• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    MUFLONEK: super, uz neco rozjizdi SEOM ale cim vic tim lip :D hodim to pak nekam na ftp..
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    MELOUN: zítra budu už v Praze mám asi 5 CD - ballermanhits a apres ski... ale rok 2000...
    SEOM
    SEOM --- ---
    MELOUN: na edisku to trva mega dlouho, s tim fakr nemam cas se srat.zkusim to vymyslet jinak, ale spis me o to uhanej do posty
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    SEOM: ee nejsem, tak to hod na edisk.cz prosim...
    SEOM
    SEOM --- ---
    MELOUN: mam toho hafo ale nemam ftp, esli si z prahy, vypalim
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    shanim nejaky pekny nemecky povidani na poslech do auta?
    nebo alespon pisnicky..

dikes
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    LAURA_S: a proč by neměli? Já pracuji pro německé firmy na živnosťák celkem běžně (samozřejmě, že přes Internet, ale mohu sedět zrovna tak na thajské pláži, jako v kavárně někde v Göttingenu nebo na návsi v Hrusicích...

NECECH: Jak kdy a kde... Třeba pan Pletka, oficiální překladatel českého velvyslanectví v USA, se pyšní titulem PhD., který (údajně) získal v roce 1984 (tedy za socializmu, kdy se PhD zde získat nedalo, leda tak "doktorát") na žurnalistice na UK a Amíci (i české úřady) jsou s tím spokojené a je to jeden z nejlépe placených českých překladatelů v US...
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ono hlavne kdyz clovek na ty diplomy lovi zamestnavatele hned po skole, jsou jeste cerstve, pozdeji uz se stejne spis ohani zkusenostmi...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NECECH: No a to by me zajimalo, jak by to zrovna v tomhle pripade bylo proveditelne. GDS je na dobu neurcitou a nic vyssiho neni. To jako ze by ho clovek delal znovu? Jestli to vubec jde...
    RETAL
    RETAL --- ---
    NECECH: Dává to smysl.
    NECECH
    NECECH --- ---
    RETAL: Jenže většina zaměstnavatelů a jiných institucí, kde se o něco ucházíš, ví o tom, že jazykové diplomy "stárnou" a požadují diplom ne starší než (průměrně) 3 roky...
    RETAL
    RETAL --- ---
    LAURA_S: Jo, dobrý pocit, ano. Aby nedošlo k mýlce - neříkám, že GDS/KDS/was auch immer je k ničemu. Prostě mě vítr zavál do oblasti, kde to je nepotřebný diplom, ale kdybych se chtěl realizovat kdekoliv, kde je potřebná němčina (a člověk je zaměstnanec), asi bych to využil, přinejmenším při přijímacím pohovoru.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    RETAL: jojo, to člověka zamrzí, když něco dokáže a je mu to k ničemu, ale aspoň pro ten dobrý pocit, ne? :)
    RETAL
    RETAL --- ---
    NECECH: Přijde ti, že si stěžuju? :)
    NECECH
    NECECH --- ---
    RETAL: to máš fakt blbý...
    RETAL
    RETAL --- ---
    Rok v Německu, pár měsíců čtení literatury z předložených seznamů, zkouška trvala dva dny, dělali jsme ji dva, první den písemná část - několik testů z všemožných gramatických jevů, poslech, esej o jedné knize, recenze druhé, druhý den kratší část ústní - přednáška o na místě zadaném tématu, poté volnější pokec, celkem žádný stres, milé Němky z pražského GI, za pár týdnů vyhodnocení z mnichovské centrály.
    Písemná část za jedna, ústní za dvě a údajně nejmladší člověk, který GDS získal (bylo mi tři týdny 18 let, věkové minimum je právě těch 18). :)

A k čemu to bylo? Co se týče peněz a práce, k ničemu - nikoho to pro práci překladatele a učitele nezajímalo. Osobně - k pocitu zadostiučinění a k pozdější lehké hořkosti, jak se nabyté schopnosti nepoužíváním ztrácejí. :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    RETAL: Ja vedel, ze se tu par drzitelu vyroji. :-)) Jak to v praxi vypada, ta zkouska, jak ses na to pripravoval? :-)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Jsem ufon. :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    LAURA_S: No to se mi prave nezda. ZOP i KDS maji podle webu Goethe institutu "euro" uroven C2. Stredni uroven (C1) ma ZMP (tu delam v zari :-))). GDS samozrejme ano... ale podle propozic mi prislo, ze ten je akorat pro utajene rodile mluvci a ufony (a ted me vsichni mistni drzitele tehoz zmlati...:-D :-D :-D)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    GOBERS: Kleines Deutsches Sprachdiplom má mnohem větší váhu než ZOP. ZOP je na střední úrovni, KDS na vyšší a samozřejmě nejlepší je GDS.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam