• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    Prosím dodržujte formát klubu - posílejte pouze reference (ideálně s copy paste relevantním obsahu) na věci related k topicu.
    Diskuze tu bude mazána. Na to tu není prostor.


    =>
    We cannot trust solutions that are offered by the people who created the problem in the first place.

    Principles for evaluating websites * How to Identify Misinformation

    We shall be slaves as long as we’re convinced that we have masters, and not one moment longer. Whatever must be done, we can do it ourselves. We do not need them; we need each other. All else is distraction and delusion.


  • Demokracie se nejlépe prosazuje v ignorantské společnosti, kterou je možno burcovat, jinými slovy ovládat, nacionalismem a náboženstvím.
  • Taková míra nacionalismu předpokládá existenci permanentní vnější hrozby. Když taková hrozba není, je nutno ji vytvořit.
  • Pravda musí být přísně střežena a tedy známa jen elitě několika vyvolených, kteří společnost řídí.
  • Tato elita musí být připravena říkat nechápavé mase "vznešené lži".


  • General: The Scientific Principles of Spiritual Enslavement (2002), Noel Huntley, Ph.D.
    The Educational System Was Designed to Keep Us Uneducated and Docile
    Silent Weapons for Quiet Wars (EN) :: Tiché zbraně pro klidné války (CZ)
    Blátivé stíny
    Financial: Murray N. Rothbard - What has government done to our money
    Fractional Reserve Banking as Economic Parasitism - Scientific, Mathematical & Historical Expose, Critique and Manifesto - Vladimir Z. Nuri, 62 pg.
    Chcem celú Zem + 5% navyše!
    Michael Rowbotham: Smrteľné zovretie
    Media: Who owns the media
    How To Deal With The Media, The Internet And The New World Order
    new world order in the news...
    Realita - paranoia - dystopie - (fnorDU4ever) * od 1984 do 2012?
    U nas v Kocourkove (und Eine Kleine Mafia) - jak hluboko lze jeste klesnout? - Klub pratel pro znovuoziveni defenstrace
    documents @ conspiracy central :: mvgroup.org :: p2p docs forum :: :: chomskytorrents.org :: indypeer.org

    Jsme zvyklí spojovat slovo teorie se slovem konspirace, protože konec konců žádná konspirace nemůže být reálná, všechno jsou to jen „teorie“, že ano? Nicméně ve spojení „konspirační teorie“ jsou dvě slova, prvním je slovo „konspirace“, druhým slovem je „teorie“. Dle definice je teorie předpoklad, myšlenka, koncept, hypotéza. Dám vám příklad. Teoreticky, pokud si koupím lístek do loterie, mohu vyhrát cenu. Dokud si lístek nekoupím, je má výhra pouze teoretická. Ale jakmile si jej koupím, výhra už není teorií, stává se možností. A čím více lístků si koupíte, tím je zde větší možnost, a eventuálně pravděpodobnost, že se výhra dostaví. Stejně je tomu v případě konspirační teorie. Dokud neexistují důkazy, neexistuje konspirační teorie. Jakmile však máte část důkazního materiálu, a nezáleží na tom, jak je chatrný či podružný, stává se z teorie možnost. A čím více důkazního materiálu je shromážděno, tím zde existuje větší možnost a eventuálně pravděpodobnost, že se jedná o konspiraci.
    V tomto klubu budete sledovat důkazy. A bude na Vás, abyste rozhodli, zda se jedná o konspirační teorii, nebo skutečně o konspiraci.
     
    Clifford Hugh Douglas, jeden z hlavných reformátorov monetárneho systému tridsiatych rokov 20. storočia:
    Jadrom tohto podvodu je tvrdenie, že peniaze, ktoré tvoria, sú ich vlastné, pričom sa od falšovania peňazí nelíši kvalitou, ale iba svojím obrovským rozsahom... Môžem to dokázať mimo akúkoľvek pochybnosť? Podstatou celej záložitosti je nárokovanie si vlastníctva peňazí. Akákoľvek osoba alebo organizácia, ktorá môže podľa ľubovôle tvoriť peniaze ekvivalentné cenám tovarov produkovaných komunitou, je skutočným vlastníkom týchto tovarov a preto nárokovanie si týchto peňazí bankovým systémom je nárokovaním si vlastníctva krajiny.

    Meyer Amstel Rothschild:
    "Give me control of a nation's money and I care not who makes her laws."

    Lord Josiah Stamp, bývalý riaditeľ Bank of England:
    Moderný bankový systém vyrába peniaze z ničoho. Tento proces je azda tým najchytrejším kúzelníckym trikom, aký bol kedy vymyslený. Bankovníctvo bolo počaté v nečistote a zrodené v hriechu. Bankári vlastnia zem. Vezmite im ju, ale keď im ponecháte moc poskytovať úvery, ťahom pera dokážu vytvoriť dosť peňazí na to, aby si ju kúpili naspäť... Ak chcete byť otrokmi bankárov a platiť náklady vášho otroctva, potom nechajte, nech si banky tvoria peniaze.
    Thomas Jefferson:
    Keď americký ľud dovolí bankám, aby mali pod kontrolou vydávanie ich vlastnej meny, najprv formou inflácie a potom defláciou, banky a korporácie, ktoré okolo nich vyrastú, zbavia ľudí všetkého vlastníctva až sa ich deti zobudia a zistia, že na kontinente, ktorý ich otcovia obývali, sú bez domov. Moc vydávať peniaze by mala byť odňatá bankám a navrátená kongresu a ľuďom, ktorým patrí. Som úprimne presvedčený, že bankové inštitúcie vydávajúce peniaze predstavujú pre slobodu väčšie nebezpečenstvo než armády.

    "It (Central Bank) gives the National Bank almost complete control of national finance. The few who understand the system will either be so interested in its profits, or so dependent on its favours, that there will be no opposition from that class... The great body of the people, mentally incapable of comprehending, will bear its burden without complaint, and perhaps without even suspecting that the system is inimical (contrary) to their best interests."
    A Rothschild family communique to associates in New York, 1863

    There are only three types of people in the world:
    1. People who make things happen. 4%
    2. People who watch things happen. 6 %
    3. Sheeple who say, What happened? 90% ->


    >> part 2 >>   *   >> part 3 >> (zde v zahlavi puvodni 'elite search engine')   *   >> part 4 >>


    /
    We shall be slaves as long as we’re convinced that we have masters, and not one moment longer.
    We shall be slaves as long as we
    rozbalit záhlaví
    COOK
    COOK --- ---
    GORG: Hele každý hnutí má vždycky svý radikály. To je normální. A zrovna u environmentalistů jsou to Extinction rebellion. Nehledej za tim žádný spiknutí, to je prostě normální chod dějin... někdo na něco přijde, někdo to interpretuje, k něčemu vyzve, někdo to neposlouchá, někoho to frustruje, tak vyzve radikálněji... to fakt nemusí nikdo řídit. Tady je to jasný jak facka: vědci někdy v 70. letech zjistili, že emise skleníkových plynů přispívají ke změně klimatu, což může zhoršit podmínky pro člověka. Postupně to zkoumali víc a víc a dospívali stále jasněji k tomu, že obezřetný přístup velí emise snižovat nebo aspoň nezvyšovat. Jenže politici na to serou, protože lidi jsou úplatný a rady vědců prostě nevyváží prachy těžařů a paličů. To část společnosti dost frustruje, a proto se vydala aktivistickou cestou, která má svou radikální odnož. Nic víc za tim není.
    GORG
    GORG --- ---
    SCHWEPZ: Co tady s COOKem predvadite je neco neskutecnyho. Ty si vytasil s tim, ze kazdej ekolog je satanista. What? A on tu do mrte furt popiral pravdivost clanku, ktery jsem podlozil 3 ruznymi zdroji, a zaplatil a pastnul clanek za paywallem. (na jeho zadost! za co ty minusy?)

    Tak se proberte a prestante tady spamovat nejakyma smyslenyma hyperbolama (o jesterech a ja nevim cem. vic mimo tema by to uz neslo?). A pokud uz zpochybnuju pravdivost nejake informace, tak si za tim stujte s pateri vztycenou.

    btw je pro me celkem nepodstatny, co rikal nejakej sef WMO. to byl jen priklad, jak XR a spol. prijdou jako fanatici az nabozensti extremisti i lidem z jejich vlastniho .. tabora. Tak nevim, kdo tu vlastne provozuje seriozni pristup, kdyz je mi i tohle fanaticky rozporovano :-)
    SPAJDA02
    SPAJDA02 --- ---
    a přitom to všechno do sebe tak krásně zapadá. To jako, když se probereme do totality, kde nebudou peníze(pouze el.), bude systém sociální spravedlnosti jak v číně, tak stoprocentně tu budou lidi tvrdit, že jsme si to přáli a vůbec to není konspirace. To je šílený, kam až tu hlavu do toho písku můžou strkat.
    GORG
    GORG --- ---
    Ilmastoguru Petteri Taalas: Ilmastonmuutos ei ole vielä riistäytynyt käsistä, mutta keskustelu siitä on – ”Siinä on uskonnollisen ääriliikkeen piirteitä”
    26.12.201909:24POLITIIKKAFOSSIILISETUUSIUTUVATYMPÄRISTÖ
    Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri kehottaa keskittymään ilmastonmuutoksen torjunnassa isoihin asioihin. ”On ollut sellaista haahuilun meininkiä. Suomelle järkeviä keinoja on syytä harkita tarkkaan.”

    Petteri Taalas KAROLIINA VUORENMÄKI
    Lukuaika noin 9 min
    Juttu on julkaistu alun perin 6.9.2019. Talouselämä julkaisee vuoden kiinnostavimpia juttuja nyt uudestaan.

    Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri Petteri Taalas osoittaa takapihalta metsään kulkevaa polkua. Sitä pitkin päiväkotiin ovat kulkeneet aikoinaan perheen viisi lasta.

    Viisi. Sehän on nykypäivänä suurperhe. Moni miettii nyt, voiko lapsia ollenkaan hankkia. Joutuuko jälkikasvu elämään aikuisena pilatulla planeetalla? Jokainen lapsi ja lisäasukas on päästölähde. Saako lapsia edes tehdä?


    Kuka: Petteri Taalas, 58
    Työ: Maailman ilmatieteen järjestön WMO:n pääsihteeri ­vuodesta 2016, valittiin juuri neljän vuoden jatkokaudelle

    Ura: Tutkija ja tutkimusprofessori Ilmatieteen laitoksella sekä pääjohtajana 2002–2016 lukuun ottamatta pestiä WMO:n osastonjohtajana 2005–2007

    Koulutus: Filosofian tohtori meteorologiasta

    Perhe: Puoliso ja viisi lasta

    Harrastukset: Työmatkapyöräily, uinti, metsästys ja Saimaa

    ”Nyt pitäisi laittaa jäitä hattuun ja pohtia mikä on oikeasti tämän ongelman ratkaisu”, Taalas sanoo kotitalonsa terassilla Espoon Nuuksiossa.

    Taalas on YK:ssa korkeimmassa asemassa oleva suomalainen. Toinen koti on Genevessä, sillä hänet valittiin juuri jatkokaudelle johtamaan YK:n sään, ilmaston ja vesivarojen erityisjärjestö WMO:ta. Jäsenmaiden tyytyväisyydestä Taalaksen uudistuksiin kertoo, että hän ei saanut vastaehdokkaita.

    Pitkän linjan ilmatieteen asiantuntija ei näe perusteita maailmanlopun ennusteille, joita on nyt liikkeellä yhä enemmän.

    ”Ei tästä maailmanloppua tule, maailma vain muuttuu harmaammaksi. Osalla planeetasta elinolot muuttuvat vaikeammiksi, mutta ihmisiä on elänyt vaikeissakin oloissa”, Taalas sanoo.

    Suomalainen keskustelu ja uutisointi ilmastonmuutoksesta on hänen mielestään kääntynyt jo liian ahdistavaksi.

    ”Suomen mediailmapiiri on ollut huolta lisäävä. Uusin asia oli, että lapset ovat kielteinen asia. Olen huolestunut esimerkiksi nuorista äideistä, jotka elävät monien taakkojen alla. Tämä lisää heidän kuormaansa.”

    Hänen mukaansa ilmastonmuutoksen ratkaisu ei vaadi yksilöltä askeettista elämää eikä lastenteosta luopumista.

    ”Ilmastonmuutoksen torjuntaa voidaan tehdä hyvillä mielin. Isot asiat tehdään valtiotasolla. Jos alat elämään skeemamunkin elämää, ei maailma sillä pelastu”, Taalas sanoo.

    Mutta millä maailma pelastuu? Valtiotasolla asiat eivät näytä kovin hyviltä. Vuonna 2015 solmitusta Pariisin sopimuksesta huolimatta maailman päästöt ovat kasvaneet parina viime vuonna, kun maailman energiantarve on kasvanut. Suunta on väärä.

    ”Ilmastonmuutos ratkeaa yksityisillä investoinneilla, ei pelkästään julkisella rahalla. Uskon win-win-asioihin. Siihen, että on taloudellisesti kannattavaa investoida ilmastomyönteisiin ratkaisuihin. Kuluttaja voi hyötyä taloudellisesti ja vaikka terveellisen ruuan tai liikunnan kautta.”


    Ahdistaako ilmasto? ”Jos ahdistus johtaa toimintaan, se on myönteinen asia. Jos se johtaa elämänlaadun heikkenemiseen, niin se on huono asia”, Petteri Taalas sanoo. KAROLIINA VUORENMÄKI
    Pitäisikö muuttaa Uuteen-Seelantiin? Sitä mietti Petteri Taalas nykyisen vaimonsa kanssa 1980-luvulla. He osallistuivat rauhanmarsseihin ja pelkäsivät ydinsotaa. Pelkoa pahensi neuvostopropaganda.

    ”Mietimme, että Uudessa-Seelannissa ehkä olisimme turvassa, koska eteläinen pallonpuolisko ei saastu niin pahasti. Mietimme myös ettei lapsia kannata tehdä tällaiseen maailmaan.”

    Pelko ja ahdistus hälvenivät, kun sotaa ei tullut.

    ”Silloin oli sama henkinen ilmapiiri kuin nyt nuorison keskuudessa. Pitäisi tehdä fataalisti jotain hyvin nopeasti. Media osin ruokkii sitä. Vaikkapa metsät ja ruoka-asiat ovat tärkeitä asioita ilmastonmuutoksen torjunnassa, mutta ne eivät kuitenkaan ole se ydinjuttu. Nyt ne ovat saaneet paljon painoa”, Taalas sanoo.

    Mikä nyt olisi tärkeintä?

    ”Suomessa kuten koko maailmassa ongelman ratkaisun ydin on fossiilienergiasta luopuminen. Öljystä, kivihiilestä, maakaasustakin ja Suomessa myös turpeesta luopuminen. Se on keskeisin asia”, Taalas sanoo.

    Taalas ei silti halua vähätellä vaikkapa kasvisruuan merkitystä. Viljelyalasta 70 prosenttia menee rehuksi eli lihantuotantoon. Maailman kasvavan väestön ruokkiminen edellyttää muutoksia.

    ”Nuorilla on intressi tehdä myönteisiä päätöksiä. Sen näkee omistakin lapsista. Kun he ovat kokkausvuorossa, meillä syödään useimmiten kasvisruokaa.”

    Taalas kertoo näkemyksiään melkoiselta näköalapaikalta. WMO:n vastuulla ovat luonnonkatastrofit, ilmasto ja vesivarapalvelut. Järjestö on myös perustanut YK:n ympäristöjärjestö UNEPin kanssa hallitustenvälisen ilmastonmuutospaneelin eli IPCC:n, jonka kokoamat tieteelliset ilmastokatsaukset saavat jatkuvasti enemmän huomiota.

    YK:n seuraava ilmastokokous on New Yorkissa syyskuussa.

    ”Vedän kokouksen tiederyhmää, missä tuotamme yhteenvedon tieteen uusimmista tuloksista ja arvioimme eri maiden tekemiä uusia aloitteita ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja siihen sopeutumiseksi. Tavoitteena on nostaa kunnianhimon tasoa päästöjen vähennyksessä. Jos sitä ei kyetä nostamaan, liikumme vuosisadan lopussa 3–5 asteen lämpenemisessä”, Taalas sanoo.

    Tuollainen lämpeneminen kuulostaa jo varsin pelottavalta, sillä nytkin säiden ääri-ilmiöt ovat yleistyneet.

    ”Pitää keskittyä myös ilmastonmuutokseen sopeutumiseen.”



    Vielä muutama vuosi sitten ilmastotutkijat kävivät näkyvää väittelyä ilmastontutkimuksen perusteita ja tuloksia kiistäneiden niin sanottujen skeptikoiden kanssa. Tämä on vähentynyt, mutta nyt asiantuntijoita haastetaan Taalaksen mukaan toiselta laidalta.

    ”Asiantuntijat ovat sellaisen hyökkäyksen kohteena, että meidän pitäisi olla paljon radikaalimpia. On maailmanlopulla uhkailijoita ja ääritoimijoita.”

    Paljon nykyistä radikaalimpia ilmastotoimia vaatii esimerkiksi Extinction Rebellion eli Elokapina -ilmastoliike, joka vaatii nollapäästöjä jo vuonna 2025 ja hallituksilta ”totuudenmukaista” ilmastotietoa.

    Ilmastotutkimuksen jonkinlainen pyhä kirja ovat IPCC:n raportit. Nyt niitä myös käytetään hyväksi samaan tapaan.

    ”IPCC:n raportteja on luettu kuin Raamattua, haetaan tiettyjä jakeita, joista haetaan perusteita omille ääriajatuksille. Siinä on uskonnollisen ääriliikkeen piirteitä”, Taalas sanoo.

    Toisella laidalla ovat oikeistopopulistit, jotka vastustavat kaikenlaista päästöjen vähentämistä ja ilmastopolitiikkaa. Miten tästä löydetään keskilinja? Taalas hakisi Suomessa mallia 1970-luvulta, jolloin Korpilampi-seminaarissa luotiin yhteinen näkemys suomalaisesta talouspolitiikasta.

    ”Tarvittaisiin jonkinlainen ilmasto-Korpilampi. Tuotaisiin kiihkottomasti saman pöydän ääreen biodiversiteetin kannattajat, tutkijat, poliitikot ja elinkeinoelämä. Pohdittaisiin, mikä on Suomen kannalta järkevää tässä asiassa.”

    ”On ollut sellaista haahuilun meininkiä. Suomelle järkeviä keinoja on syytä harkita tarkkaan.”
    Nykyisessä hallitusohjelmassa luvataankin tuoda eri toimijat ”ilmastopolitiikan pyöreään pöytään”. Hallituksen yksi haaste on varmistaa, että ilmastotoimenpiteet ovat kansalaisten hyväksyttävissä. Asian vaikeus näkyi, kun Ranska oli nostamassa polttoaineveroa ilmastosyistä. Sen estivät keltaliivien mielenosoitukset.

    ”Demokraattisissa maissa ja varmaan Kiinassakin tämä on herkkä asia. Kieltopolitiikka sataa helposti muuntyyppisten päättäjien laariin seuraavissa vaaleissa. Pitää miettiä, millä väki saadaan mukaan”, Taalas sanoo.

    Hänen mielestään ilmastopolitiikassa media ja tutkijatkin ovat nostaneet esiin yksittäisiä, välillä vähämerkityksisiä keinoja.

    ”On ollut sellaista haahuilun meininkiä. Toimenpiteitä tarvitaan ilman muuta, mutta Suomelle järkeviä keinoja on syytä harkita tarkkaan. Tässä tarvitaan eri yhteiskunnan toimijoiden vuorovaikutusta.”

    Medialle hän toivoo kriittisyyttä ja monipuolisuutta, kun asiantuntijoita ja eri osapuolia haastatellaan.

    ”Meihin asiantuntijoihinkin kannattaa myös suhtautua tietyllä varauksella. Olemme joskus oman asiamme promoottoreja. Tätä on ilmennyt myös metsä- ja ruokavaliokysymyksissä.”

    Esimerkiksi hänelle itselleen se tärkein asia oli 20 vuotta sitten otsonitutkimus.

    ”Mitä enemmän sitä referoitiin julkisuudessa, sitä hienompaa. Samalla toiveena oli rahoituksen lisääminen omalle alalle”, Taalas sanoo.


    Maailman ilmastopäästöt ovat kasvaneet parina viime vuonna osin siksi, että talous ja tuotanto ovat kasvaneet. Nyt maailmantaloutta uhkaa kauppasota. Onko se lopulta hyväksi ilmastolle?

    Taalas ei ilmoittaudu ”linkolalaiseksi”. Hän ei pidä kauppasotaa ja talouskriisejä hyvänä ilmastolle.

    ”Voi olla, että kauppasota vie fokuksen muihin asioihin kuin ilmastonmuutoksen torjuntaan. Näin kävi finanssikriisissä. Ilmastotoimissa maaperä on paras silloin, kun ei ole muita murheita.”

    Hän ei myöskään usko, että ilmastopolitiikassa olisi pakko tai kannattaisi mennä laajalti kieltoihin tai jonkinlaiseen komentotalouteen.

    ”Ongelma selätetään globaalissa mielessä investoinneilla ei-fossiilisiin ratkaisuihin energian tuotannossa, liikenteessä ja rakennuksissa. Maankäytöllä ja ravintotalouden muutoksilla voidaan vielä tehostaa tätä. Julkisen sektorin on luotava raamit, mutta resurssit tulevat pääosin muualta.”

    Ilmastonmuutoksen torjunnan takia elintason ei tarvitse laskea.

    ”Taloudellisesti ja teknisesti torjunta on tehtävissä. Se oli IPCC:n lokakuun raportin viesti. Haittavaikutusten kanssa eläminen tulee olemaan arviolta 20 kertaa kalliimpaa kuin investoinnit, joita tarvitaan ongelman selättämiseksi”, Taalas sanoo.

    Poliittisten päättäjien pitää kuitenkin luoda raamit ja selvä suunta markkinavoimille.

    ”Näin on EU:ssa tapahtunut ja päästöt ovat jatkuvasti vähentyneet.”

    YK:n ilmastoneuvottelut ovat nyt hänen mukaansa kyttäystilanteessa, jossa maat seurailevat toisiaan. Osin se johtuu siitä, että presidentti Donald Trump kertoi valintansa jälkeen Yhdysvaltain irtautuvan sopimuksesta. Markkinavoimien ja osavaltioiden mahdista kertoo kuitenkin se, että päästökehitys on Yhdysvalloissa ollut hyvää.

    ”USA on jo toteuttanut puolet Pariisin sopimuksen sitoumuksista. Siellä satsataan uusiutuviin ja energian säästöön, koska se on taloudellisesti houkuttelevaa.”

    Pian Arizonassa menee kiinni esimerkiksi Navajon hiilivoimala, jonka vuosipäästöt ovat yhtä suuret kuin yli kolmen miljoonan henkilöauton.

    Samaan aikaan Kiinan päästöt kasvoivat 3 prosenttia viime vuonna. Kiinan valtion tutkimuslaitoksen mukaan maan hiilen käyttö alkaisi laskea vasta vuonna 2025. Lipsuuko Kiina tavoitteissaan?

    ”On rakennettu iso määrä hiilivoimaa, siitä luopuminen heti on vaikeaa. Tämä on iso talouskysymys”, Taalas sanoo.

    Hän muistuttaa, ettei hiilivoimasta luopuminen ole onnistunut helposti Helsingissäkään.

    ”Talous tukee uusiutuviin siirtymistä, mutta se ei tapahdu hetkessä. Kiina on nähnyt tämän bisnesmahdollisuutena. He ovat maailman johtava aurinkoteknologian tuottaja.”

    Taalas uskoo, että tuotteiden hiilijalanjäljen laskennan yleistyminen saattaa jouduttaa Kiinan hiilivoiman alasajoa.

    ”Panisin paukut erityisesti fossiilisista luopumiseen ja metsänhoitokulttuurin kehittämiseen.”
    Pohjoismaat ovat ilmastonmuutoksen torjunnan kannalta rohkaiseva esimerkki. Esimerkiksi Suomen päästöt ovat viidenneksen pienemmät kuin vuonna 1990 vaikka talous on kasvanut. Tilannetta parantaa vielä uusi tuulivoima, jota kannattaa jo rakentaa ilman tukia, sekä uusi ydinvoima.

    ”Ydinvoimalla voidaan tuottaa perusenergiaa. Sillä voitaisiin korvata fossiilienergiaa esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa”, Taalas sanoo.

    Ydinvoiman haasteena on, että hinta on noussut kasvaneiden turvallisuusvaatimusten takia. Taalaksen mukaan apu tähän voivat olla pienydinvoimalat, joihin liittyy isoja odotuksia.

    Keinoja siis on, vaikka haastekin on iso. Petteri Taalaksen mukaan toistaiseksi ei ole merkkejä ilmastomuutoksen kauhukuvien toteutumisesta kuten esimerkiksi Golf-virran kääntymisestä tai laajamittaisesta metaanin purkautumisesta Siperian ikiroudan sulaessa.

    ”Jos katsotaan mikä on maailman tila pois lukien ilmastonmuutos ja väestönkasvu, niin mehän elämme ihmiskunnan parasta aikaa useilla mittareilla: taloustilanne, terveystilanne ja vaikkapa naisten asema on parempi koskaan. Tämä koko kuva ei ihmisille välity”, hän sanoo.

    Asiaa kuvaa hyvin esimerkiksi edesmenneen ruotsalaisprofessori Hans Roslingin kirja Faktojen maailma.

    ”Maailman ilmastonmuutos ja väestönkasvu ovat asioita, jotka eivät ole hyvällä tolalla, mutta nekin voidaan ratkaista.”

    Tilaajille
    https://www.talouselama.fi/...onnollisen-aariliikkeen-piirteita/3152ead4-9a15-4a03-8cdd-b027a403e106
    GORG
    GORG --- ---
    COOK: Dobre, sic nadale pochybuju, ze bude mit pridanou hodnotu to sem davat cele.
    ARCHDRONE
    ARCHDRONE --- ---
    COOK:
    >>Všichni, kdo se tomu seriózně věnují, k tomu ve svých výzkumech stále znovu dospívají...
    Petr Pokorný - Současná klimatická změna v perspektivě posledních staletí...
    Petr Pokorný - Současná klimatická změna v perspektivě posledních staletí... (Pátečníci 25.10.2019)
    https://www.youtube.com/watch?v=Hd67EMWFKek


    Ono proste to mereni "CO2" (v uvozovkach, protoze leckdy se misto CO2 meri neco jineho) neni tak jednoduchy, jak by si Hurvinek predstavoval valku. Tech metodologickych problemu, nejistot mereni, proxy promennych, apod je tam ohrome mnoho. Velice zajimava a nabita prednaska.

    A co se tyce socialistickych predstav, ze je mozne planovat pokrok, "porucit vetru, desti", ridit ekonomiku pomoci cisel a algoritmu...
    Ochrana přírody sama od sebe | Nekorektní blog Petra Kubáče
    http://petr-kubac.blog.cz/1912/ochrana-prirody-sama-od-sebe
    Jak gauneři počítají uhlíkovou stopu. | Nekorektní blog Petra Kubáče
    http://petr-kubac.blog.cz/1910/jak-gauneri-pocitaji-uhlikovou-stopu
    COOK
    COOK --- ---
    KUKIDE: Jenže SCHWEPZ: ti ukázal, že se s tím trhem mýlíš...

    Na základě čeho odmítáš, že "CO2 vypoštěný lidmi je hlavní viník globálního oteplování"? Všichni, kdo se tomu seriózně věnují, k tomu ve svých výzkumech stále znovu dospívají...
    A kdo je manipuluje?
    Není daleko pravděpodobnější varianta, že tebe manipuluje fosilní lobby?

    GORG: Já netuším, co ten pán řekl. Ty jsi sem z toho rozhovoru postnul jednu větu. Tak ho sem postni celý, ať si to teda můžem přečíst s kontextem a znalostí toho, jak byly kladeny dotazy. Číst vytržené věty nemá žádnou hodnotu.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Podle mě je ten humbuk kolem zesilování skleníkového jevu vypouštěním miliard tun CO2 výmysl, podobně jako byla tehdy tzv. ozonová díra. Viděl někdo z vás ozon vlastníma očima? Ne! Ozon je výmysl iluminátů.
    A že freony narušují vrstvu v atmosféře, která chrání život na planetě před zářením z Vesmíru? Pokud platí, že žijeme uvnitř duté země, jak říkali na you tube, nějaké ultrafialové záření nás nemůže ohrozit.

    Celosvětové omezení a zákaz freonů který prý vedl k zacelení ozonové díry a zajištění ochrany veškerého života na této planetě byl satanistickým krokem - výrobci freonů jako ovce slepě plnili požadavky vědců, států a OSN - těch, kteří se na moratoriu dohodli - a nedokázali odhalit dalekosáhlé zednářské spiknutí, které za tím stálo.
    Snaha omezit a zakázat freony - podobně jako snaha omezit vypouštění giga tun (miliard tun) CO2 - jež podle satanistických vědců posiluje skleníkový efekt země - je jen zástěrkou pro zotročení lidstva a nastolení diktatury solárních císařů a satanistických veleknězů.

    Videa na you tube to jasně dokazují. A není za tím sledovanost těchto videí - jejich tvůrci jsou placeni v tisících dolarů dle sledovanosti a provokativnosti která zajišťuje šíření a klikání - nastolení satnasko-solární nadvlády je SELF EVIDENT pravda, protože to do sebe zapadá, když si těch vidí pustíte několik vytvoiří se tak neprůstřelný řetězec od ještěřích mimozemšťanů Annunaki, zářením z Orionu, reptiliánské spiknutí a satanistické rituály a to, že nejbohatší oligarchové kteřé vydělali miliardy dolarů na fosilním průmyslu platí PR a media a hlavně - Princ Charles je známý jako ekolog, dokonce podporuje bio-zemědělství (!!!) a jeho syn Harry je reptiliánské démon z jiné planety, chcete ještě jiný důkaz, nebo to stačí?

    Prince Harry Shape Shifting?? : Watch Eyes ! (Reptilian? Demon?) You Tell Me
    https://www.youtube.com/watch?v=DTOIB0lwjKY
    GORG
    GORG --- ---
    COOK: Tak já teda jdu zrušit předplatný tech novin https://www.talouselama.fi/ , než mi tam naběhne z eura na 15E měsíčně za měsíc, nebo ujasnili jsme si, že pán z World Meteorological Organization skutečně řekl to, co řekl?

    Tj. že XR a spol. to přehánějí s hysterií, že je potřeba se hlavně uklidnit a střízlivě přemýšlet o řešeních, a že se chovají jako náboženští extrémisti, kteří si hledají ve zprávách IPCC vhodné pasáže jako v Bibli? A že matky mají kvůli tomu nevhodné obavy mít děti.

    Protože nevím, co bylo tedy předmětem tohoto cvičení, když si ten obsah v tolika postech zpochybňoval jako "blbost" apod.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KUKIDE: ja se s tebou shodnu na tom, ze pičuješ.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: přesně jak tady SCHWEPZ: říká trh nereflektuje reálné náklady a to jen proto že je pokřiven, proto v té mí definici je v případě nepokřiveného trhu :)

    já jsem anarchista a dělám co uznám za vhodné ;)

    hele fakt pičuju do nich protože zaprvé si vakt myslím že to není tak jak se říká ve zkratce CO2 vypoštěný lidmi je hlavní viník globálního oteplování a zadruhé protože mě sere jak jsou slepý a jak ani netuší že je někdo manipuluje a zneužívá k úplně opačným věcem něž za co bojují... (proto je asi ta diskuse tady v konspiracích ne asi) :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    COOK
    COOK --- ---
    KUKIDE: Teď mícháš dvě věci dohromady. Celospolečenský náklady a trh. Obě mají různou logiku. Samozřejmě, že celospolečensky je levnější chovat se ekologicky. Ale celospolečenský náklady jsou konkrétnímu vyhazovači odpadků, zemědělci, topiči nebo provozovateli chemičky úplně putna, pokud se chová tržně. Jeho zajímaj jen jeho vlastní náklady. A ty jsou při ekologickém chování vyšší. Takže nepokřivený trh bez dotací vede logicky k nejmenším nákladům každého jednotlivce, což znamená vysokým celospolečenským ekologickým nákladům. Proč je asi potřeba nařizovat třídění, ekohnojení, ekotopení či čištění vody zákonem? Protože trh to ze své podstaty zařídit nemůže a nikde to nikdy nezařídil. (Koukám, žes v tý škole nechyběl jen na češtinu, tohle jsou úplný základy :))

    V politice je různá míra průseru od téměř žádného po obrovský. Nebuď defétista a dělej něco pro to, aby to byl průser menší a menší. Způsobů, jak to k tomu směřovat, je spousta. Korupce je taky všude různá od minimální až po obrovskou. V té Skandinávii je nejmenší na světě a díky tomu se tam maj nejlíp na světě.

    Ani tajemné síly... tak o co ti jde? Proč do aktivistů za omezení emisí skleníkových plynů tak pičuješ? Neprudim, fakt mě to zajímá...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: fakt se zamysli jo je to levnější třídit odpad prostě nemusíš těžit znovu suroviny, jo je levnějš hnojit eko hnojivama protože nevyčerpáváš půdu a zas nemusíš vytvářet umělá hnojiva, jo je levnější topit ekologicky protože nemáš rakovinu (tady by se toho dalo uvést více) jo je levnější čistit vodu s chemičky protože pak nemusíš dovážet potraviny který by byli jedovaté kdyby se pěstovali na zamořené půdě... jo projdi si to hlavou je to tak co je levnější to ej ekologičtější na nepokřiveném trhu...

    v politice ten průser bude vždy, a kokupce je všude i v té skandinávii

    ne já žádná trestní oznámení nepodávám a ani ikdy nehodlám :)
    tajemné síly ani ne...
    COOK
    COOK --- ---
    KUKIDE: Tohle myslíš vážně: "co by na nepokřiveném trhu bylo levnější to je ekologičtější"? To je tak mimo, jak to jen může být. Copak je levnější třídit odpad? Copak je levnější hnojit jen ekologickými hnojivy? Copak je levnější topit ekologicky šetrným způsobem? Copak je levnější čistit vodu vytékající z chemičky? Jasněže ne. A takových příkladů jsou mraky. Téměř nic ekologickýho není levnější než způsoby zasviňující všechno kolem. Pokud se jako společnost dohodnem, že chceme žít ve zdravým a udržitelným prostředí, musíme si leccos zakázat a přikázat, nebo se například prostřednictvím dotací zaplacených z daní motivovat, to se nedá nic dělat. Jde jen o to, jak to uděláme. Obecně nejúspěšnější jsou v tom ty nejdemokratičtější a nejtransparentnější země jako Skandinávie nebo Nový Zéland a pak to je horší a horší přes Francii, Itálii, nás, Balkán, Latinoameričany, Rusko, Čínu až po některý africký diktatury, kde to zakazování a přikazování vede k úplně něčemu jinýmu než zdravýmu a udržitelnýmu prostředí.

    Český průser se soláry je toho zářným příkladem. Sama idea podpory obnovitelných zdrojů energie je dobrá, ba dokonce nutná, chceme-li se vyhnout těm horším scénářům klimatické změny. Její administraci v Česku ale provázela korupce. Problém je v tom zkorumpovaným prostředí český politiky a státní správy, ne v podpoře soláru principielně.

    Takže jestli jako konspirátor rozkrýváš konkrétní korupční schémata kolem zelený politiky, děláš určitě záslužnou věc a doufám, že podáš mnoho dobře vyfutrovaných trestních oznámení. Určitě je po čem slídit, neb leckteří lidi jsou nenažraný svině a kradou, kde se dá, včetně týhle oblasti. Ale spíš se mi zdá, že jen tak blouzníš o tom, že je to celý nějaký podezřelý a že jsou jakési tajemné síly, které dokázaly ovládnout vědeckou obec a vnutit všem jakousi mylnou představu o skleníkových plynech... což je blbost na entou.

    Brčka jsou píčovina, kde náklady daleko převýší pozitivní dopady, to je jasný.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: ovlivňujeme ale ne záměrně a už vůbec ho neřídíme i když se o to snažíme skrze geoinženýring...
    hele aktivizmus není škodlivej, o saturnu jsem nemluvil já, omezování škodlivin považuju za správné ale ne za každou cenu a všude jak to považadují aktivisti...
    demostrace já osbně považuju na hovno, ale ať si je dělá kdo chce vtom nikomu nehodlám bránit :)

    A teď kté konspiraci: ta je mnohem složitějšího řádu, jako příklad ti uvedu solární panely, ano ekologičtí aktivisté demostrovaly za solární energii a její podporu v dobách Bursíka, ale výsledek byl že vznikli solární baroni, kteří vydělali hafec peněz a postavili je na zelených loukách...
    - to o čem tu mluvím je jak se tenhle aktivizmus záměrně posiluje a jeho narativ se posunuje někam kam je to někomu výhodné a tím někým myslím ty bohaté co mají pod palcem média nazívat si je můžeš jak chceš - je to konspirace - i když podle mě od reality není moc daleko viz emisní povolenky hustej to busines, koukni na ty prachy co na tom vydělavájí ;) a ty prachy se neberou z ničeho tečou veskutečnosti v započítanejch nákladech od řadového občana... v téhle konspiraci jde o to kdo je zatím kdo koho ovlivňuje a jak
    To že v konspiračním auditku narazíš na různé pelmely je přeci normální, tak konspirace vznikají... protže něco je podezdřelé ale ty nevíš a nenajdeš odpovědi tak hledáš souvyslosti a vymýšlíš konspiraci :)

    A k té ekologičnosti. můj názor je jednoduchej, co by na nepokřiveném trhu bylo levnější to je ekologičtější. Ano máme pokřivený trh viz dotace atd... Ale do té doby dokud ekologie bude drahá a nebo bude snižovat standart tak ji masa nikdy nepřijme pokud jí to nebude vnuceno zákonem a sankcemi.

    Já se tě zeptám kolik procent biopotravin si kupuješ včetně restaurací a kaváren? Upřímě by mě překvapila odpověď nad 20% protože to by jsi se začal řadit mezi ty bohatší lidi. Valná populace totiž na svobodnou volbu chovat se ekologicky nemá a v tomhle systému mít nikdy nebude. Takže se jim to vnutí. A při tom se jím většinou vnutí nějakej paskvil z kterého má někdo nějakej solidní profit, ale to je jedno hlavně že jsme zakázali plastový brčka. :)
    Alternativy plastových brček existují a je z čeho vybírat! - Samosebou.cz
    https://www.samosebou.cz/2018/05/04/alternativy-plastovych-brcek-existuji-je-z-ceho-vybirat/
    Super sklo je na provoz v baru nepraktické stejně tak jako vyplachování kovových brček a ještě se může rozbýt... takže nejpraktičtější jsou ty bambusová a tak je super dovezeme je přes půlku světa pro celou evropu. :D
    Jo vyskytly se i nápady používat slámová, ale ono máme zemědělskou techniku která tu slamu láme a ty dělaná ručné by pak byla mega drahá atd atd...
    Myšlenka dobrá, ale pokud to nařídíš tak z toho bude paskvil a skoro vždy horší než to předtím...

    Ale fajn tak má ekologista dobrejpocit a trochu méně toho ekosmutku, což je mimochodem už i klasifikovaná psychická porucha.

    A uvedl jsme jen brčka, ale můžeme pokračovat a pokračovat...

    A jestli ti tohle vysvětlení neotevře oči tak já to vzdávám :)
    COOK
    COOK --- ---
    KUKIDE: Chlape udělej si pořádek v tom, co vlastně říkáš, protože se už popíráš: "myslet si že máš šanci změnit vývoj klimatu je bláhové" vs. "já neříkám přeci, že máme nulovej vliv". Ovlivňujem teda klima nebo ne?
    Zatim se mi zdálo, že považuješ vědecký konsenzus o vlivu lidí na klima za spiknutí a aktivismus k jeho prosazení za jeho projev. Že tím pádem usilování o omezení nebo konec spalování fosilních zdrojů považuješ za škodlivou činnost, která má ve skutečnosti nějaký jiný tajný a kýmsi z pozadí stanovený cíl, který je pro společnost neblahý. A žes to objevil z nějakých symbolů Saturnu či co... Myslíš si teda tohle?
    A jasněže "eko global klima muvement" je tak trochu podobnej ostatním lobby. Je to lobby a nikdo se ani netváří jinak. Je to snaha vytvořit na politiky tlak, který by vyvážil a převážil ty hromady peněz, kterými je uplácí fosilní lobby. Na tom není nic konspirativního, nedemokratickýho nebo jakkoliv špatnýho. Lidi demonstrujou za třeba vyšší důchody, nezávislost justice, levnější jízdný v metru a taky za omezení emisí skleníkových plynů... co je na tom špatnýho? Kde je tam nějaká konspirace?
    No a jasněže jsou na světě i jiný problémy než skleníkový plyny včteně všech tebou jmenovaných. Ostatně většina klimaaktivistů se zapojuje i do hnutí proti plastům, glyfosátům, jedovatejm postřikům v zemědělství atd... Ona se ta ekologická témata dost pojí...
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: ale to já neříkám přeci, že máme nulovej vliv :)

    a když chceš o tom jak se klam velkejma mediama dělá tak tady třeba rozhovor s novinářkou CBS:
    024 Lara Logan
    https://www.youtube.com/watch?v=IZlVx-phlPk


    ale to tu taky nikdo neříká že big oil jsou good guys...

    tohle je přesně proč mě to sere, jakmile se na něco zeptáž nebo rozporuješ u si o tobě myslej že jsi úplně na opačný straně, ale to není pravda...
    A já se tě zeptám podobně, tobě nepřijde že ten "eko global klima muvement" je tak trochu podobnej ostatním loby??? Co je na tom demokratyckýho ty nátlakový akce atd...

    Ale chápu, prostě je to těžký prosadit názor... :)

    Ale jestli by se ty lidi měli na něco soustředit tak to jsou jiný věci než CO2... glyfosfáty, jiný splodiny, chemie v půdě, mikroplasty a další svinstva co děláme...
    CO2 je opravdu pochujený měřítko a jestli měřením produkce CO2 chceš vyjádřit jak je něco šetrný k přírodě, tak good luck :)
    COOK
    COOK --- ---
    KUKIDE: Blahove je myslet si, ze klima neovlivnujeme.

    Hele a vam fakt nejsou podezrely ty prachy ve fosilnim byznysu? Fakt nevidite tu urputnou snahu popirat realitu, jen aby ty zisky zbtezby a paleni vydrzely co nejdyl? Vam prijde, ze BP, Total, Exxon, bratri Kochove, Saudska dynastie, Chevron, Petrobras, Gazprom, Rio tinto atd. jsou ty good guys?
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: chceš konkrétnější teorii tady ji máš: https://www.youtube.com/watch?v=rEWoPzaDmOA
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    COOK: klidně si věř čemu chceš, ale myslet si že máš šanci změnit vývoj klimatu je bláhové...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam