• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA
    RIVA --- ---
    RIVA
    RIVA --- ---
    Tohle vypada na zajimavou publikaci!

    Hitler didn't die in Berlin - he moved to Melbourne where he runs the State Government of Victoria: A true COVID-19 thriller: Helmer, John: 9798703022917: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/dp/B08VFV4ZGK/ref=sr_1_1?dchild=1&;amp;keywords=john+helmer%2C+hitler+didn%27t+die&qid=1612213757&s=books&sr=1-1
    GORG
    GORG --- ---
    Evropě chybí elektřina i plyn. Je vydaná na milost rozmarům počasí - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/evrope-chybi-elektrina-i-plyn-je-vydana-na-milost-rozmarum-pocasi-174945

    Když nebude v nadcházejícím období foukat vítr, může dojít na nejhorší: Rozsáhlé výpadky proudu, které donutí podniky a továrny zavřít.

    18. 9. 20:43
    Země od Velké Británie až po Německo, které čelí prudkému nárůstu burzovních cen plynu a elektřiny, musí doufat v mírnou zimu. Kvůli nedostatku plynu a uhlí v Evropě by jinak nemusely bez úhony přečkat topnou sezonu.

    Evropa je čím dál bezbrannější vůči rozmarům počasí. Starý kontinent se totiž již několik let potýká s bezprecedentní energetickou krizí.

    Evropa je stále více závislá na nestálých zdrojích energie, jako jsou větrná a solární energie, zatímco investice do fosilních paliv klesají. Politika ochrany životního prostředí také přiměla některé země k uzavření uhelného a jaderného parku, čímž se snížil počet elektráren, které by mohly sloužit jako záloha v době nedostatku energie.

    „Pokud nebudeme jednat rychle a nepokusíme se zaplnit každý kousek v zásobnících, mohlo by to být velmi ošklivé,“ řekl agentuře Bloomberg Marco Alvera, výkonný ředitel italské společnosti Snam, která se zabývá energetickou infrastrukturou. „Týden bez elektřiny se dá přežít, ale bez plynu ne,“ varoval.



    Konec černého uhlí v Česku? Těžba skončí, bude se ale dovážet
    18. 9. 7:15

    Ekonomiky po celém světě se zotavují z globální pandemie, což podporuje průmyslovou aktivitu a s ní roste i poptávka po energiích. A nejde jen o podniky. Vlády se také obávají dopadů na domácnosti, které se již nyní potýkají s vyššími náklady na vše od potravin až po dopravu. Zatímco ceny elektřiny a plynu na burze den za dnem lámou rekordy, Španělsko, Itálie, Řecko a Francie zasahují, aby ochránily spotřebitele před inflací.

    „Bude to drahé pro spotřebitele, bude to drahé pro velké odběratele energie,“ řekl Dermot Nolan, bývalý generální ředitel britského energetického regulátora Ofgem, v rozhovoru pro televizi Bloomberg. „Ceny elektřiny a plynu budou doma vyšší, než by si každý přál, a budou vyšší, než byly zhruba 12 let,“ míní.

    Burzovní ceny plynu v Evropě se letos více než ztrojnásobily. Rusko jakožto hlavní dodavatel totiž omezuje další dodávky, které kontinent potřebuje k doplnění zásobníků vyčerpaných po loňské mrazivé zimě. Bylo obtížné sehnat alternativní dodávky, protože pole v Severním moři procházela náročnou údržbou po zpoždění způsobeném pandemií a zásoby zkapalněného zemního plynu mířily do Asie k uspokojení tamní rostoucí poptávky.


    Vyšší ceny plynu se odrazily i v nákladech na výrobu elektřiny v plynových elektrárnách. A dokonalou energetickou bouři pak dokonal propad výroby v obnovitelných zdrojích – na Baltu nefoukalo a větrníky se netočily.

    Musely naběhnout zatracované „uhelky“ a spalovat drahé uhlí, čímž se vyčerpaly zásoby nejšpinavějších fosilních paliv, a navíc producenti museli zaplatit rekordně drahé emisní povolenky.

    „Dodávky plynu ani uhlí nestačí a obnovitelným zdrojům energie se nedaří, proto jsme teď v této šílené situaci,“ vysvětluje Dale Hazelton ze společnosti Wood Mackenzie.


    Cena elektřiny poroste, bude těžké si na nové ceny zvyknout, varuje Šnobr
    24. 8. 7:12
    Evropské zásoby plynu jsou v tomto ročním období na nejnižší úrovni za více než deset let. Generální ředitel společnosti Gazprom Alexej Miller uvedl, že Evropa přibližně za měsíc vstoupí do zimní sezony, aniž by měla své plynové zásobníky naplněné na sto procent. Pomoci by mohl kontroverzní plynovod Nord Stream 2, jenže ani Rusko nemá v případě zásobníků splněno a Gazprom se soustředí na domácí trh – nebude mít plyn navíc.

    Pomůže počasí?
    Starý kontinent potřebuje, aby mu pomohlo počasí. I když podle předpovědí meteorologů není pravděpodobné, že by teploty příští měsíc klesly pod normál, očekávání se vždy mohou změnit. Loni se podobné předpovědi počasí nenaplnily. Kruté zimní teploty v lednu poslaly ceny zkapalněného zemního plynu na burzách v Asii na rekordní úroveň.

    „Může se to opakovat,“ varoval Ogan Kose, výkonný ředitel společnosti Accenture. „Pokud bude v Asii i v Evropě velká zima, můžeme být svědky absurdního nárůstu cen plynu,“ doplnil.

    Skupina Goldman Sachs uvedla, že pokud bude zima chladná, bude muset Evropa omezit poptávku. Předpověděla také, že region bude čelit výpadkům proudu.


    Proč je plyn drahý? Zásobníky jsou poloprázdné a Rusové nestíhají
    6. 9. 12:16
    A známky napětí se už objevují: Společnost CF Industries Holdings uzavřela dva závody na výrobu hnojiv ve Spojeném království a společnost Yara International do příštího týdne omezí svou výrobní kapacitu čpavku o 40 procent.

    Odstávky mohou zasáhnout i potravinářství, kde se používá vedlejší produkt výroby hnojiv ve všech odvětvích, od zpracování masa až po výrobu piva. Postižené jsou také cukrovarnický a škrobárenský průmysl, francouzské společnosti Tereos a Roquette Freres varují před vyššími náklady na energii.

    A tím to nekončí. Přední evropský výrobce mědi Aurubis uvedl, že vyšší ceny budou i nadále snižovat marže po zbytek roku. Dokonce i chemický gigant BASF, který si většinu své energie vyrábí, uvedl, že se mu nepodařilo plně odvrátit dopad rekordních cen elektřiny.

    Není moc pravděpodobné, že by se dodávky energií v dohledné době výrazně zlepšily. Ceny by tak mohly zůstat vysoké i v případě, že v Evropě bude mírná zima, uvedl Fabian Ronningen, analytik poradenské společnosti Rystad Energy.

    Lidé naletěli na iluzorní fixaci cen energií. Dohnala je právní klička - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/stovky-lidi-naletely-na-mylnou-fixaci-cen-energii-vec-uz-zkoumaji-urednici-175708

    „Abnormální výkyv cen energií zaskočil celý trh, včetně nás. Situace je natolik vážná, že žádný z dodavatelů nyní nemůže realizovat nákup energií za ceny, které bychom si představovali. Ani my tak bohužel poprvé v historii nejsme schopni pro vás nakupovat energie za podmínek, které jsme vám slíbili,“ vysvětluje Bohemia Energy klientovi, proč mu smlouvu s fixací jednostranně vypovídá.

    ...

    Pokud ceny na burzách budou dál růst, mohou se Češi podle Písaříka brzy dočkat i toho, že si budou „kupovat rohlík za 50 korun.“

    Drahá elektřina a plyn tu s námi zůstanou déle, přiznala prezidentka ECB - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/draha-elektrina-a-plyn-tu-s-nami-zustanou-dele-priznala-prezidentka-ecb-175348

    Nedostatek čipů a surovin se časem vyřeši. Naopak drahá elektřina a plyn můžou mít dlouhodobější ekonomický dopad než dosavadní pandemie koronaviru, uvedla prezidentka ECB Christine Lagardeová.

    Lagardeová nicméně popsala současnou situaci jako „období adaptace“. „Věci do sebe zapadnou, protože se najdou nové zdroje dodávek,“ řekla.

    Naopak nárůst cen energií - a jejich dopad na inflaci - může pro region představovat mnohem dlouhodobější problém, domnívá se šéfka ECB.

    „Energie bude záležitost, která s námi pravděpodobně zůstane déle. Protože také přecházíme ze zdrojů energie poháněných fosilním průmyslem … Usilujeme o to, abychom byli mnohem méně závislí na fosilních zdrojích,“ řekla Lagardeová v rozhovoru se CNBC.

    Míra inflace v Evropské unii i v eurozóně v srpnu prudce vzrostla a dostala se na nejvyšší hodnotu za téměř deset let

    // do toho pred par dny demonstrace strednich skol za klima, kde skandovali "At v zime neni hic!" (samozrejme vsichni s nahubkama jakoby pokrikovat v nich melo nejakou logiku je nosit), coz zni dost odtrzene od vaznosti situace. nejen co do rizika vypadku tepla.. ale i kolapsu ekonomiky. kdyz se zacnou zavirat tovarny, podniky, zacne se propoustet, zdrazi se doprava, nebude zbozi v regalech, klesne spotreba, coz zejo zas muze pripravit zisky a zbankrotovat dalsi... vytvorit nejakou tu spiralu kolapsu vseho.
    GORG
    GORG --- ---
    ještě mi tu furt visí tenhle článek.. hodím to sem

    Dlouhý covid je u dětí a adolescentů vzácnější, než se myslelo - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/dlouhy-covid-je-u-deti-a-adolescentu-vzacnejsi-nez-se-myslelo-40372331

    Dlouhý covid je u nich méně častý, než se předpokládalo, ukázal mezinárodní výzkum zveřejněný v časopisu Pediatric Infectious Disease Journal, o němž v pátek informoval list The Guardian.

    Nejčastějšími příznaky byly u dětí bolesti hlavy, únava, spánkové poruchy, bolesti břicha a potíže se soustředěním. Výzkum však ukázal, že tyto příznaky byly stejně časté u dětí, které covid prodělaly, i u těch, které ho neměly.

    Jeden z vedoucích výzkumu profesor Nigel Curtis, který se se věnuje dětským infekčním nemocem na Murdochově výzkumném ústavu dětí, vysvětlil, proč se riziko dlouhého covidu u dětí přeceňovalo: „Výzkumů se účastnili s větší pravděpodobností lidé s příznaky, což vedlo k nadhodnocení rizika dlouhého covidu u dětí.“

    Uvedl, že problémem je, že není žádný jasný způsob, jak určit, od čeho tyto příznaky pocházejí, že na to není test a není ani přesná klinická definice dlouhého covidu.

    Delta nemá u dětí vážnější průběh
    Další výzkum stejné organizace také ukázal, že nákaza indickou variantou koronaviru delta nevyvolává u dětí vážnější průběh covidu než předchozí kmeny, i když jeho nakažlivost je vyšší. „Hospitalizace jsou vzácné a potřeby intenzivní péče je u dětí velmi vzácná,“ uvedl Curtis ohledně nákaz dětí variantou delta. Zmínil, že děti jsou nejčastěji hospitalizovány preventivně.



    jo takže předchozí tvrzení tahle studie jakoby revertla...
    + že ani ta delta na tom nic nemění, a že hospitalizace jsou vzácné ... obzvlášť nějaké vážné problémy.
    + zajímavé tvrzení, že jsou "nejčastěji hospitalizovány preventivně" (což je zajímavý údaj, když uvážíme, jak se specificky hospitalizací dětí mává statistikami v médiích)

    a pak ale vystřelí znovu believe_the_science pohled vzápětí na konci článku:


    U obézních dětí a dětí s chronickými ledvinovými potížemi nebo i problémy s imunitou je však 25krát větší riziko, že průběh bude vážný.


    Jak dlouho bude trvat, než se dočteme, že je taky menší, než "se myslelo"?

    Ona ani tahle studie výše to přímo nevyvrací... nejde hned říct, že dlouhý covid je (u dětí) blbost. Chce to mít respekt a pokoru k limitům poznání. Nebrat hned vše, co nám konvenuje k našemu tunelu reality, jako ultimátní pravdu, co budem jako dogma už navěky opakovat.Holt ale dogma, že u dětí je dlouhý covid, asi už nezmizí. A samy ty příznaky o poruchách spánku, bolestech hlavy,... jsou celkem běžné kvůli různým příčinám.

    Zesměšňovat různé čipy ve vakcínách nebo že někdo používá přípravek "pro koně", či práškování COVIDu je proti tomu snadné než kriticky vnímat všechny informace.
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Biden's Vax Mandate To Be Enforced By Fining Companies $70,000 To $700,000? | ZeroHedge
    https://www.zerohedge.com/political/bidens-vax-mandate-be-enforced-fining-companies-70000-700000

    takova normalni vakcina, zcela nedulezita.
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    30 facts you NEED to know: Your Covid Cribsheet – OffGuardian
    https://off-guardian.org/2021/09/22/30-facts-you-need-to-know-your-covid-cribsheet/
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    AIM_FREEMAN: co je na tom konspiračního???
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: Ševčík je starej komouš, ne Farkač. Ten je pro změnu manager Seven energy a kope za svojí firmu.


    Miroslav Ševčík – Wikipedie
    https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Miroslav_%C5%A0ev%C4%8D%C3%ADk

    A ad Moore, to že byl před padesáti rokama u založení Greenpeace nijak nemění, že posledních třicet let kope za druhou stranu.
    GORG
    GORG --- ---
    Eco-Traitor | WIRED
    https://www.wired.com/2004/03/moore/

    THREE DECADES AGO, Patrick Moore helped found Greenpeace. Today he promotes nuclear energy and genetically modified foods - and swears he's still fighting to save the planet.

    Patrick Moore has been called a sellout, traitor, parasite, and prostitute - and that's by critics exercising self-restraint. It's not hard to see why they're angry. Moore helped found Greenpeace and devoted 15 years to waging the organization's flamboyant brand of environmental warfare. He campaigned against nuclear testing, whaling, seal hunting, pesticides, supertankers, uranium mining, and toxic waste dumping. As the nonprofit's scientific spokesperson, he was widely quoted and frequently photographed, often while being taken into custody.

    Then, in 1986, the PhD ecologist abruptly turned his back on the environmental movement. He didn't just retire; he joined the other side.


    doporucuju se chytit toho slova "helped", ze to z nej nedela spoluzakladatele :) proste tam byl zjevne od pocatku a pak nejak otocil. a ted je zejmena ze strany Greenpeace prepisovat historii a marginalizovat jeho roli. aby to nevypadalo komicky, ze i celni postava Greenpeace ted jede proti nim. Orwell by mel radost :)

    The development of mRNA vaccines was a collaborative effort; Robert Malone contributed to their development, but he is not their inventor - Health Feedback
    https://healthfeedback.org/claimreview/the-development-of-mrna-vaccines-was-a-collaborative-effort-robert-malone-contributed-to-their-development-but-he-is-not-their-inventor/

    Inaccurate: The development of the mRNA vaccines is due to the work of hundreds of researchers, one of which is Robert Malone. Together with his co-authors, Malone contributed early evidence that mRNA could be delivered and produce proteins in cells. However, because crucial hurdles to develop the mRNA vaccines were resolved by many researchers , Malone cannot be claimed the inventor of this vaccine technology.


    z ranych praci:
    https://patentimages.storage.googleapis.com/21/e6/b5/3b42bf1ca61b83/US5589466.pdf

    AAAS
    https://www.science.org/doi/10.1126/science.1690918

    zadne stovky vedcu v nich napsani nejsou. je tam 7 jmen. na technologii zjevne az pak pracovalo stovky vedcu radu let.
    ne opet snaha ze spolutvurce a zrejme jednoho z celnich nejak marginalizovat jako nejakyho magora, co si jen chce prisvojit nejake zasluhy. tohle jsou zabomysi spory.

    podstata je v tom, ze byl skutecne u vzniku te mRNA technologie i samotne na tom postavene vakciny, a jeho nazory na covid vakcinu by mely byt relevantni stejne jako jinych odborniku.

    ad vynalezce PCR testu.. tam, zda se, nejsou zadne pochyby. a proto se tedy o vynalezci PCR testu a jeho nazorech na PCR testy radeji nikdo nebavi :D staci nam ta cisla.:) at uz znamenaji cokoliv.
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: Myslis, ze ad hominem je opravdu prospesne? :)
    Podle me ad hominem je prave nevhodne do nejake seriozni debaty.

    Zkusim naznacit, jak by seriozni prispevek mel vypadat:

    Analytik: Evropa byla od blackoutu setiny. Bez ČR by to Rakousko nezvládlo - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/blackout-cesko-energie-rakousko-jadro-uhli-8-ledna.A210119_125527_eko-zahranicni_vov

    8. leden 2021 se mohl stát skutečným „černým dnem”. Evropě totiž hrozil blackout, tedy masivní výpadek dodávek elektřiny. „Hrozba byla reálná, střední a západní Evropa měla opravdu nedostatek energie,“ řekl v Rozstřelu analytik Pavel Farkač.

    // pro kvalitni zazitek internetove diskuze neni napriklad vhodne tvrdit, ze Farkac je byvalej komunista (navic bez nejakeho podkladu) :-) na to jak se nekteri tvari jako fanousci vedy a fakticnosti, jsou ty logicke klamy celkem komicke.

    btw

    Founders - Greenpeace International
    https://www.greenpeace.org/international/explore/about/founders/

    Marie Bohlen was the first to suggest taking a ship up to Amchitka to oppose the U.S. plans. The group organised a boat, the Phyllis Cormack, and set sail to Amchitka to “bear witness” (a Quaker tradition of silent protest) to the nuclear test. On board were:

    • Captain John Cormack, the boat’s owner
    • Jim Bohlen, Greenpeace
    • Bill Darnell, Greenpeace
    • Patrick Moore, Greenpeace
    • Dr Lyle Thurston, medical practitioner
    • Dave Birmingham, engineer
    • Terry Simmons, cultural geographer
    • Richard Fineberg, political science teacher
    • Robert Hunter, journalist
    • Ben Metcalfe, journalist
    • Bob Cummings, journalist
    • Bob Keziere, photographer

    vypada to proste, ze Moore s nima byl na te lodi Rainbow warrior a stal proste u zrodu. Mne teda pripada, ze kritika Moore vicemene stoji hlavne na popirani, ze je spoluzakladatel Greenpeace. Samozrejme koncept spoluzakladatelstvi muze byt prostor pro interpretaci. Banda lidi si proste vymyslela logo a vrzla ho na tu lod, a sli prekazat nejaky rybolov, ci o co to tam tehdy slo.


    From right: Terry Simmons, Bill Darnell., Pat Moore, Lyle Thurston, Bob Hunter This is a photographic record by Robert Keziere of the very first Greenpeace voyage, which departed Vancouver on the 15th September 1971.


    Crew of the Greenpeace - Voyage Documentation (Vancouver to Amchitka: 1971) © Greenpeace / Robert Keziere
    The aim of the trip was to halt nuclear tests in Amchitka Island by sailing into the restricted area. Crew on-board the ship, are the pioneers of the green movement who formed the original group that became Greenpeace. © Greenpeace / Robert Keziere


    The founding of Greenpeace International. © Rex Weyler
    Greenpeace Foundation accountant Bill Gannon, with Bob Hunter and Patrick Moore on the Rainbow Warrior in Amsterdam Harbour, November 1979. © Rex Weyler

    Don't Make a Wave Committee - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Don%27t_Make_a_Wave_Committee

    During meetings in 1970 Bill Darnell combined the words ‘green’ and ‘peace’,[9] thereby giving the organization its first expedition name, Greenpeace. Many Canadians protested the United States military underground nuclear bomb tests, codenamed Cannikin, beneath the island of Amchitka, Alaska in 1971. In May the year, the Don't Make a Wave Committee sent Jim Bohlen and Patrick Moore, to represent the Don't Make a Wave Committee in US Atomic Energy Commission hearings in Alaska.[10]The Don't Make a Wave Committee first expedition hired the Phyllis Cormack, a halibut seiner available for charter, to take protestors to the testing zone on the island of Amchitka. The expedition was called Greenpeace I, and included Canadian journalist Robert Hunter. I


    Podobne zavadejici debata se tyka i kolem spoluvynalezce mRNA technologie/mRNA vakcin. Debunk je postaveny na tom, ze R. Malone nebyl v tymu jedinej, a ze pozdejsi navazujici vyvoj uz pak posouval nekdo jiny. Ale opet.. zas nic podstatneho k veci.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: vždycky mě fascinuje, když je někdo ochotnej se hádat o relevanci argumemntů Greenpeace, aby vytáhnul pro svý tvrzení nějakýho mamlase typu Ševčíka... kapitalistickej ekonom z KSČ, co ppřelez Klausovi do institutu za odměnu za tu jeho slavnou profesuru, jehož jedinej životní úspěch byl vést deset let válku se svejma kolegama a studentama, ta pravá autorita na cokoliv...
    GORG
    GORG --- ---
    RIVA: ADE je jeste neco jineho, ne? Ten je pry u covid vakciny vylouceny, protoze science. No kdo vi jestli... Nejlepsi je vyhledat si na googlu termin "than previously thought"... jak se permanentne chytaji za hlavu, jak jsou veci jinak, nez si mysleli

    OMNIHASH: Greenpeace opposes the use of nuclear energy because it is a dangerous and expensive distraction from real solutions to climate change.

    :D Pak neni divu, ze se Greenpeace neda brat vazne

    zdrazovani bude rychleji, nez previously thought

    Zdražování začíná. Dodavatelé už nedokážou udržet ceny elektřiny i plynu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/dodavatele-elektriny-zdrazuji-ucet-vzroste-minimalne-o-70-korun-mesicne-175098

    Miroslav Ševčík: Hloupá zelená opatření EU zasáhnou nejchudší - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/sevcik-mraz-prichazi-z-bruselu-hloupa-zelena-opatreni-eu-zasahnou-nejchudsi-34057

    „Tato zima může ukázat, že všechny plány sociálních inženýrů a zelených fanatiků přispějí k tomu, že tady budeme chudnout. Dotkne se to i Německa,“ konstatoval ekonom s tím, že česká vláda podle něj „nezblbla“ a spoléhá na výrobu bezemisní energie z jaderných bloků.

    Strana Zelených by ráda vypla silovou elektřinu .

    "Záleží na tom, jaké bude počasí" v reportáži CNN se řeší, že možná v zimě nejenže bude elektřina drahá, ale možná ji ani nebude dost. Podle počasí. Pokud v ČR vypneme ty naše elektrárny taky, tak zřejmě hrozí vysoká pravděpodobnost celoevropského blackoutu, ke kterému už málem v lednu došlo.

    Jinak ad Moore.. pamatuju si, ze byl uvedenej jako spoluzadatel na strankach Greenpeace.. .ale pak byl odstranen. Ale ono je to celkem dost irelevantni.. Kontroverze co odvadi pozornost od podstaty
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    RIVA: chápu, radši než věřit Greenpeace, budu věřit člověku, kterej tvrdí, že je založil. Naprosto neprůstřelná logika.
    RIVA
    RIVA --- ---
    OMNIHASH: Radsi budu verit Patrickovi, nez neziskovce ktera je v posteli s Technokratama.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    RIVA: ne, Patrick Moore jenom strašně kecá (a je za to dobře placenej)

    Greenpeace Statement On Patrick Moore - Greenpeace USA
    https://www.greenpeace.org/usa/news/greenpeace-statement-on-patric/
    RIVA
    RIVA --- ---
    OMNIHASH: Prof. Patrick Moore je jednim ze zakladatelu Greenpeace a myslim ze k tomu ma dost co rict. Na YT, nebo kde jinde je climate change zalozena na bogus science.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    RIVA: ano je, dál to nemá cenu řešit, ať říkaj na youtube cokoliv
    RIVA
    RIVA --- ---
    Is there solid science to support anthropogenic climate change? With Patrick Moore, PhD
    https://www.youtube.com/watch?v=LAV6A2ZBPP0&t=3367s
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam