA
    FIDORKA --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenost se stažením henny? Díky
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PIKKMA: Měla jsem před pár lety - trvalá - měkké vlny - v těch délkách už mi moje nedržely tak pěkně.

    V praxi - 6 týdnů před trvalou poslední henna a totéž po trvalé, takže 3 m bez henny. Pak už zase co měsíc až dva dobarvování odrostů. Vlasy v pohodě, rozhodně jsem musela používat masky a nečesat!!! Pouze po umytí, ještě mokré, pak je to u vlnitých vlasů tabu. Pro úpravu jsem měla matující bahno přímo od kadeřnice z profi řady - přidané minerály a vitamíny - původně pro chlapi, ale fungovalo dobře.
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    porad tak nejak premyslim o jemnejsi objemovy trvaly protoze ty moje jemny zplihlotiny nejak nezachranuje ani henna :/ ale nachazim dost malo a dost ruznorodejch zkusenosti ohledne kombinace trvaly a henny...
    nevite nebo nezkousel nekdo?
    MORGYSZ
    MORGYSZ --- ---
    PIKKMA: Já akorát těsně před barvením použiju přírodní šampon. Jinak to taky střídám a henna chytá furt stejně (když náhodou nechytne, tak je v tom jiná alchymie než šampon) :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    PIKKMA: ja nevim co plati obecne, ale mne khadi chyta uplne stejne at pouziju jejich sampon (tekutej i prasek) nebo nejakou silikonovou sracku ala wella (to casteji).
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    LAUDAM: mega dekuju! v to sem vubec nedoufala:)
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    jak moc velkej pruser je zacit pouzivat sampony se silikonama? chtela bych vyzkouset jednu radu od welly.. henna bude ale pak hur chytat ze?
    LAUDAM
    LAUDAM --- ---
    PISISKVOR: Z Khadi jsem přešla na medovou z Ekokozy.cz, házela mě moc do ryšava. Barví velmi dobře, jinak voní, ale dá se zvyknout. Šediny nemám, jen pár úplně bílých vlasů u jizev a ty jsou obarvené vždy dobře. Ségra šediny má (hodně) a mahagonová jí vše překryla na první dobrou.

    https://eshop.ekokoza.cz/...=search&orderby=position&orderway=desc&search_query=henna&submit_search=
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam