• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    UNDRA
    UNDRA --- ---
    Nemůžu příjít na to, jaké je zájmenné příslovce od OHNE. Hledám něco jako "bez toho". (Podobně jako DAMIT od MIT). Weiss es jemand da?
    COXYNKA
    COXYNKA --- ---
    prosim nemate nekdo cas s jednoduchym nemeckym prekladem.
    info posta. cekam. .diiiky
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    AETHER: proto to po tobe ani nechci, kocko :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    KVJETINKA: nejak presne nevim, co si pod tim predstavit, ale to tema samotne by me zajimalo; bohuzel nemam vubec cas:(
    KVJETINKA
    KVJETINKA --- ---
    kdyby si tu chtel nekdo privydelat, potrebuju udelat jednoduchou ceskou reflexi nemecky prednasky (35 minut) o cesko-nemeckym bilingvismu.. nestiham.. zaplatim kolik si reknete (prirozene primerene :)) ..posta

(omlouvam se za osklive ot :))
    KONTRAPHUNKA
    KONTRAPHUNKA --- ---
    prosím potřebuji akutní pomoc!
    nemáte někdo odpovědi nebo testy z učebnice Sprechen Sie Deutch 2?
    konkretne desátou lekci? Děkuju moc
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    Neznáte někoho kdo by prodal tyto knihy nebo třeba i kopie?
    Übungsmaterialien „Zertifikat Deutsch“ - Band 1
    Übungsmaterialien „Zertifikat Deutsch“ - Band 2
    Předem díky
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.sueddeutsche.de/,tt1m2/deutschland/artikel/67/68998/
    AETHER
    AETHER --- ---
    zeptám se i tady- potřebuji poradit: mám v textu k překladu, že obec byla povysena na mestys "včetně hole (rychtářské právo)", šibenice (hrdelní právo)...a teď váhám, co s tou holí: rychářské právo je Richterstab, našla jsem na internetu i přepis jedné listiny z identické doby, kde se mluví o právech "stocke und galgen", ale nějak nevím, jestli můžu napsat: ... "einschliesslich des Stockes (Richterstab) und Galgen"...?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Momentálně se kochám Bernhardovským Verstörungem... dlouhou dobu jsem odolávala nejsa schopna přehrabat se přes první stránky. Teď jsem nadšena...:) Doporučuji.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Díky vám dobří lidé. Tohle vypadá nadějně. Dokonce ani ceny nejsou tak strašné, jak jsem očekával.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    JOSEF_K: urcite v Luxore - vydavatelstvo Garamond a podobne, napriklad si vyber tu: http://www.neoluxor.cz/search/?searching=A1&extendedSearch=1&searchStringVydavatel=Garamond.%20Praha :)
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    V luxoru by to nemeli?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Zdravím,
    mám takový problém. Potřebuju poradit, kde sehnat na našem území nějaké knihy v němčině. Ideální by byl ten typ knih, který se dá sehnat na angličtinu (jedna stránka anglicky druhá česky), ale to jsem nikde nenašel. Prošel jsem pár antikvariátů a našel jsem jen prastaré kroniky a kancionály, které jsou sice krásné, ale mě jsou na nic, protože nějaká archaická němčina mi nepomůže a navíc bych to stejně nezvládnul. Koupil jsem si v nj povídky od E.A. Poa(jediné použitelné v antiku), což se sice čte dobře a je to napínavé, ale potřebuju něco modernějšího (sice vím, jak se asi dvaceti způsoby řekne hrůza, strach, bezmoc, usw. ale to mi moc nepomůže). Pokud máte někdo typ na nějaké knihkupectví, kde mají dobrý výběr, tak budu vděčen.
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    AETHER: takovy hrozny faux pas moc se omlouvam, ja to nevidela. dekuju
    AETHER
    AETHER --- ---
    MARKOVKA: pisou Ti to tam i anglicky - mimo nemecky trh to koupit lze pouze po telefonicke domluve s jejich 'hotline' nebo musis napsat e-mail na "INFO@HEUNEC.DE"
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    mohl by mi nekdo, prosim, poradit, jestli a jak muzu nakupovat v tomto obchode, kdyz nejsu z Nemecka? nutne potrebuju koupit bilyho murphyho se srdickem :)) tady v ČR maj velky kulovy :(
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: jjo, máš pravdu. přemýšlela jsem o něčem jiném a dopustila se takhle školácké chyby ;o)
    AETHER
    AETHER --- ---
    AGLOT: ano, presne tak tomu je, mas pravdu - vubec me nenapadlo, ze se Coxynka pta na tohle - ale na druhou stranu tady jsem to jasne vypsala;)

JESSIEATREIDES: myslis to dobre, ale i prat si - sich wuenschen - je taky dativ, protoze je ich wuensche mir a ne ich wuensche mich;) ze je tam sich preci neznamena, ze je to akusativ:)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    COXYNKA: přát komu co = JEMANDEM etwas wünschen - jednoznačně dativ (jistěže to etwas je v akuzativu)
    přát si = sich wünschen - jednoznačně akuzativ

takže pravdu má AGLOT
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam